4 sfaturi pentru achizitia sistemelor fotovoltaice

Sfaturile pe care le vei descoperi in acest articol sunt de cele mai multe ori ignorate de majoritatea persoanelor care sunt in prag de achizitie a unor sisteme fotovoltaice. Ignorarea acestor sfaturi pot sa afecteze durata de viata a sistemului fotovoltaic, eficienta de conversie a invertorului, siguranta si beneficiile aduse de brandurile cunoscute si achizitiile realizate pe moment din cauza presiunii aduse de vanzator prin diferite tactici de marketing.

1.  Instalarea sistemului fotovoltaic

Trebuie sa fii sigur ca sistemul ce urmeaza sa fie instalat fie el pe acoperis, pe pamant sau pe un suport mobil, este realizat de un inginer certificat in acel domeniu. De exemplu, daca traiesti intr-o zona cu cantitati mari de zapada atunci sistemul trebuie sa fie amplasat intr-un unghi care reduce presiunea zapezii pe panou. Montarea sistemului de panouri fotovoltaice este un aspect foarte important si contribuie la eficienta acestuia. In cazul in care alegi o echipa mai putin priceputa, panourile pot fi montate gresit, cu fata la umbra, aspect care reduce rata de conversie a acestora. In aceste cazuri, timpul necesar recuperarii investitiei initiale creste. 

2. Eficienta invertorului solar

Rolul invertorului este de a converti energia solara in energie utilizabila de catre echipamentele electrice din casa ta. Nu toate invertoarele solare sunt egale, iar eficienta acestora va avea un impact major asupra timpului necesar acoperirii costului sistemului fotovoltaic. Fii atent la eficienta invertorului, cu cat este mai mare cu atat va fi mai bine. Cu o rata de eficienta mai mare vei putea acoperi mai repede costurile initiale ale investitiei facute.

3. Cauta branduri cunoscute

Intotdeauna este bine sa te uiti dupa branduri mai cunoscute deoarece ele iti pot oferi o siguranta mai mare asupra produselor realizate de ei. Pe langa preturile usor scazute, mai sunt si garantiile indelungate cat si instalarea sistemelor de catre echipe cu experienta conduse de ingineri certificati in acest domeniu. E-acumulatori are o gama larga si bine structurata de sisteme fotovoltaice de la producatori cunoscuti din europa ce sunt instalate de echipe cu experienta si pregatire in acest domeniu.

4. Incearca sa eviti achizitii sub presiune

Achizitiile sub presiunea pretului sunt tactici din pacate des intalnite in industria de panouri fotovoltaice. Incearca sa nu faci achizitia pe loc, cere timp de gandire si de analiza a ofertei. Daca sistemul este la fel de bun cum ti-a fost prezentat atunci cu siguranta vor fi deschisi sa iti ofere un ragaz pentru a te gandi, a te documenta si a analiza oferta. Trebuie sa tii cont totodata si de faptul ca cele mai bune sfaturi in achizita unui sistem fotovoltaic ti le poate oferi un instalator certificat. 

Acestea sunt 4 aspecte importante de care trebuie sa tii cont inainte de achizitionarea unor sisteme fotovoltaice. Pentru mai multe sfaturi si informatii acceseaza cu incredere blogul e-acumulatori

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − 5 =