Energie epuizabila vs. energie inepuizabila

In momentul de fata energia electrica este una dintre cele mai utilizate energii de pe intreg globul. Avem nevoie de energie electrica pentru majoritatea obiectelor pe care le folosim, iar consumul este unul foarte mare. Avand in vedere ca atat electronicele si electrocasnicele, cat si gadget-urile sau mai nou masinile functioneaza cu energie electrica, sursa din care provine aceasta este din ce in ce mai seaca. Pentru a beneficia insa de energie electrica o perioada cat mai lunga, ai posibilitatea sa instalezi panouri fotovoltaice pe acoperisul casei tale. Acestea functioneaza cu energie solara, iar acest tip de energie este una inepuizabila. 

Diferenta dintre energia epuizabila si energia inepuizabila

In categoria surselor de energie epuizabile se incadreaza combustibili fosili. Acestia provin din resturi organice, plante si animale. Principalii combustibili fosili sunt carbunele, gazele si petrolul. Acestia trebuie sa arda pentru a produce energie electrica. Iar avand in vedere ca rezervele existente se consuma mai repede decat se produc altele noi, acestea sunt incadrate in categoria surselor epuizabile. 

Combustibili fosili acopera aproximativ 80% din consumul total de energie de pe glob. Dar avand in vedere procesul prin care trec resturile organice pentru a produce energia necesara si nevoia de o cantitate din ce in ce mai mare de energie electrica, poluarea este una semnificativa. 

In ceea ce priveste sursele de energie inepuizabile, acestea se refera la surse de energie rezultate din procese naturale regenerabile. In aceasta categorie se incadreaza surse precum: energia luminii solare, a vantului, a apelor curgatoare, a proceselor biologice si a caldurii geotermale. Acestea pot fi captate de catre oameni utilizand diferite procedee si pot fi transformate in energie electrica.

Cum poti beneficia de energie electrica din surse de energie regenerabile si inepuizabile

Una dintre metodele prin care ai posibilitatea sa beneficiezi de energie din surse regenerabile si inepuizabile este sa instalezi sisteme de panouri fotovoltaice pe acoperisul casei tale. 

Panourile fotovoltaice utilizeaza energia solara pentru a produce energia electrica necesara casei tale. Acestea au nevoie mai mult de lumina solara decat de caldura, ceea ce inseamna ca functioneaza foarte bine si in sezonul rece, cand soarele este destul de scump la vedere. 

Avand in vedere faptul ca soarele este mereu prezent, indiferent ca tu il vezi pe cer sau nu, acesta este considerat unul dintre sursele de energie inepuizabile si regenerabile. In fiecare zi va oferi aceleasi beneficii si va contribui la productia energie electrice pentru intreaga ta casa. 

Trebuie insa sa acorzi o atentie speciala alegerii panourilor. Acestea trebuie sa aiba capacitatea si puterea necesara pentru a produce suficienta energie electrica, in asa fel incat sa acopere nevoile casei tale. 

Alegand un sistem de panouri fotovoltaice pe langa faptul ca vei beneficia de energie electrica din sursa regenerabila si inepuizabila de energie, cum este soarele, aceasta va fi si gratuita. Nefiind racordat la nici una dintre retelele nationale de furnizare a energiei electrice, vei putea sa beneficiezi de energie electrica fara sa fi nevoit sa platesti facturi. 

Instaleaza si tu sisteme de panouri fotovoltaice pe acoperisul casei tale si contribuie in mod direct la protectia mediului inconjurator. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − 1 =