“Stresul dintre orgasme”de Ana Manescu

Aveam romanul “Stresul dintre orgasme” al Anei Manescu pe lista de lectura de pe Goodreads de vreo doi ani de zile, iar luna trecuta am decis ca e cazul sa incep sa mai ajung la zi cu ce mi-am propus. 🙂

Am fost surprinsa sa aflu ca autoarea este cu un an mai mica decat mine – mi se pare ciudat sa citesc contemporani de varste mai mici, cred ca este a doua oara cand mi se intampla. 🙂

Cartea este destul de scurta – vreo 170 de pagini cu scris mare, si il are ca personaj central pe Robert, un tanar corporatist care da lectii de vioara, iubeste sa citeasca, are insomnii si consuma bigo, un nou drog fara de care nu poate rezista.

Nu sunt multe persoane in viata lui, cel putin nu destul de importante incat sa fie mentionate. Insa una dintre persoanele care ii acapareaza gandurile este Iana, o eleva de doar 17 ani careia ii preda lectii de vioara. Prin prisma relatiei cu ea isi rememoreaza si relatia ratata cu fosta prietena, fara a-si identifica insa vreo vina.

Isi pune in balanta si relatia cu parintii, iar conversatiile in baie cu prietenul sau cel mai bun reprezinta o sursa de inspiratie. In plus, are o adevarata obsesie pentru imaginea femeii ideale cu care are o multime de conversatii imaginare.

Un roman destul de haotic despre identitate, anxietate si ispite, Stresul dintre orgasme cauta sa descopere sensul vietii. Imi aminteste destul de mult de romanul Recviem pentru un vis si de toata acea lume a drogurilor care te acapareaza treptat-treptat.

Mi-a aratat un altfel de univers, un alt fel de existenta care poate avea loc chiar langa mine, chiar in apartamentul vecin sau chiar colegului de birou. Nu este in topul lecturilor mele pe anul acesta, insa cartea are un rating mare pe Goodreads, cu nota 4.07 din 5, iar autoarea are un stil inconfundabil si puternic de a scrie.

Daca vreti sa o descoperiti si sa-i cititi acest roman, dar si altele, gasiti cartile ei pe Libris.ro.

Pentru alte recomandari de lectura puteti intra in categoria Carti CityFemme. 

Sursa foto: arhiva personala

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =