Noutatile lunii octombrie – partea a doua

Finalul lunii aduce o multime de informatii noi, iar eu le-am adunat pe cele mai interesante si le-am pus pentru voi intr-un singur articol. Lectura placuta! 🙂

O româncă, desemnată antreprenorul anului în PR pentru Europa de Est

Mihaela Raluca Tudor, CEO Tudor Communication, a primit distincția “40 under 40” și a fost desemnată antreprenorul anului 2019, la categoria PR, pentru Europa de Est de către Business Elite Awards. Ceremonia de premiere a avut loc aseară în cadrul galei summitului Business Elite Awards de la Amsterdam. 

Cred că cel mai valoros lucru în zilele noastre sunt comunitățile pe care le construiești în jurul tău, cu oameni care au aceleași valori. Acest premiu este pentru comunitatea mea, pentru persoanele care au avut încredere și au încredere în mine și care aduc valoare în comunicarea, comunitatea, afacerile, viața lor,” a spus Mihaela Raluca Tudor cu ocazia primirii premiului. 

Premiile Business Elite Awards se acordă la nivel mondial tinerilor antreprenori și lideri cu rezultate remarcabile ȋn domeniul lor de activitate, care inovează și inspiră comunitățile din care fac parte.


Top cele mai performante agenţii de PR 2019

Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agenţii de PR, ediţia 2019, un studiu BIZ şi Unlock Market Research, aflat la a șaptea ediţie.

Anul acesta MSL The Practice este agenția care ocupă prima poziție în TOP PR România. Următoarele poziții sunt ocupate de McCann PR, Graffiti PR, Golin, Rogalski Damaschin Public Relations, Porter Novelli, SmartPoint, GMP Public Relations, Oxygen PR și DC Communication.

Topul agenţiilor de PR din România este realizat în baza colectării şi analizei indicatorilor care vizează măsurarea performanţelor de business ale agenţiilor de PR şi a imaginii pe care acestea o au în rândul companiilor care plătesc pentru servicii de consultanţă în comunicare. La fel ca în ediţiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri şi nici doar despre evaluări din partea clienţilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate în baza unui algoritm dezvoltat în parteneriat cu compania de cercetare Unlock.


WeContent, conferința anului în content marketing, va avea loc în perioada 7-8 noiembrie în București 

WeContent, una dintre cele mai complexe conferințe de marketing din Europa, va avea loc în București, în perioada 7-8 noiembrie 2019, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, și va aduce împreună peste 450 de marketeri, antreprenori de talie internațională, creatori de conținut, specialiști și pasionați ai domeniului. Jay Baer, Valentin Pintilescu (Loo Loo Kids), Sonja Jefferson sau Marcus Tober sunt doar câteva dintre numele care vor prezenta cele mai noi tendințe în content marketing.

“Cea de-a doua ediție WeContent vine ca un răspuns firesc al evoluției domeniului pe piața locală și reunește în aceeași sală, pentru două zile, nume importante la nivel internațional ale domeniului precum: Jon Wuebben, Sonja Jefferson, Jon Burkhart. Nu întâmplător i-am nominalizat pe cei trei, deoarece ei  vor fi amfitrionii unor masterclass-uri de top, ce nu ar trebui ratate. Cu fiecare nouă ediție, construim o comunitate de creatori și pasionați de content marketing, și ne place să credem că, prin acest demers, contribuim direct la maturizarea pieței locale și la generarea de noi specialiști și experți într-o piață în continuă schimbare,” declară Mariana Brădescu Constantinescu, Co-Organizator WeContent si Managing Partner PIATRAONLINE.

Printre speakeri se numără și cunoscutul Jay Baer, autor a șase bestseller-uri și fondatorul Convince & Convert, companie ce a primit premiul pentru cel mai popular blog de content marketing și cel mai bun podcast de marketing de la Content Marketing Institute. Pe lângă Baer, pe scena WeContent 2019 vor urca Sonja Jefferson, unul dintre cel mai apreciați experți în content marketing din UK,  Jon Wuebben, fondatorul Content Launch și autorul mai multor cărți de succes, Marcus Tober, cunoscut expert SEO, numit European Search Personality of the Year în 2016, Jon Burkhart, strateg, speaker și autor cunoscut, dar și un showman de excepție, și Valentin Pintilescu, de la LooLoo Kids, owner a celui mai mare canal de YouTube din Europa Centrală și de Est și primul producător de conținut pentru copii care va intra pe Netflix. 


Acid Rain câștigă Trofeul Animest 2019

Acid Rain, o călătorie psihedelică poloneză în regia lui Tomek Popakul, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație.Premiul este oferit de Institutul Cultural Român, iar odată cu această distincție, scurtmetrajul lansat anul acesta la Sundance se va înscrie automat pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar, votată de membrii Academiei Americane de Film. Animest este singurul festival de film din România care propune filme pentru Oscar, începând din 2017.

Juriul format din artistul canadian Robert Valley, invitat special al ediției, cineasta Sara Koppel, cunoscută pentru animațiile erotice pe care le desenează manual, și producătorul Richard Van Den Boom, co-fondator al studioului de animație Papy 3D, a fost cucerit de capacitatea filmului de ,,a-i însoți pe spectatori în mai multe călătorii simultane,  într-o manieră hiper-artistică și într-un ritm remarcabil”.


8 producții cinematografice distribuite de Independența Film ajung la Les Films de Cannes á Bucarest

8 dintre filmele distribuite de Independența Film și care vor intra în cinematografe în următoarele luni ajung la Les Films de Cannes á Bucarest. Printre acestea se regăsește marele câștigător al Cannes 2019, Parazit, un film de Bong Joon-Ho.

Independența Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase prezintă în cadrul Les Films de Cannes á Bucarest 8 producții de lungmetraj lansate și premiate la festivalul de pe croazetă: Durere și glorie/ Dolor y gloria (r. Pedro Almodóvar), Parazit/ Parasite (r. Bong Joon-Ho), Le Jeune Ahmed (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne), Les misérables (r. Ladj Ly), It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman), Beanpole (r. Kantemir Balagov), Sorry We Missed You (r. Ken Loach) și Il traditore (r. Marco Bellocchio).

Ediția a 10-a se va desfășura între 18 și 27 octombrie, la Cinema PROCinema Elvire PopescoCinema Muzeul Țăranului, Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium, Instituto Cervantes și Cinemateca Union.


Lia Bugnar și Marius Manole se alătură Institutului Qreator

Scenarista și regizoarea Lia Bugnar și actorul Marius Manole sunt noii curatori ai Institutului Qreator. Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat la Qreator by IQOS, ocazie cu care au fost prezentate și planurile Institutului Qreator pentru anul 2020. Lia Bugnar și Marius Manole se alătură actualilor curatori: Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu și echipa Apropo TV cu scopul de a genera și curatoria proiecte creative pentru comunitatea Qreator. 

Institutul Qreator este o inițiativă creativă care își propune să creeze punți de legătură între artiști și lideri de opinie și comunitățile interesate de muzică, film, modă, artă contemporană, gastronomie, educație, literatură sau cultură urbană. În primul an de activitate, Institutul Qreator a adunat un portofoliu relevant de proiecte, de la Seratele cu scrisori găzduite de Marius Chivu și Genevieve Fieraru, la evenimentele dedicate gusturilor și ritualurilor care ne adună în jurul mesei și ne definesc identitatea, moderate de Răzvan Exarhu, la seria de dialoguri Exposed organizate și moderate de Adrian Despot prin care publicul larg are ocazia de a întâlni oamenii din spatele meseriei de artist sau la întâlnirile Unexpected puse în scenă de echipa Apropo TV.


Istoria sclaviei romilor povestită de prima regizoare de etnie romă, Alina Șerban

Alina Șerban este actriţă, dramaturgă şi regizoare, câştigătoare a numeroase premii internaţionale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC, New York University – Tisch şi a obţinut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Actrița și-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul “Singură la nunta mea”/ “Seule a Mon Mariage”. Filmul a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2018 în cadrul programului ACID (Association pour le cinéma indépendant et să diffusion). Pentru acest rol, Alina Șerban a primit premiul “Best Actress” la Festivalul International du Film de Femmes de Salé. Filmul a câștigat premiul “Best feature film” la Festivalul European de Film CineDays.

În prezent, actrița se pregăteşte pentru o nouă etapă în cariera ei. Cei 10 ani de activitate artistică şi activism rom culminează cu primul ei scurtmetraj: “Bilet de iertare”.

Cunoscută în România ca inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom, Alina Șerban a reușit în decursul ultimilor 10 ani să aducă în atenția publicului povești despre experiențele romilor din perspectivă romă. “Marea rușine” este prima piesă de teatru a unei regizoare de etnie romă inclusă în repertoriul permanent al unui teatru de stat din România. Spectacolul prezintă istoria sclaviei romilor, subiect care nu se regăsește în manualele școlare.

——————-

Tudor Communication lansează un nou trend de promovare

Agenția de PR și Branding Personal – Tudor Communication – dă startul unei campanii de promovare a comunicării cu valoare de informaţie și lansează singurul concept de evenimente care își propune să facă educație în comunicare, Brands that Value, ce reunește jurnaliști, PR și
marketeri și directori de companii.

Într-o lume aflată tot mai mult în căutarea de informații corecte, oneste, relevante și de impact, dezbaterile Brands that Value vor analiza procesul de comunicare din perspectiva tuturor actorilor implicaţi şi vor genera idei noi pentru îmbunătăţirea modului în care companiile, indiferent de mărime, comunică cu publicul lor. 
Social media este foarte importantă în comunicare, dar nu este și nu va fi totul. Mijloacele de comunicare tradiționale încă funcționează și trebuie adaptate și reinventate. Însă fără o bază corectă și o abordare comună, pornind de la nevoile principalilor actori, rezultatele vor avea întotdeauna de suferit. Ne propunem să găsim soluții, știm că e cu bătaie lungă, dar toate persoanele cu care am vorbit deja, indiferent că sunt jurnaliști sau reprezintă o companie, sunt foarte interesate în a găsi un limbaj comun”, a declarat Mihaela Raluca Tudor,  CEO Tudor Communication. 

Primul eveniment Brands that Value va avea loc la Arcub Gabroveni, în data de 29 octombrie, începând cu ora 18.00, iar pe scenă vor urca speakerul american Matthew K. Cross, jurnaliștii Lucian Mîndruță și Paula Rusu și antreprenorii Ionuț Budișteanu și Mihai Pasti.


Cel mai recent raport Life at Home ne arată cum intimitatea contribuie la îmbunătățirea sănătății fizice și mentale 

Ce ai putea oferi persoanei care are totul? De ce ar fi intimitatea cel mai reușit cadou?

 • 85% din populația globală și 91% dintre români consideră că intimitatea de acasă este un drept 
 • 12% din populația globală și 9% dintre români consideră că nu au dreptul să ceară un moment de intimitate acasă
 • Intimitatea permite românilor să se simtă calmi (75%), satisfăcuți (57%) și veseli (54%)
 • 54% din populația globală și 64% din populația locală sunt de părere că intimitatea cuprinde momentele în care oamenii pot fi ei înșiși
 • 70% din populația globală și 71% din cea locală consideră că intimitatea este un factor important care permite dezvoltarea personală
 • 76% din populația globală și 73% dintre români caută intimitate pentru a-i ajuta să își îmbunătățească relațiile cu alte persoane

Cea de-a șasea ediție a raportului IKEA Life at Home, studiul global desfășurat anual de IKEA, explorează conceptul de intimitate acasă – și dacă o obținem sau nu – la nivel global și local. Anul acesta, raportul Life at Home a fost implementat în 35 de țări, iar România a fost una dintre ele.

Conform studiului global, deși 85% din populație privește intimitatea din spațiul locuit ca pe un drept, 1 din 4 persoane (23%) se îngrijorează cu privire la faptul că nevoile legate de acest aspect nu le sunt satisfăcute. La nivel local, 91% dintre români consideră că intimitatea din propriul cămin reprezintă un drept.


Românii investesc rar și puțin în reamenajarea caselor

Obiectele de uz casnic, nu doar electrocasnicele, trebuie înlocuite de mai multe ori pe parcursul unei vieți, consideră specialiștii. Chiar dacă pe ele nu e scrisă o zi anume, ca pe cutiile de lapte sau de unt, şi unele obiecte de uz casnic trebuie schimbate pentru asigurarea sănătății. O saltea de pat nu ar trebui folosită mai mult de 5 ani, maxim 7-8 dacă vorbim despre modele de top, cu spumă de memorie. Una uzată afectează sănătatea coloanei vertebrale și calitatea somnului. Ȋn aceeași categorie intră și canapeaua, deși aici vorbim despre o durată mai mare de viață, de până la 15 ani. 

Nici accesoriile de baie, precum covoraşele, garniturile sau perdelele de duş, nu este recomandat să le ţinem o veşnicie. Pentru că sunt expuse în mod regulat la apă şi abur, au toate șansele să prindă mucegai. De aceea, ele trebuie schimbate la șase luni, maximum un an. 

“Obiectele din această categorie nu presupun investiții majore, ȋnsă ele sunt extrem de importante pentru că ȋn joc este chiar sănătatea noastră. Pernele, covoarele, lenjeriile sau draperiile sunt adevărate depozite de praf și acarieni și pot determina alergii, astm, rinite și multe alte afecțiuni. Ȋn plus, din punct de vedere al designului, schimbarea acestor elemente poate da o față nouă unei ȋncăperi, deși mobilierul rămâne același.”, explică designerul de interior Natalia Berezovskaia, owner al The Famous Design.

Natalia Berezovskaia este designer de interior, parte a echipei Creativ Interior. Originară din Republica Moldova, Natalia a venit ȋn București ȋn 2006, ca studentă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și s-a stabilit aici definitiv. Ȋn cei 13 ani de activitate, şi-a construit un portofoliu de peste 70 de amenajări, atât rezidențiale, cât și spații de birouri, comerciale, HoReCa sau clinici medicale. Ȋn același timp, a pornit un blog de educație și recomandări – The Famous Design – a scris o carte pentru cei care vor să activeze ȋn domeniu și ține regulat cursuri de design interior pentru cei aflați la ȋnceput de drum ȋn industrie sau pentru pasionați.


Fall trends 2019 – gama Rowenta Premium Care pentru coafuri statement 

Look perfect, effortless! Sezonul rece inseamna pulovere confortabile, culori in nuanta pumpkin latte si noi trenduri in materie de hairstyle. Glossy strands, long & straight sau ponytail half-up? Alege stilul potrivit, personalizeaza-l cu gama Rowenta Premium Care si mizeaza pe cele mai chic aparitii!

Volume up! Peria rotativa Rowenta Brush Activ Premium Care usuca si stilizeaza simultan, iar firele rebele nu-ti mai dau batai de cap. Efectul de electrizare este redus datorita generatorilor de ioni si a perilor din par natural. Astfel, obtii extra volum si stralucire din cateva miscari simple!

Utilizeaza butoanele integrate pentru schimbarea sensului de rotatie si creeaza o coafura lejera, potrivita in orice moment al zilei. Si pentru ca fiecare par are personalitatea lui, Brush Activ include doua perii care dispun de invelis ceramic: cu diametru de 50 mm pentru parul lung & fir gros si cu diametru de 40 mm pentru cel de lungime medie, subtire sau pentru breton. 

Tips & tricks Foloseste setarea cu aer rece si ofera touch-ul final pentru rezultate de durata.


Descoperă colecția de toamnă-iarnă 2019la Veranda Mall. Lifestyle de Obor

Știm că îți este greu să te obișnuiești cu ideea că toamna este în toi și că a sosit momentul să îți reîmprospătezi garderoba cu piese cheie necesare pentru sezonul rece. Veranda Mall vine în ajutorul tău cu cele mai noi colecții de modă pentru fiecare zi și îți aduce Lifestyle de Obor. 

Toamna aceasta este la modă stilul biker look. Renunță la blugii clasici și cumpără cel puțin o pereche de pantaloni de piele, ce pot fi asortați foarte ușor cu o cămașă, o bluză sau un sacou oversize cu umeri lați și croială structurată. Vizitează magazinul H&M și alege cele mai potrivite piese vestimentare pentru stilul tău.

Brandul C&A îți propune pentru această toamnă un stil confortabil ce are în focus nevoile tale de sezon. Practice și confortabile, ținutele vestimentare cu multe buzunare au devenit în această toamnă un fashion statement. Pentru un stil unic, le poți accesoriza cu o curea, eșarfă sau o pereche de încălțăminte sport.

Imprimeurile florale și animal print reușesc să supraviețuiască trendurilor și sezoanelor și se regăsesc și în propunerile vestimentare pentru sezonul rece. Le regăsești în selecția magazinului Orsay. Ținutele animal print nu sunt de ratat în acest sezon, de la fuste, rochii, pantaloni și până la genți și încălțăminte, vei întâmpina printul leopard, tigru și piele de șarpe pe toate rafturile magazinelor. 


Al doilea sezon #XCLUSIVE BY BĂNEASA SHOPPING CITY debutează cu lansarea noii colecții de toamnă-iarnă PINKO FW19!

Conceptul deja consacrat Băneasa Shopping City celebrează universul exclusivităților din lumea shopping-ului și completează natural binecunoscutul tagline „All in the Name of Fashion”, devenit deja sinonim cu Băneasa Shopping City. Cu peste 50 de branduri disponibile în exclusivitate și peste 350 de magazine, centrul comercial este locul în care au loc cele mai importante premiere din lumea modei și ale shopping-ului.

Miercuri, 25 septembrie, cel de-al doilea sezon de evenimente din conceptul Băneasa Xclusive a debutat cu avanpremiera colecției de toamnă-iarnă PINKO într-un cadru exclusivist.

O ocazie unică pentru invitații din presă, bloggeri și influenceri să se bucure de piesele noii colecții PINKO prin experiența fashion show-ului ce a avut loc în cadrul evenimentului, să experimenteze cu tatuajele temporare din magazin și să poarte accesoriul vedetă al acestui sezon – iubirea. La eveniment au fost prezente vedete și influenceri precum Cristina Mihaela Dorobantu, Ela Crăciun, Vladimir Draghia și Alice Cavaleru sau Ada Condeescu.

PINKO celebrează toate femeile curioase, determinate și frumoase, ce nu vor să renunțe la iubire. Pentru sezonul toamnă – iarnă 2019, PINKO invocă femeia conștientă, mândră de feminitatea și senzualitatea ei.


#XCLUSIVE BY BĂNEASA SHOPPING CITY continuă cu lansarea colecției 2night, noua provocare IzaVanDee, disponibilă exclusiv în magazinul Victoria Gallery!

Miercuri, 9 octombrie, conceptul Băneasa Xclusive a continuat cu evenimentul prilejuit de prezența exclusivă a brandului IzaVanDee în portofoliul Victoria Gallery, exclusiv în Băneasa Shopping City! Victoria Gallery este un multibrand cu o abordare actuală a modei si o selecție modernă și contemporană. În selecția de peste 30 de branduri și designeri români se regăsesc piese vestimentare, bijuterii și accesorii ce completează garderoba oricui își dorește alternative la brandurile internaționale. Invitații s-au bucurat de colecție, un concert de vioară și de vibe-ul glam al evenimentului.

În acest sezon, colecția 2night semnată IzaVanDee descrie femeia misterioasă și îndrăzneață, definită prin forța extraordinară de a se reinventa.  Colecția este caracterizată prin volumetrii exagerate, tăieturi asimetrice, materiale prețioase și culorile puternice.


Cum dispar petele in 7 pasi simpli

Traim intr-o lume in care este mai usor sa patam tesaturile decat sa le pastram curate. Ulei, cafea, ciocolata, bauturi, sosuri, noroi – iata cum pericolele sunt peste tot. Vestea buna e ca nu trebuie sa facem o tragedie din nefericita intamplare, pentru ca in zilele noastre exista o multime de solutii care ne pot salva lucrurile care par deja distruse.

 1. Alegeti produse cu eficienta sporita. Este foarte important sa alegeti solutia optima pentru a lupta cu petele dificile.
 2. Optati pentru solutii moderne care au grija de tesaturi / culori. Desi este important ca produsul sa fie puternic si concentrat, este la fel de important si ca acesta sa nu va afecteze tesaturile si sa nu va distruga suprafetele colorate.
 3. Chiar exista un produs care elimina toate petele?  Se pare ca da. O varianta optima este Solutia de scos pete de la Asevi care se aplica inainte de spalare. Cu o noua formula mai concentrata, puterea de curatare este si mai mare, iar tesaturile sunt pastrate intacte.Datorita formulei pe baza de enzime, se elimina toate tipurile de pete, in special cele de grasime si de origine proteica, contribuind si la eliminarea mirosurilor neplacute.
 4. Testati. Inainte de a utiliza o solutie chimica, oricat de delicata ar fi cu tesaturile, este indicat sa testati amestecul pe o suprafata mica, pentru a va asigura ca totul este in regula.
 5. Mizati pe rapiditate. Daca sunteti acasa (unde aveti tot ce va trebuie la indemana), cel mai bine este sa aplicati de indata o solutie de scos petele pe locul cu pricina.
 6. Respectati instructiunile. Tineti intotdeauna cont de informatiile si sfaturile de pe eticheta/ambalaj.
 7. Spalati cu incredere. Dupa ce solutia de curatat pete a actionat, spalati tesatura afectata.

Spor la treaba si fie ca petele sa stea la distanta!


Tefal Ixeo Power All-in-One – revolutia aparatelor de calcat

More time for you, less worries! Ideal, dar cum faci fata provocarilor ce apar pe neasteptate? Gasesti solutii inteligente! Aparatul revolutionar de calcat cu abur de inalta presiune, Tefal Ixeo Power All-in-One, duce ingrijirea tesaturilor la alt nivel.

La fel de puternic precum o statie de calcat – Camasi si bluze din matase atent finisate din cateva miscari? Tefal da startul revolutiei in ingrijirea tesaturilor cu Ixeo Power All-in-One! Boilerul profesional incorporat si masa patentata Smart Board il transforma in cea mai eficienta solutie pentru inlaturarea cutelor.

Ixeo Power ofera performante de top, similare cu cele ale unei statii de calcat. Puterea de 2170W, presiunea de pana la 5.8 bari si jetul puternic de abur de pana la 200 g/minut netezesc perfect orice tip de tesatura.

Experimenteaza sesiuni de calcat confortabile cu ajutorul mesei patentate Smart Board, ajustabila in 3 pozitii. O poti folosi in plan vertical pentru retusuri rapide, inclinata la 30° pentru o postura relaxata sau in pozitie orizontala pentru materiale care necesita timp indelungat de actiune.

Sistem inteligent Smart Protect

Setarea unica de temperatura, prin tehnologia Smart Protect, il face sigur de folosit chiar si pe cele mai delicate materiale. Varful profilat te ajuta sa faci dunga perfecta pantalonilor cigarette si sa ajungi in zonele greu accesibile ale rochiilor delicate. 

Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − three =