Noutatile lunii aprilie

Luna aprilie se anunta bogata in evenimente, iar in acest articol v-am pregatit o selectie a celor mai recente informatii care au ajuns in inbox-ul meu si pe care m-am gandit ca ati vrea sa le cititi si voi. Lectura placuta! 🙂

Festivalul Internațional George Enescu cucerește orașul 

Festivalul Internațional George Enescu, alături de Programul Național Cantus Mundi și compania de consultanțăimobiliară CBRERomânialansează în premieră un proiect menit să aducă muzica clasică în cartierele orașului, încă și mai aproape de publicul larg. Proiectul se intitulează Orașul cântăși va îmbrăca Bucureștiul într-o haină muzicală pe toată perioada de desfășurare a Festivalului Internațional George Enescu, respectiv 31 august – 22 septembrie 2019. Astfel, fiecare turist sau rezident al Bucureștiului va putea să se bucure de experiența extraordinară pe care festivalul o creeazăla fiecare ediție.

Enescu cânta în sate și pe marile scene ale lumii din bucuria de a împărtăși muzica. Orașul cântă este materializarea acestei idei. Festivalul are obiectivul de a păstra muzica clasică în interesul și atenția oamenilor. Are, de asemenea, rolul de a păstra și promova excepționalul dar al lui Enescu. „Orașul cântă” demonstrează că muzica clasică poate fi un ritm potrivit vieții contemporane, un însoțitor al activităților de zi de zi și continuă efortul marelui compozitor de a duce muzica peste tot”,  a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

Peste 30 de spații de eveniment (parcuri, muzee, centre comerciale, dar și clădiri de birouri din București) vor vibra cu energia muzicii clasice, asigurată de coriști și instrumentiști care fac parte din Programul Național Cantus Mundi, pe toată perioada festivalului. 


Cinepolitica se întoarce – 4 zile de film politic în București 

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, revine între 18 și 22 aprilie, în București, la Cinema Elvire Popesco.

După un 2018 agitat politic pe plan mondial, dar și în România, cea de-a opta ediție a festivalului Cinepolitica aduce pentru spectatorii săi cele mai noi și puternice filme cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficțiune sau documentare, reunite sub sloganul  „Not so politically correct”.

“Am ajuns la cea de a opta ediție a Cinepolitica păstrând nealterată aceeași dorință: să prezentăm filme din spații culturale și momente istorice cât mai variate dar care tratează probleme fundamentale, relevante pentru fiecare dintre noi. ”, spune Marius Copel, selecționerul festivalului. 

The Factory, cel mai nou film al regizorului rus Yury Bykov, va deschide cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, joi, 18 aprilie, la ora 20:30, în sala de cinema Elvire Popesco. 


„Cel mai fermecător naiv” expune la TNB

Începând cu 10 aprilie 2019, înFoaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național „I.L.Caragiale”, amatorii de artă naivă îl vor putea reîntâlni pe unul dintre creatorii cei mai recunoscuți ai domeniului, artistul țăran Gheorghe CIOBANUdin satul Bălțați (Iași), ale cărui lucrări se regăsesc azi nu doar în România, ci și în colecții din SUA, Canada, Austria, Franța, Italia, Germania.

Pe lângă numeroase picturi care încântă ochiul prin luxurianța culorilor și excepționala bogăție a detaliilor, Gheorghe Ciobanu va expune de astă dată și câteva originale ”icoane țărănești”, pictate pe lemn cioplit. 

ZI DE PAȘTI LA IARBĂ VERDE este titlul sub care e prezentată expoziția care se vernisează vineri, 10 aprilie 2019, la ora 18.00,  în apropierea Sărbătorilor Pascale.


Ariston Thermo Group sprijină activ lupta împotriva consumului de plastic

După desfășurarea cu succes a proiectului Ariston Comfort Challenge, Grupul Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global pe piața de echipamente destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră, își asumă o nouă inițiativă de sprijinire a mediului înconjurător, prin diminuarea consumului global de plastic. Ca prim pas în această direcție, compania se va alătura în calitate de partener evenimentului de prestigiu  – FuoriSalone2019, din cadrul Milan Design Week – care contribuie, prin activitățile integrate, la creșterea gradului de conștientizare a problemelor legate de consumul global de materiale plastice și poluarea oceanelor. 

Potrivit specialiștilor, consumul global de plastic a depășit pragul durabilității, cu repercusiuni profunde asupra viitorului planetei noastre. Majoritatea materialelor plastice pe care le folosim în fiecare zi ajung, în cele din urmă, în ocean –  sursa a mai mult de jumătate din aerul pe care îl respirăm. 

Inițiativa Ariston Thermo în acest sens reprezintă reconfirmarea direcțiilor asumate de Grup în ceea ce privește sustenabilitatea, respectiv o serie de obiective ambițioase ce urmează a fi realizate până în 2022.  Până în prezent, 62% dintre veniturile anului 2018 au fost obținute prin metode eficiente, respectiv utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, integrate atât în ​​fabricile de producție, cât și în produsele finale. Scopul este ca până în 2022, când peste 80% din veniturile companiei vor proveni din sisteme durabile, să fie redus echivalentul a peste 3 milioane de tone de CO2.

Astfel, ca prim pas în susținerea acestui angajament, Grupul Ariston Thermo și-a unit forțele cu artistul Maria Cristina Finucci și Fundația One Ocean pentru a susține „HELP”, o instalație de artă inclusă în expoziția „Human Spaces”, organizată de revista de design Interni în cadrul renumitului FuoriSalone din acest an. Instalația prespune construcția a patru litere formate în întregime din capace de plastic ce vor forma cuvântul „HELP”. Această acțiune își propune să atragă mai multă atenție asupra subiectului, respectiv nevoia urgentă de a lua atitudine în fața acestor probleme prin schimbarea obiceiurilor noastre zilnice. 


Scena.ro în rețeaua de librării Humanitas!

Revista de artele spectacolului Scena.ro începe anul cu o serie de noutăți atât online, cât și în ediția în print, pe care o veți găsi de acum înainte și în rețeaua de librării Humanitas din București și din țară. Lansarea numărului 43 (1)/2019 va avea loc vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 18:00, la Humanitas Cișmigiu, invitații serii fiind dramaturga Mihaela Michailov, Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică, Cristina Modreanu, redactoarea-șefă a revistei, și tinerii actori Eliza Păuna, Denis Hanganu și Tiberiu Enache, care apar pe coperta acestui număr. 

În ediția din print, Scena.ro marchează împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989 cu noua rubrică După 30 de ani. Urmașii lui Caragiale sau cui îi pasă de dramaturgia românească?, în cadrul căreia unii dintre cei mai cunoscuți dramaturgi români – fie că locuiesc în țară sau în străinătate – vor discuta despre condiția acestei profesii în România de azi.

Tot începând cu acest număr, focusul va fi pus pe noile generații de artiști din teatru;  se va  chestiona status quo-ul care adesea întârzie sau chiar împiedică afirmarea lor: .”..felul în care sunt astăzi așezate lucrurile în această lume a teatrului românesc sufocă talente reale, le împiedică să-și atingă potențialul, încurajează un individualism sălbatic, forțându-i pe tinerii care ies din școlile de teatru să-și asume pe cont propriu o luptă inegală”, scrie Cristina Modreanu în editorialul primului număr. 


FundațiaComunitară București lansează Bucureștiul Pregătit, fondul de finanțare pentru cutremur și alte dezastre majore

Fundația Comunitară București, împreună cu IKEA România, ING Bank și Lidl România, lansează Bucureștiul Pregătit, fondul pentru cutremur și alte dezastre majore. Prima rundă de finanțare, în valoare de 475.000 lei, se lansează pe 4 aprilie 2019. Programul vizează organizații non-profit și grupuri de inițiativă care construiesc proiecte de informare și pregătire a bucureștenilor în caz de cutremur.Finanțările vor fi acordate pe o perioadă de maxim 12 luni.  

Programul Bucureștiul Pregătita plecat de la articolul “Cutremur în orașul vulnerabil” al Georgianei Ilie, publicat de DOR în iulie 2017. Materialul documentează scenariul unui cutremur de dimensiuni similare celui din 1977, care ar putea afecta până la 450.000 din bucureșteni și ar putea aduce pierderi de 7% din PIB-ul anual al întregii țări.

Cu susținere financiară privată de la IKEA România, ING Bank și Lidl România, fondul de finanțare Bucureștiul Pregătit oferă resurse pentru ca subiectul cutremurului, și capacitatea tuturor de a se pregăti, să crească la un nivel care să facă diferența. Obiectivele fondului sunt susținerea și creșterea proiectelor care informează, educă și creează sisteme de suport în comunitatea locală. 


Surse de Finantare Nerambursabile in 2019 pentru afacerea ta, in mediul urban si rural

Asociatia Oportunitati de Afaceri pentru Femei (ASOAF – BOW) – Filiala Constanta organizeaza cea de a II a editie a Conferintei “Surse de Finantare Nerambursabile in 2019 pentru afacerea ta, in mediul urban si rural” in data de 11 aprilie 2019 la Hotel Ibis.   

Speakerii invitati vor prezenta informatii de actualitate privind accesarea de fonduri nerambursabile si vor raspunde punctual la toate intrebarile adresate de catre cei interesati. Evenimentul se adreseaza antreprenorilor si managerilor din companiile ce doresc sa-si dezvolte activitatea, accesand diferite finantari nerambursabile.

Conferinta realizata in 2017 s-a bucurat de o prezenta numeroasa, peste 120 persoane care au interactionat in permanenta cu invitatii nostri, dialogul creat fiind unul constructiv, plin de informatii utile pentru cei prezenti.Dna Mihaela Belcin, Presedinte al ASOAF a declarat: „Cea de a II a editie a conferintei ” Surse de Finantare Nerambursabile in 2019 pentru afacerea ta, in mediul urban si rural” vine in intampinarea nevoilor antreprenorilor, dar si celor aflati la inceput de drum, ce doresc sa accese astfel de fonduri. Ne bucuram ca ne putem implica cu un nou eveniment pentru comunitatea din Constanta si sa dezvoltam pe aceasta cale parteneriate valoroase pentru mediul de afaceri constantean” 


Sportul este noua frumusețe

Mai mult de 7.000 de limbi sunt vorbite la nivel mondial, dar sportul și frumusețea sunt limbi universale care sunt înțelese de toată lumea, indiferent de țară. Sportul are puterea de a schimba lumea. La fel și frumusețea. Sportul are puterea de a uni oamenii într-un mod unic. La fel și frumusețea. Când pasiunea pentru sport și puterea frumuseții se reunesc, rezultatul poate fi doar campania – concurs, New Fitness Diva.

Dubla campioană mondială și europeană la gimnastică aerobică, Anca Surdu, a intervievat 100 de tinere, dorind să afle ce le face pe ele să se simtă mai frumoase. Răspunsurile au fost surprinzătoare, dar au avut un numitor comun: sportul. 

Cine dorește să fie New Fitness Diva, a putut să se înscrie până pe 3 aprilie 2019 în campania inițiată de 4F accesând site-ul www.newfitnessdiva.ro. Cele 10 finaliste selectate de juriu vor participa la sesiuni de coaching, fitness training, ședinte foto și prezentări de modă 4F, sub îndrumarea mentorului Anca Surdu, timp de 5 săptămâni. 

„Mă bucur să fac echipă cu 4F pentru a promova frumusețea naturală, obținută prin sport și printr-un stil de viață sănătos. Am vrut să aflăm mai întâi ce le face pe femei să se simtă mai frumoase, așa că am pornit într-o plimbare lungă prin București și am stat de vorbă cu femei de diferite vârste și ocupații. Cele mai multe răspunsuri au confirmat ceea ce credeam deja, femeile din România preferă sportul în locul operațiilor estetice pentru a avea un corp tonifiat și sănătos”, spune Anca Surdu, imaginea campaniei New Fitness Diva by 4F.


Krups Evidence – cel mai elegant espressor pentru o ambianță perfectă

Girls time! Discuții relaxate, fashion ideas ori povești cu Făt-Frumos… Și care este cel mai bun motiv pentru o întâlnire cu prietenele tale, dacă nu o cafea cu aromă intensă ce ademenește toate simțurile? Krups Evidence,espressorul automat,te ajută să atragi atenția invitatelor tale.

Cu un design elegant, Evidence de la Krupsîți oferă o cafea savuroasă, cu note puternice, care ies la iveală într-o clipită. În timp ce boabele sunt măcinate, parfumul este din ce în ce mai prezent, iar discuțiile prind contur.

În pași rapizi către băutura favorită? Sigur că da, deoarece Krups Evidence este prevăzut cu interfața intuitivă OLED și butoane tactile pentru acces instant. Mai mult, cu aplicația Krups Espresso ai control deplin asupra aparatului, fie că ești în bucătarie sau living.

Selectează funcțiile Extra Shot șiDarkpentru o cafea intensă; iar dacă vrei să impresionezi, cu Double Cappuccinoprepari concomitent două băuturi cu lapte, printr-o simplă atingere de buton. 

Este clar: secretele între fete au parte de răsfăț învăluit în savoare!☺ 


Rowenta Intense Pure Air un aer mai curat in orice moment

Traiesti intr-o aglomerare urbana, asadar esti expus poluarii! Rowenta Intense Pure Air esteun must-have in tratarea aerului din casa. Dispozitivul are patru niveluri performante de filtrare: pre-filtrulblocheaza particulele de mari dimensiuni, filtrul din carbon activcapteaza mirosurile, gazele si compusii organici volatili,filtrul HEPA filtreaza pana la 99.95%din particulele fine, iar filtrul patentat NanoCapturdistruge permanent formaldehida, cea mai daunatoare substanta chimica din incaperi.  

Mai mult, aparatul ofera posibilitatea de a directiona fluxul de aer la un unghi de 45° pentru difuzie optima sau la unul de 90°pentru un confort ridicat.

Rowenta Intense Pure Air mai scoate un as din maneca: sistemul inteligent de monitorizare a nivelului de poluare din locuinta, cu ajutorul unui senzor de particule si a unuia de gaz. In functie de nivelul de poluare detectat, acesta ajusteaza automat viteza de filtrare. Urmareste culoarea afisata de indicatorul luminos: albastru pentru aer pur, violet pentrupoluatsi rosu pentru foarte poluat


Rowenta Smart Force – curățenie eficientă în orice moment

Da, știm! Ești o femeie ocupată: ore suplimentare la birou și o agendă care te acaparează total. Dar cum îți faci timp pentru curățenie când el decide să-ți facă o vizită surpriză ori cea mai bună prietenă are chef de povești la tine acasă? Cu aspiratorul robot Rowenta Smart Force Cyclonic, casa este aspirată de la un click distanță.

Descarcă aplicația My Smart Force și câștigi timp – Când inovația lucrează pentru tine, totul devine mult mai simplu. Descarcă aplicația My Smart Force disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS și controlează robotul oriunde te-ai afla: în ședință, la cumpărături sau la orele de pilates.

Smart Force Cyclonic aspiră meticulos, orice tip de suprafețe, datorită tehnologiei ciclonice și a celor trei setări:Eco pentru zone netede,Standard pentru gresie cu model în relief, Boost pentru mochete și covoare.Mai mult, camera și laserul îi permit să detecteze obstacolele, să se strecoare cu ușurințăprintre piesele de mobilier și să nu revină în același loc, în timpce senzorii previn căderea acestuia pe scări.

Practic, rapid, dar mai ales fără să (te) deranjeze! 😉


Colecția capsulă de primăvară / vară 2019 Re.Design 

Direcția Nord! Armonia peisajelor pastelate, frumusețea naturii și minimalismul nordic al arhitecturii formează cadrul ultimei colecții Re.Design, inspirată de natura și cultura Estoniei și a Letoniei.

Această creație unică Reserved, pe care o veți putea găsi din 2 aprilie în magazinul online,www.reserved.com/ro, își are rădăcinile în măiestria și arta tradițională de neegalat a popoarelor baltice, combinând designul îndrăzneț cu țesături de înaltă calitate. Asocierea dintre vibrantele motive populare și tendințele puternice ale sezonului actual a dat naștere unei colecții unice, care va satisface gusturile celor mai pretențioși iubitori de modă. Supermodelul polonez, Małgorzata Bela, este imaginea campaniei.

Designerii colecției au reușit să transpună atmosfera liniștitoare și calmă a acestei regiuni, în nuanțele pure ale articolelor de îmbrăcăminte. Paleta de culori romantice, cu nuanțe de nisip, verde pal și albastru marin, a fost îmbogățită cu accente de roz, antracit și roșu de Burgundia. Astfel, culorile calde ale hainelor și accesoriilor creează un stil optimist și pozitiv. 

Prin diversitatea motivelor artizanale și tradiționale caracteristice țărilor baltice, colecția Re.Design propune un aspect puternic contemporan. Rochiile minuțios brodate, cu o croială avangardistă, pălăriile de paie cu boruri largi sau jachetele cu decorațiuni populare, conferă acestei interesante colecții un impact inovator.


ÎNFLOREȘTE ALĂTURI DE MARKS & SPENCER!

Soarele strălucește din ce în ce mai tare, iar momentul ca tu să îți extinzi garderoba cu pisesele cheie Marks & Spencer pentru sezonul ce urmează este din ce în ce mai aproape!

Pregătește-te pentru primăvară investind într-o salopetă de in, o jachetă chic sau o pereche de pantaloni evazați, pentru un update stylish al look-ului tău de zi cu zi.

Toate produsele vor fi disponibile în magazinele Marks & Spencer din București.


Toate informatiile si fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × one =