Recomandare film: Joker

Filmul Joker a aparut de ceva vreme in cinematograf si mi-am dorit sa il vad inca de la inceput, asa ca weekendul trecut am mers impreuna cu doua prietene sa-l vedem in Sun Plaza, intr-o sala de cinematograf aproape neincapatoare pentru toti cei care au vrut sa urmareasca povestea acestui personaj.

Joker este in primul rand o drama – drama unui om cu probleme mintale pe care societatea il vrea normal, exprimata cel mai bine in secventa de mai jos:

Apoi, suntem martorii formarii unuia dintre cele mai diabolice personaje din universul supereroilor – pas cu pas vedem cum Arthur Fleck (Happy, cum il numeste mama sa), un barbat care incearca sa-si duca existenta avand un job de clovn si ingrijindu-si mama este strivit de societatea in care traieste si nu are alta metoda de a supravietui decat sa se transforme in singurul fel in care poate – in personajul negativ.

Un personaj singuratic, doritor de iubire si afectiune, cu idealul de a deveni un comediant de stand-up, Arthur se loveste de o lume cruda, de batjocura, de indiferenta si, mai presus de toate, de invizibilitate. Mai apoi, cand afla ca nimic din ceea ce stia despre existenta sa nu e corect – lucrurile o iau razna.

Asa cum am citit la cineva, nu mai stiu la cine, este o poveste despre cum raul naste rau, nu exista nicio alta cale.

Din distributia filmului fac parte Robert De Niro,  Joaquin Phoenix,  Marc Maron, Zazie Beetz, iar aceasta combinatie de Crimă, Dramă, Thriller o sa va tina captivati timp de 122 minute.

Trailer: Filmul își concentrează acțiunea originală și nemaivăzută până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC. Cu o viziune amplă și complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck (Phoenix), un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obține este un studiu de personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social; ci și o poveste moralizatoare.

Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile. În King of Comedy, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el.

Pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme.

Sursa foto: forbes.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 2 =