Recomandare film: IT Chapter 2

Nu este un secret pentru nimeni ca am o adevarata predilectie pentru genul horror, pe care il urmaresc cu interes alaturi de sotul meu. Insidious, Anabelle, Conjouring – sunt doar cateva din seriile celebre care ne-au captivat si ale caror continuari le asteptam cu interes de fiecare data. Asa ca nu aveam cum sa ratam IT Chapter 2, pe care am ales sa-l vedem in seara de Halloween, in Cinema City din Sun Plaza.

Acum 27 de ani, o gasca de copii a reusit sa invinga raul care se afla sub oraselul Derry si sa readuca pacea. Insa lucrurile nu sunt definitive, iar in IT Chapter 2, raul reapare, iar aceeasi gasca de copii, aflati acum la varsta adulta, se va reuni inca o data pentru a pune capat raului, de data aceasta definitiv. Sau cel putin asta incearca.

Filmul horror IT, realizat dupa cartea lui Stephen King, un maestru al genului de groaza, il va aduce inapoi in oraselul natal pe supravietuitorii clovnului ucigas, legati de un juramant facut in copilarie.

Scenele de groaza se imbina cu cele amuzante, astfel incat este un raport mai mult decat potrivit intre adrenalina provocata de teama si hohotele de ras (din replicile spirituale ale personajelor sau din anumite reactii pe care le au), ceea ce face filmul IT potrivit si pentru cei care nu sunt pasionati de filmele de groaza.

Clovnul revine, asa cum spuneam mai sus, iar dorinta sa este de a-i ucide in cele din urma pe cei care au scapat, pentru ca gandul ca cineva a putut sa-i rezista nu ii da pace. Efectele speciale fac si ele parte din acest film, cu monstri care mai de care dandu-le tarcoale protagonistilor filmului.

M-am bucurat sa-l vad intr-un rol pozitiv, desi neasteptat pe James McAvoy (il stiti drept personajul cu multipla personalitate din seria Split, despre care v-am mai povestit), precum si alti cativa actori destul de cunoscuti, pe care o sa va las sa-i descoperiti singuri.

Trailer: Răul revine la suprafață în Derry sub îndrumarea regizorului Andy Muschietti care aduce laolaltă din nou membrii Clubului de tocilari – adulți și adolescenți – în locul unde totul a început.

Un film care a redefinit și depășit genul, „It” a devenit parte a culturii și mentalității perioadei, precum și producția horror cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Pentru că odată la 27 de ani răul revine în orașul Derry, în Capitolul 2 cei cinci copii plecați pe drumuri diferite se reunesc la aproape trei decenii de la nefastele evenimente.

Acum doi ani am vazut si prima parte a filmului – IT 2017 – Tie de ce ti-e cel mai teama? , iar pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme.

Sursa foto: indiewire.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 13 =