Top 9 carti citite in 2019

Dupa ce anul trecut v-am prezentat topul cartilor mele preferate pe care le-am citit in 2018, m-am gandit sa revin cu o lista a preferintelor mele si pe anul acesta, tinand cont ca am citit aproximativ 50 de carti in 2019.

Anul acesta am citit destul de multe carti care au avut ca tematica perioada nazista si conditiile evreilor in lagare, asa ca primele trei titluri sunt din aceasta categorie. Despre cele mai multe v-am povestit si pe blog la momentul respectiv, asa ca daca sunteti curiosi/curioasa sa cititi mai multe – puteti accesa link-urile respective. 🙂

  1. Evadare de la Auschwitz de Joel C. Rosenberg

2. Bibliotecara de la Auschwitz de Antonio G. Iturbe

3. Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris

4. Rugaciune pentru Cernobîl de Svetlana Aleksievici. Pe urmatorul loc se afla o alta carte cu tematica istorica – de data aceasta ceva mai recenta si destul de aproape geografic de noi – explozia centralei nucleare de la Cernobîl.

5. Lupta mea – Cartea a sasea: Sfarsit de Karl Ove Knaushard. O carte voluminoasa, de peste 1.100 de pagini si ultima din seria autobiografica a autorului. Desi mi-a fost un pic mai greu sa intru in universul autorului comparativ cu celelalte carti ale sale, la final m-am bucurat ca am facut-o, pentru ca pe langa trairile personale abordeaza o multime de subiecte importante din istorie si nu numai.

6. Tetralogia Napolitana a Elenei Ferrante – inceputa in 2018, Tetralogia Napolitana este o carte de citit si avut in biblioteca. Mi-a placut tare mult ca personajele principale sunt niste femei puternice, de la care avem multe de invatat.

View this post on Instagram

📔

A post shared by CityFemme (@city_femme) on

7. Recomandare lectura: Distanta dintre noi de Jhumpa Lahiri

8. Reteaua soaptelor de Chandler Baker

9. Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman

Care au fost cartile voastre preferate de anul acesta? Cu ce ar trebui sa incep anul viitor? 🙂

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: pixabay..com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + thirteen =