Noutatile lunii mai 2019

Astazi, in prima zi a ultimei luni de primavara, sper ca va bucurati de ziua libera, ca faceti un gratar sau va relaxati facand ceva ce va place. Vin si eu catre voi cu un articol cu o multime de noutati interesante pe care le-am primit si pe care vi le prezint mai departe. ­čÖé

SFERA CULTURALA

CĂLĂTORIE PE ÎNTREGUL MAPAMOND, ALĂTURI DE CORUL DE COPII RADIO!

Corul de Copii Radio ne invit─â duminic─â, 5 mai (19.00), la Sala Radio, la un spectacol complex de muzic─â ╚Öi mi╚Öcare scenic─â, sugestiv intitulat ÔÇŁMERIDIANÔÇŁ.

Pentru prima oar─â lansat ├«ntr-un proiect de acest gen, at├ót de vast ╚Öi de complex, la ini╚Ťiativa dirijorului R─éZVAN R─éDOS, Corul de Copii Radio propune publicului un program cu muzic─â extrem de variat, de pe ├«ntreg mapamondul! De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii v─â vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii c├óntate ├«n limba original─â, ce redau pe scena S─âlii Radio diversitatea extraordinar─â a diferitelor culturi de pe Glob. Ve╚Ťi asculta c├óntece tradi╚Ťionale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeeland─â, Rusia, India, Siria ╚Ö.a. 

Pentru preg─âtirea acestui eveniment, Corul de Copii Radio a beneficiat de consultan╚Ťa unor speciali╚Öti ├«n limbi str─âine, pentru ca pronun╚Ťia s─â fie c├ót mai aproape de cea original─â. Mi╚Öcarea scenic─â este conceput─â chiar de membrii Corului de Copii Radio, ├«n spiritul popoarelor evocate prin muzic─â.

Dirijorul ansamblului ╚Öi ini╚Ťiatorul evenimentului,┬áR─éZVAN R─éDOS, declar─â despre acest concert:ÔÇŁPrin acest spectacol pe care l-am denumit “Meridian” i-am provocat pe membrii corului s─â priveasc─â fenomenul muzical ├«n universalitatea lui. Am lucrat cu copiii apel├ónd adesea la informa╚Ťii din geografie, istorie, etnologie, art─â coregrafic─â, teatru ╚Öi alte domenii.┬áMuzica a fost cheia prin care am ├«ncercat s─â p─âtrundem ├«n extraordinarul ╚Öi milenarul spectacol al vie╚Ťii pe Terra.ÔÇŁ┬á


Artista Annahstasia Enuke in deschiderea lui Lenny Kravitz 

Annahstasia Enuke va canta in deschiderea lui Lenny Kravitz la Cluj-Napoca, pe 6 mai. Cantareata nigeriana de 23 de ani este originara din Los Angeles, o metropola cu una din cele mai eclectice si efervescente scene culturale si artistice. Studenta la Stiinte Politice si Arte Vizuale la Universitatea Tuft, aceasta l-a intalnit pe producatorul australian Jay Cooper, care a stiut sa puna in valoare vocea multi-dimensionala a artistei.

Annahstasia este o aparitie noua pe scena muzicala internationala, cu un album de debut lansat chiar anul acesta: “Sacred Bull”. Cantecele ei au un vibe senzual si o estetica actuala, care juxtapune feminitatea cu multa sinceritate. Annahstasia este un artist multi-media, amestecand concepte precum libertatea, independenta si spontaneitatea in tuse vizuale expresive. Primul sau EP evoca o calatorie nomada, spirituala prin desert in care aceasta transcende barierele impuse de societate. Viziunea acesteia se imbina perfect cu ideile lui Lenny Kravitz care prin noul album, Raise Vibrations, promoveaza un mesaj complex, de iubire si compasiune.

Lenny Kravitz revine in Romania cu ocazia turneului Raise Vibration. Artistul va urca pentru prima oara pe o scena din Cluj, in show-ul de pe 6 mai de la Sala Polivalenta BTArena. 


Eternal Winter– un film bazat pe 250.000 de pove╚Öti reale – a c├ó╚Ötigat trofeul Cinepolitica 2019 

Ajuns la cea de-a opta edi╚Ťie, Festivalul Interna╚Ťional de Film Cinepolitica ╚Öi-a desemnat c├ó╚Ötig─âtorii duminic─â, 21 aprilie. Filmul Eternal Winter, ├«n regia lui Attila Sz├ísz, ce comemoreaz─â sute de mii de maghiari deporta╚Ťi ├«n lag─ârele de munc─â for╚Ťat─â, a c├ó╚Ötigat Trofeul Cinepolitica

Pe l├óng─â marele premiu, juriul a oferit ╚Öi o distinc╚Ťie special─â pentru Cel mai Bun Film Politic din competi╚Ťie care a mers c─âtre Murer – Anatomy of a trial (r. Christian Frosch), ├«n timp ce documentarului Omul Ro╚Öu (r. Mugur V─ârzariu) ╚Öi lung metrajului The Dive(r. Yona Rozenkier)le-a fost acordat─â o Men╚Ťiune special─â.  

Premiat deja la festivaluri de film importante, Eternal Wintera cucerit deopotriv─â publicul, dar ╚Öi juriul festivalului, care a acordat filmului Trofeul Cinepolitica ÔÇ×pentru subiectul profund, produc╚Ťia ampl─â ╚Öi calitatea cinematografic─â de excep╚ŤieÔÇŁ. 


Nepoata lui Elvis Presley – rol principal ├«n ÔÇťUnder The Silver LakeÔÇŁ

ÔÇťUnder The Silver LakeÔÇŁ / ÔÇťSub lacul de argintÔÇŁ, neo-noir-ul ce ├«i are ├«n rolurile principale pe Andrew Garfield (ÔÇťSpider-ManÔÇŁ) ╚Öi Riley Keough (ÔÇťMad Max: Fury RoadÔÇŁ), nepoata lui Elvis Presley, va rula ├«n cinematografele din Bucure╚Öti ╚Öi alte opt ora╚Öe din Rom├ónia din 26 aprilie. 

Prezentat ├«n competi╚Ťia oficial─â a Festivalului de la Cannes 2018 ╚Öi distribuit ├«n Rom├ónia de Independen╚Ťa Film, ÔÇťUnder The Silver LakeÔÇŁ, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului David Robert Mitchell (ÔÇťIt FollowsÔÇŁ ╚Öi ÔÇťThe Myth of the American SleepoverÔÇŁ), ne spune povestea unui t├ón─âr obsedat de cultura pop, care investigheaz─â dispari╚Ťia misterioas─â a vecinei sale. 

├Än rolurile principale ├«i ve╚Ťi putea descoperi pe Andrew Garfield (Sam), cunoscut publicului ca Spider Man, ╚Öi pe Riley Keough (Sarah)fiica Lisei Marie Presley, care ├«n ultimii ani s-a remarcat prin rolurile din ÔÇťThe House That Jack BuiltÔÇŁ(Lars von Trier) ╚Öi ÔÇťAmerican HoneyÔÇŁ(Andrea Arnold).


5 lucruri pe care trebuie s─â le ╚Ötii ├«nainte s─â vezi ÔÇ×Avengers: EndgameÔÇŁ la cinema

Un film al superlativelor ├«nc─â dinainte de premiera oficial─â la cinema, din 26 aprilie, ÔÇ×Avengers: Endgame / R─âzbun─âtorii: Sf├ór╚Öitul JoculuiÔÇŁ este cel mai a╚Öteptat ╚Öi dezb─âtut film al anului. Fanii Marvel ├«╚Öi doresc ner─âbd─âtori s─â afle deznod─âm├óntul din cel mai mare eveniment cinematografic din istoria de 11 ani aUniversului Cinematografic Marvel ╚Öi al 22-lea film realizat de Studiourile Marvel. 

Fie c─â vei alege s─â urm─âre╚Öti filmul ├«n format IMAX, 4DX, ├«n s─âlile VIP sau cele standard, doar la Cinema City po╚Ťi avea o experien╚Ť─â cinematografic─â memorabil─â, complet─â, a╚Öa cum a fost ea g├óndit─â chiar de creatorii filmului. Iat─â 5 lucruri pe care trebuie s─â le ╚Ötii ├«nainte s─â vezi ÔÇ×Avengers: EndgameÔÇŁ:

  • Este al doilea film care a fost filmat integral cu camere IMAX, primul fiind ÔÇ×Avengers: Infinity WarÔÇŁ. 
  • Doar ├«n s─âlile T-IMAX de la Cinema City, pe cele mai mari ecrane din ╚Ťar─â, iubitorii filmelor, ├«n general, ╚Öi fanii Marvel, ├«n special, vor avea o experien╚Ť─â de vizionare spectaculoas─â ╚Öi cu 26% mai mult─â imagine dec├ót ├«ntr-o sal─â standard.
  • Pentru prima dat─â ├«n istoria 4DX, a fost integrat─â Tehnologia Signature Character Motion, prin care efectele 4DX sunt personalizate pentru 10 dintre eroii principali din film, personajele prinz├ónd cu adev─ârat via╚Ť─â. 
  • Ac╚Ťiunea filmului se petrece dup─â ce R─âzbun─âtorii au fost ├«nfr├ón╚Ťi de atotputernicul r─âuf─âc─âtor Thanos, care ÔÇô dup─â ce a str├óns toate cele 6 pietre ale infinitului ÔÇô a decimat jum─âtate din univers, printr-un singur pocnet din degete. ├Ämpotriva lui se reunesc acum Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow ╚Öi HawkeyeÔÇô cei ╚Öase R─âzbun─âtori ini╚Ťiali ÔÇô c─ârora li se al─âtur─â Captain Marvel, Ant-Man, Nebula, Rocket ╚ÖiWar Machine.
  • ÔÇ×Avengers: EndgameÔÇŁ are o durat─â de 3 ore ╚Öi 1 minut

CAMPANII & PRODUSE / LANSARI

De ziua Olandei, spectacol floral de 10

Cea de-a┬áX-a edi╚Ťie a Concursului Na╚Ťional de Aranjamente Florale, ce marcheaz─â din 2010 s─ârb─âtorirea Zilei Na╚Ťionale a Olandei ├«n Rom├ónia,╚Öi-a desemnat c├ó╚Ötig─âtorii, dup─â o zi de competi╚Ťie plin─â de emo╚Ťii, culoare ╚Öi dinamic─â urban─â, ├«n care 50 de concuren╚Ťi veni╚Ťi din toate col╚Ťurile ╚Ť─ârii s-au ├«ntrecut ├«n m─âiestrie ╚Öi creativitate.┬á

Marele premiu, o excursie ├«n Olanda pentru ├«nving─âtor ╚Öi partenerul s─âu, a fost c├ó╚Ötigat de Alina Nicolae(Alidesign), o t├ón─âr─â antreprenoare din R├ómnicu V├ólcea, care particip─â din pasiune pentru design floral de 8 ani la concursul devenit tradi╚Ťie ├«n ultimul deceniu ├«n peisajul rom├ónesc.

Locurile II ╚Öi III au fost ocupate de Janina Cosmina Dumitrachedin Bucure╚Öti (Creative Flower Shop) ╚Öi Elena Bejandin Adjud (Flor─âria cu Dichis), 2 concurente ce s-au remarcat prin talent ╚Öi la edi╚Ťiile precedente la care au participat. 

Competi╚Ťia unic─â ├«n Rom├ónia, organizat─â cu ocazia Zilei Na╚Ťionale a Olandei, s─ârb─âtore╚Öte ├«n acest an 10 edi╚Ťii pline de emo╚Ťie ╚Öi creativitate, la care au participat peste 450 de concuren╚Ťi ╚Öi peste 1500 iubitori de art─â floral─â, care s-au bucurat de peste 500 de crea╚Ťii florale realizate ├«n timp real ╚Öi alc─âtuite din zeci de variet─â╚Ťi de flori. 


Studen┼úii preocupa┼úi de protec┼úia mediului pot aplica pentru Granturile studen┼úe┼čti GreenMania  

Asocia┼úia Alucro, de┼úin─âtoarea licen┼úei pentru derularea programului european dedicat colect─ârii dozelor din aluminiu Every Can Counts ├«n Rom├ónia, lanseaz─â o nou─â edi┼úie a competi┼úei studen┼úe┼čti prin care va sus┼úine cele mai bune trei idei de campanii de con┼čtientizare ┼či colectare a dozelorcare urmeaz─â s─â fie implementate de studen┼úi ├«n facult─â┼úile la care studiaz─â. 

Competi┼úia dedicat─â studen┼úilor preocupa┼úi de protec┼úia mediuluise afl─â la cea de-a patra edi┼úie, iar anul acesta se desf─â┼čoar─â sub numele de Granturile studen┼úe┼čti GreenMania┼či  presupune ├«nscrierea de c─âtre studen┼úi a unui plan privind modul ├«n care s─â fie implementat programul de colectare a dozelor din aluminiu Every Can Counts ├«n facultatea la care studentul este ├«nscris ┼či implementarea acestuia, dac─â propunerea este aleas─â c├ó┼čtig─âtoare. Pentru a sprijini implementarea campaniilor propuse de studen┼úi, Every Can Counts Rom├ónia ofer─â trei granturi a c├óte 500 euro

Condi┼úia ├«nscrierii la┬áGranturile studen┼úe┼čti GreenMania edi┼úia 2019 este ca participan┼úii s─â fie studen┼úi la o facultate din Rom├ónia, indiferent de profil, cu excep┼úia celor afla┼úi ├«n an terminal, astfel ├«nc├ót s─â poat─â asigura implementarea campaniei propuse, ├«n anul universitar 2019-2020. ├Änscrierea se face prin┬ácompletarea unui formular care presupune oferirea de informa┼úii cu privire la conceptul ┼či activit─â┼úile campaniei (conferin┼ú─â, workshop, campanie video pe canalele facult─â┼úii etc.), perioada de implementare, modalit─â┼úile de promovare a programului ├«n facultate,┬á┼či trimiterea acestuia, ├«mpreun─â cu documente care atest─â calitatea de student, pe adresa de e-mail┬áoffice@alucro.ro,p├ón─â la 31 mai 2019.


Gitana Winery se extinde pe pia╚Ťa rom├óneasc─â de retail incepand cu luna mai

Gitana Winery ├«╚Öi extinde num─ârul de retaileri pe teritoriul Rom├óniei ╚Öi ├«ncep├ónd cu luna mai, vinurile Gitana vor putea fi achizi╚Ťionate ╚Öi din re╚Ťeaua de magazine Carrefour Rom├ónia.

În acest moment, sectorul de retail din România al vinăriei Gitana constă în hypermarket-urile Auchan, Selgros, Metro și în supermarket-urile Mega Image.

Distribu╚Ťia vinurilor Gitana nu se rezum─â doar la pia╚Ťa local─â, acestea sunt comercializate ╚Öi pe pia╚Ťa interna╚Ťional─â, precum Japonia, Coreea de Sud, China, SUA ╚Öi Europa.

Portofoliul Gitana numar─â 16 soiuri de vin ÔÇô vinurile premium precum Saperavi, La Petit Sophie, Lupi, Surori ╚Öi Manastirea; gama Clasic─â, ce include Cabernet Sauvignon, Merlot, Rose ╚Öi Chardonnay; gama Autograf, ce include Feteasca Regala, Cabernet Sauvignon, Chardonnay ╚Öi Merlot; ╚Öi gama Young, ce include Alb, Roz ╚Öi Rosu de Gitana. 

├Än prezent, Gitana Winery exploateaz─â aproximativ 360 de hectare de vi┼ú─â de vie, av├ónd o capacitate de stocare de 7 milioane de litri ┼či una de produc┼úie de la 2,2 p├óna la 2,7 milioane de litri. 


Evenimentul ÔÇ×Recipe of Good DeedsÔÇŁ de la Veranda Mall a reunit vedete ╚Öi influenceri care au str├óns dona╚Ťii pentru copii

Veranda Mall al─âturi de Carrefour, au organizat cea de-a cincea edi╚Ťie a ÔÇ×Recipe of Good DeedsÔÇŁ, un eveniment de str├óngere de fonduri pentru copiii ╚Öi adolescen╚Ťii care studiaz─â ├«n sectorul 2 din Bucure╚Öti ╚Öi care sunt sus╚Ťinu╚Ťi de Funda╚Ťia Inocen╚Ťi. Funda╚Ťia ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ├«n aceast─â zon─â a Capitalei ╚Öi a fost fondat─â cu scopul de a ├«mbun─ât─â╚Ťi via╚Ťa copiilor afla╚Ťi ├«n dificultate. ├Än urma evenimentului care a avut loc ├«n apropierea Pa╚Ötelui, vedete, jurnali╚Öti ╚Öi bloggeri s-au al─âturat cauzei nobile ├«ntr-un cadru de s─ârb─âtoare. Ace╚Ötia au colorat, pictat ╚Öi decorat ou─â de Pa╚Öti ├«n schimbul dona╚Ťiilor, ajut├ónd astfel ace╚Öti copii s─â-╚Öi continue studiile. 

In paralel, pentru a atrage atentia si mai mult asupra cauzei ce merita sustinuta de un numar cat mai mare de oameni si entitati, campania de dona╚Ťii s-a desf─â╚Öurat ╚Öi ├«n social media. Post─ârile dedicate acestui eveniment s-au transformat ├«n bani pentru copiii de la Funda╚Ťia Inocen╚Ťi, Veranda Mall oferind c├óte 10 euro pentru fiecare postare sau share al actiunii.  De asemenea, tinerii au fost sprijini╚Ťi ╚Öi de c─âtre cei care au f─âcut o fapt─â bun─â don├ónd direct ├«n cadrul evenimentului caritabil.

ÔÇ×Dorim s─â mul╚Ťumim tuturor celor care au putut ╚Öi s-au implicat ├«n sus╚Ťinerea campaniei de str├óngere de fonduri pentru copiii din comunitatea noastr─â, pentru ca ace╚Ötia s─â ├«╚Öi poat─â continua studiile. De asemenea, suntem recunosc─âtori fata de toti cei care  ne-au fost al─âturi, reu╚Öind astfel ├«mpreun─â s─â realiz─âm acest eveniment ╚Öi s─â str├óngem fondurile necesare.ÔÇŁ a declarat Maria Cr─âciun, Center Manager, Veranda Mall.   


Brandul de haine italienesc TWINSET, disponibil și în Mamaia

Brandul de fashion Twinset va fi disponibil ├«n Mamaia, acesta deschiz├ónd un magazin ├«ncep├ónd cu data de 26 aprilie, ├«n cadrul Hotelului Nyota. Iubitorii de mod─â vor fi ├«nt├ómpina╚Ťi cu colec╚Ťia de var─â senzual─â ╚Öi feminin─â, cu o selec╚Ťie beachwear inspirat─â de c─âl─âtoriile exotice, cu accente str─âlucitoare.

Grupul ALCA Fashion este de╚Ťin─âtorul francizei ╚Öi cel care s-a ocupat de extinderea brandului italienesc ├«n Rom├ónia, acesta deschiz├ónd primul magazin ├«n 2017, ├«n Baneasa Shopping City.

Compania TWINSET a fost fondat─â ├«n Carpi, Italia ├«n 1987 de c─âtre Simona Barbieri ╚Öi Tiziano Sgarbi. Brandul produce ╚Öi vinde ├«mbr─âc─âminte de lux, ├«nc─âl╚Ť─âminte ╚Öi gen╚Ťi de m├ón─â, dar ╚Öi accesorii. Produsele sale sunt distribuit prin intermediul a 80 de buticuri ╚Öi magazine de franciz─â, ├«n Italia, Europa, Rusia ╚Öi Orientul Mijlociu, precum ╚Öi prin intermediul on-line.

Colec╚Ťiile sunt concepute pentru o femeie sofisticat─â ╚Öi cu un caracter puternic ├«n acela╚Öi timp. Hainele sunt destinate unei femei care se joac─â cu feminitatea ei prin combinarea aplica╚Ťiilor romantice, cum ar fi paiete, tul ╚Öi broderie, cu accente impresionante ╚Öi materiale mai ├«ndr─âzne╚Ťe, inclusiv jeans ╚Öi piele.


BALMAIN HAIR COUTURE s-a lansat în România

Mar╚Ťi, 16 Aprilie, Selena Rom├ónia a lansat cel mai nou Tratament SPA pentru colorarea p─ârului ÔÇô BALMAIN COULEURS COUTURE , ├«n cadrul unui eveniment la Opera Na╚Ťional─â Bucure╚Öti, la care au participat Kasper Heemskerk Internatinal Educational Trainer Balmain, hair stilisti renumiti, vedete, reprezentan╚Ťi mass-media, bloggeri ╚Öi influenceri. Printre vedetele aflate la eveniment, au f─âcut remarcate: Inna Novac, Annes, Ozana Barabancea, Adina Buzatu, Cristina Herea, Teodora Dragoi, Tavi Colen ╚Öi al╚Ťii.

Invita╚Ťii au aflat ├«n premier─â detalii despre eficien╚Ťa extraodinar─â a tratamentului SPA BALMAIN COULEURS COUTURE ce ofer─â culori vibrante, de lung─â durat─â, infuzate cu ingrediente care sporesc culoarea ┼či vitalitatea p─ârului, ce poart─â semn─âtura brandului: Argan Elixir ┼či Protein─â de M─âtase. 

Tratamentul spa BALMAIN COULEURS COUTURE poate fi adaptat pentru orice tip de client. Aceast─â experien┼úa ├«ncepe prin consultarea personalizat─â a culorilor, continu─â cu un Tratament SPA pentru colorarea p─ârului ┼či se termin─â cu recomand─âri ┼či sfaturi pentru acas─â. Balmain v─â ofer─â posibilitatea s─â testa╚Ťi culorile f─âr─â compromisuri cu ajutorul Consultation Boutique un mod revolu╚Ťionar de a ├«ncerca o culoare nou─â,  cu ajutorul unui sistem de lux cu clipsuri. Clipsurile con┼úin o varietate de tonuri, inclusiv tonuri naturale, calde ┼či reci, care permit testarea f─âr─â un angajament. Prin vizualizarea culorii ├«n p─ârul dumneavoastr─â, ve┼úi observa diferen┼úa ┼či ve┼úi c├ó┼čtiga ├«ncredere s─â v─â schimba╚Ťi culoarea. Astfel ve┼úi observa cu u┼čurin┼ú─â care tonuri vi se potrivesc cel mai bine.


Atelierul ÔÇ×╚ścoala AltfelÔÇť din magazinele HORNBACH – lec╚Ťie de creativitate ╚Öi ├«ndem├ónare pentru elevi

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construc╚Ťii ╚Öi gr─âdin─ârit, sus╚Ťine, pentru al patrulea an consecutiv, proiectele de educa╚Ťie extracurricular─â ÔÇ×╚ścoala AltfelÔÇť prin activit─â╚Ťi creative ╚Öi educative. La edi╚Ťia din acest an, desf─â╚Öurat─â ├«n toate magazinele HORNBACH, ├«n perioada 15 aprilie ÔÇô 7 mai, particip─â 190 de copii. 

ÔÇ×Ne bucur─âm s─â continu─âm tradi╚Ťia evenimentelor ╚ścoala Altfel la HORNBACH, ce ├«╚Öi propun ├«n fiecare an s─â pun─â bazele sau s─â creasc─â interesul celor mici pentru lumea creativit─â╚Ťii. Astfel de ateliere reprezint─â cea mai bun─â unealt─â pentru dezvoltarea abilit─â╚Ťilor celor mici, oferindu-le o nou─â abordare a lucrului manual ╚Öi posibilitatea de a-╚Öi descoperi un nou hobbyÔÇť, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al HORNBACH Rom├ónia.┬á

├Äntreaga ac╚Ťiune, care se desf─â╚Öoar─â pe durata a aproximativ trei ore, presupune vizitarea magazinului, urmat─â de un atelier ├«n cadrul c─âruia copiii realizeaz─â proiecte creative. Astfel, cei mici iau parte mai ├«nt├ói la un scurt tur al magazinului, vizit├ónd principalele zone de interes, pe parcursul c─âruia au posibilitatea de a afla informa╚Ťii despre conservarea resurselor naturale ╚Öi protejarea mediului, precum ╚Öi curiozit─â╚Ťi despre lumea plantelor ╚Öi animalelor, sub atenta ├«ndrumare a unui coordonator. Totodat─â, ├«n cadrul turului, copiii primesc sfaturi despre cum s─â se orienteze ├«ntr-un magazin ├«n cazul ├«n care se r─ât─âcesc. 

De asemenea, ├«n cur├ónd, ├«n magazinul din Bucure╚Öti Berceni, 30 de copii cu nevoi speciale din cadrul ╚ścolii Gimnaziale Speciale nr. 4 vor participa, pe l├óng─â un scurt tur al magazinului, ╚Öi la atelierul ├«n cadrul c─âruia ├«╚Öi vor folosi┬ş imagina╚Ťia ╚Öi ├«╚Öi vor demonstra abilit─â╚Ťile creative, prin realizarea unui suport practic pentru creioane.


Studiu Ajusto.ro:  49% dintre rom├óni renoveaz─â m─âcar o camer─â la fiecare cur─â╚Ťenie general─â de sezonB

Rom├ónii sunt foarte stric╚Ťi atunci c├ónd vine vorba de cur─â╚Ťenia de acas─â. 35,3% dintre ei fac curat ├«n toat─â casa o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â, ├«n timp ce 32,1% sus╚Ťin c─â men╚Ťin constant cur─â╚Ťenia ├«n locuin╚Ť─â ╚Öi c─â nu au o anumit─â zi din s─âpt─âm├ón─â dedicat─â cur─â╚Ťeniei. Asta reiese dintr-un studiu realizat de Ajusto.ro pe un e╚Öantion de 400 de persoane.

La capitolul cur─â╚Ťenie sezonier─â, 48,7% dintre rom├óni iau ├«n calcul ╚Öi varianta reamenaj─ârii ├«ntregii locuin╚Ťe sau doar a unei ├«nc─âperi.La polul opus, 27,4% dintre rom├óni, ar lua ├«n calcul aceast─â variant─â, doar dac─â ar fi absolut necesar, iar 23,9% nici nu se g├óndesc la o reamenajare. Pentru ei cur─â╚Ťenia sezonier─â implic─â strict schimbarea garderobei ├«n dulap ╚Öi o cur─â╚Ťenie intens─â a locuin╚Ťei.

Pe un top al ├«nc─âperilor din locuin╚Ť─â, c─ârora rom├ónii le acord─â o maxim─â importan╚Ť─â ├«n procesul de cur─â╚Ťenie se afl─â:

  1. Buc─ât─âria – 77,1%
  2. Baia – 58,4%
  3. Dormitorul – 37,3%
  4. Livingul – 33,7%

C├ónd vine vorba de timpul petrecut ├«n fiecare camer─â din cas─â,  40,8% dintre responden╚Ťi au pus pe primul loc buc─ât─âriafiindc─â acolo este locul unde se g─âtesc re╚Ťetele preferate ╚Öi iau masa ├«mpreun─â cu cei dragi. 30,3% dintre rom├óni consider─â dormitorul ca fiind locul preferat pentru relaxare ╚Öi odihn─â,├«n timp ce 28,9% prefer─â livingul, acesta fiind locul unde petrec timpul pe perioada zilei, ├«n compania familiei sau prietenilor.


Exercitiile Kegel: beneficiile unui perineu sanatos si tonifiat

Traim intr-un ritm dinamic si tehnologizat, iar sursele de informare sunt la tot pasul. Si, cu toate acestea, unele subiecte inca se discuta ÔÇ×in soaptaÔÇŁ… Din cauza educatiei precare primite, a stigmatelor sau a rusinii, femeile nu stiu ca multe dintre problemele cu care se confrunta pot fi tratate cu instrumentele potrivite. 

Un exemplu din categoria subiectelor tabu este sanatatea zonei pelviene ÔÇô sanatatea perineului. Perineul este un set puternic de muschi care joaca un rol important in sustinerea greutatii organelor abdominale, controlul vezicii urinare ╚Öi bunastarea intima. Problemele legate de zona pelviana, inclusiv incontinenta, sunt surprinzator de frecvente, afectand una din trei femei ╚Öi pana la 80% dintre femeile insarcinate sau proaspetele mamici.

Cum poti avea grija de perineu la orice varsta si cum se poate trata incontinenta urinara? Simplu: intarind muschii pelvieni. Exercitiile Kegel executate cu dispozitive special destinate sunt recunoscute la nivel international si gandite pentru tonifierea muschilor care sustin vezica urinara.

Este dificil sa exersati muschii pe care nu ii puteti vedea, de aceea Elvie Trainer este antrenorul Kegel Nr.1 in lume cu ajutorul caruia toate aceste probleme dispar.

Elvie Trainer de la BARZA este Antrenorul Kegel Nr.1 de dimensiuni reduse, in forma simpatica si anatomica, ce se introduce in vagin pentru a eficientiza exercitiile fizice care vor imbunatati sanatatea si tonifierea perineului. 

Tehnologia avansata biofeedback si senzorii detecteaza miscarea, masoara forta, tehnica corecta si pastreaza scorul. Elvie Trainer vine cu un capac optional pentru dimensionarea personalizata si o carcasa de transport discreta care are si rol de incarcator, facandu-l usor de folosit oricand, oriunde.


Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite 

1 Trackback / Pingback

  1. Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 − 4 =