Nordic Film Festival ajunge în toamna aceasta la Chișinău

NORDIC FILM FESTIVAL revine cu o nouă ediție de festival la începutul lunii Noiembrie, de data aceasta la Chișinău. Astfel, #NordicFF sărbătorește cultura și aduce cinematografia țărilor nordice în centrul țării prin trei zile de proiecții de film la Cinematograful Odeon.

A treia ediție a festivalului marchează o premieră pentru cinefilii din Chișinău, care au ocazia de a viziona producții premiate (cu premii precum Cel mai bun documentar – Robert Festiva, Cel mai bun actor, Un Certain Regard la Cannes, Chicago IFF – Premiu pentru Regie, TIFF – Premiul Juriului, Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas – Berlin International Film Festival VB, Premiul publicului – Stockholm film festival și Taipei Film Festival), realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. 

“Deși, în concepția noastră, nordul Europei pare a fi o regiune cu țări similare, în mare parte pustie, plină de zăpadă și complet acoperită de nopțile lungi și grele, Nordul continentului ascunde povești pe cât de diverse din punct de vedere social, pe atât de fascinante și actuale. Adevărul nu seamănă deloc cu imaginea clișeu pe care o avem despre Nordici.”, spune Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.

Cu un program ce cuprinde 5 pelicule de lungmetraj și o compilație de scurtmetraje, #NordicFF propune spectatorilor o explorare fără prejudecăți a spațiului nordic, cu un puternic accent pe dramă și documentar și provoacă astfel publicul să facă primii pași în a descoperi o cultură și un spațiu cinematografic nou, atipic și eterogen.

Nordic Film Festival va avea loc între 8-10 Noiembrie 2019, în cadrul Cinematografului Odeon, Strada Mihai Eminescu, nr.55, Chișinău. Proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba engleză, cât și în limba română. 

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei de la Chișinău și București, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Ambasada Republicii Finlanda în România, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda de la București și Ambasada Regatului Norvegiei în România.

Prima ediție a Nordic Film Festival a avut loc la București, la Cinema Elvire Popesco, între 14-18 Februarie 2018, unde au fost proiectate 10 filme de ficțiune, 4 documentare și o compilație de scurtmetraje. Evenimentul a reunit peste 1.500 de spectatori.

A doua ediție a avut loc la Sibiu, la Teatrul Național Radu Stanca, între 25 și 27 Octombrie 2019, unde s-au proiectat 4 filme și o compilație de scurtmetraje, fiind întâmpinați de peste 400 de oameni.

Parteneri media: CityFemme.com, Cinefilia.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × two =