Noutatile lunii martie (partea a patra)

Cu doar cateva zile inainte sa se incheie prima luna de primavara, revin catre voi cu ultimul articol de noutati (il puteti citi pe cel anterior aici), cu mult accent pe sfera culturala, insa avem ceva noutati si in materie de produse. 🙂

Va doresc lectura placuta!

Stagiunea de Interior a Teatrului Masca se apropie de final

Pe 21 aprilie se închide stagiune de interior 2018-2019. Spectacolele “VISUL” și “LOOCHY & MOOCHY” din repertoriul Teatrului Masca vă aşteaptă să treceţi pragul sălii teatrului, pentru încă patru săptămâni.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului Masca pot fi cumpărate de la sediul Teatrului (Bd.Uverturii , nr. 14) sau pe site-ul www.masca.ro .

VISULdupă “Visul unei nopți de vară“, regia Mihai Mălaimare, aduce o viziune inedită asupra remarcabilei opere shakespeariene.  

Ultimele repezentații din stagiunea indoor:

  • Sâmbătă, 6 aprilie, ora 19.00 
  • Sâmbătă, 13 aprilie, ora 19.00 
  • Duminică, 14 aprilie, ora 18.00 
  • Duminică, 21 aprilie, ora 18.00  

LOOCHY & MOOCHY, regia și scenariul Andreea Vulpe. Personajele în costume manga dau viață unei lumi extrem de colorate, își rostesc replicile ca un subtitraj contemporan la un volum din „Povești nemuritoare”, cântă și dansează pe muzica lui Bobo Burlacianu și propun un spectacol care se joacă în ritmul rapid și halucinant al benzilor desenate.

Ultimele reprezentații: 

  • Duminică, 31 martie, ora 18.00 
  • Luni, 1 aprilie, ora 18.00  
  • Sâmbătă, 20 aprilie, ora 15.00 
  • Sâmbătă, 20 aprilie, ora 19.00 

CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL – Evreii din România în context european: asemănări și deosebiri

Duminică 7 aprilie 2019, de la ora 11.00,la Sala Mică, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL Andrei Oişteanu prezintă conferinţa cu temaEvreii din România în context european: asemănări și deosebiri.

Istoria evreilor din România este mai puţin cunoscută în lume. Alte comunităţi evreieşti din Europa răsăriteană (Rusia, Polonia şi chiar Ungaria) au fost mai vocale şi mai vizibile. Încerc să dau culoare acestei pete, dacă nu chiar albe, măcar gri. Mai ales că a fost o comunitate numeroasă şi importantă. În 1939, evreii din România Mare numărau aproape un milion de suflete, fiind a treia comunitate din Europa şi a patra din lume, după Polonia, Uniunea Sovietică şi SUA.

O comunitate cvasi-eterogenă, dar unitară, cu un aport deosebit la istoria politică, economică şi culturală a României. O treime dintre ei au pierit în Holocaust, ceilalţi au fugit din calea comunismului.


“Moromeții 2”, marele câștigător la Premiile Gopo 2019

Marți, 19 martie, la Teatrul Național din București, a avut loc cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment al cinematografiei românești. Peste 1.000 de invitați au participat la evenimentul care celebrează succesele din cinematografia română. 

📷 Miluta Flueras ↠ http://fb.com/miluta7

Momente inedite, amuzante și pline de emoție au încântat spectatorii, printre acestea regăsindu-se deja tradiționalele parodii realizate de Alex Bogdan, precum și intervențiile artistice oferite de trupa Irina Sârbu & band, Ana Udroiu și Kana Jambe. 

Stere Gulea, Emilia Popescu, Horațiu Mălăele, Tora Vasilescu, Valentin Teodosiu, Ileana Popovici, Gheorghe Visu, Nae Caranfil, Adina Pintilie, Cornel Ilie, Monica Bârlădeanu, Monica Davidescu, Carmen Tănase, Kristina Cepraga, Toma Cuzin, Monica Bârlădeanu, Cătălina Grama și Paul Ipate sunt doar cîțiva dintre invitații care au pășit pe covorul roșu, ale căror gazde au fost Ilona Brezoianu și Răzvan Alexe (Krem). 

“Moromeții 2”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019, și-a adjudecat nouă trofee: Cel mai bun filmCea mai bună imagine(Vivi Drăgan Vasile), Cel mai bun montaj(Dana Bunescu și Alexandra Gulea), Cel mai bun sunet(Dana Bunescu, Cristinel Șirli, Constantin Fleancu), Cele mai bune decoruri(Cristian Niculescu), Cele mai bune costume(Dana Păpăruz), premiu oferit de Cellini România, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură(Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu, Domnica Bodogan), acordat de MAC Cosmetics, și Tânără Speranță(Iosif Paștina). De asemenea, Premiul Publiculacordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2018, a fost anul acesta adjudecat de “Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea. 


FEMININ la puterea a 3-a: dirijoarea TIANYI LU, pianista ALEXANDRA DARIESCU si compozitoarea Nadia Boulanger!

Nu se intampla foarte des sa vedem o dirijoare pe podiumul de concert! Ultimul eveniment prezentat de Orchestra Nationala Radio in luna martie aduce vineri, 29 martie (19.00), pe scena Salii Radio doua invitate speciale: dirijoarea de origine chineza TIANYI LU si pianista de origine romana, care se bucura de o cariera internationala de succes, ALEXANDRA DARIESCU. Cele doua propun publicului  bucurestean un program special, ce cuprinde si creatia compozitoarei franceze NADIA BOULANGERFantezia pentru pian si orchestra.

In cea de-a doua parte a serii de la Sala Radio veti asculta o alta lucrare celebra: Simfonia nr. 9 – Din lumea noua, creatie a compozitorului ceh Antonin Dvořák, cel mai indragit compozitor european in Statele Unite ale Americii.

Putini sunt cei care stiu ca in 1969, acum exact 50 de ani, Neil Armstrong lua cu el in Misiunea Apollo 11 pe Luna o inregistrare a Simfoniei Din lumea noua, partitura pe care Dvořák a compus-o in perioada in care era director al Conservatorului de la New York.


Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti a sărbătorit, la Ateneul Român, 70 de ani de muzică 

Duminică, 24 martie, primul liceu de muzică din România și-a celebrat, la Ateneul Român, 7 decenii de activitate, cu un extrem de apreciat concert aniversar vocal simfonic susținut de elevi, profesori și absolvenți.

„Ne aflăm aici, în fața dvs., cei ce ne numim, cu reverență, «familia extinsă Lipatti», pentru a sărbători nu doar instituția Colegiului și pe toți cei cărora le datorăm acest moment, ci pentru a sărbători mai degrabă ce avem cu toții în comun: muzica.”  a declarat dna Venera Babeș, directorul Colegiului. 

Prezentă la celebrare, dna ministru Ecaterina Andronescu a completat: “Mă adresez profesorilor Colegiului cu cuvintele lui Nicolae Titulescu, pe care le consider foarte potrivite acestei ocazii«Și chiar dacă nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Și chiar dacă nu voi fi nici o candelă, tot ajunge, pentru că m-am străduit să aprind lumina.»Dumneavoastră v-ați străduit să aprindeți lumina în mintea și sufletele copiilor pe care îi creșteți. La mulți ani!”

Într-o sală arhiplină, care a răsplătit cu îndelungi aplauze întreaga reprezentație, au interpretat un program foarte variat trei dintre ansamblurile Colegiului: Corul, Orchestra de Suflători și Orchestra Simfonică, sub baghetele dirijorilor Lăcrămioara Ana Pauliuc, Marcel Pețanca, Nicolae Racu și Andrei Ștefan Racu. Li s-au alăturat interpreți deja consacrați, foști elevi sau profesori ai Colegiului: pianistul Viniciu Moroianu, violonista Cristina Anghelescu, formația Distinto(Marius Olteanu – tenor, Octavian Dobrotă – tenor și Mihai Radu – bas).


Turneu național ALIFANTIS & FRAGILEBAND – MEMORABILIA 

De Ziua Internațională a Teatrului, Nicu Alifantis anunță un turneu național excepțional – Memorabilia, o călătorie emoționantă în muzica de teatru pe care a scris-o pentru spectacolele unora dintre cei mai importanți regizori români.

Memorabilia înseamnă muzica unora dintre cele mai îndrăgite spectacole de teatru din România, un legământ artistic, între prieteni nepereche care sfidează timpul şi legile acestuia, un omagiu adus familiei deosebite a teatrului românesc în semn de mulțumire.

Memorabilia înseamnă un spectacol de aproape două ore alături de FragileBand: Mihai Neniță, Răzvan Mirică, Lyuben Gordievski, Adrian Flautistu.

Memorabilia înseamnă un tur de forță în 20 de orase, un turneu care ajunge în toate regiunile țării: Braşov – 1 octombrie, Târgu Mureş -2 octombrie, Turda – 3 octombrie, Arad – 4 octombrie, Constanța – 7 octombrie, Tulcea – 8 octombrie, Ploieşti – 10 octombrie, Craiova – 12 octombrie, Timişoara – 13 octombrie,  Deva – 14 octombrieBrăila 22 octombrie, Galați – 23 octombrie, Iaşi – 24 octombrie, Chişinău – 25 octombrie, Suceava – 26 octombrie, Focşani – 27 octombrie, Piatra Neamț – 30 octombrie, Bistrița 31 octombrie, Cluj – 1 noiembrie.

Nicu Alifantis a debutat în muzică la 19 ani la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, orașul său natal, al cărui cetățean de onoare este din 2017, iar în cei peste 45 de ani de activitate a semnat muzica pentru 118 spectacole de teatru, în regia celor mai importanți regizori ai teatrului românesc. În paralel cu activitatea din teatru și-a desfășurat și activitatea concertistică fiind autorul unora dintre cele mai emoționante cântece scrise pe versuri ale poeților români clasici și contemporani.

Cu 17 albume discografice individuale, 6 albume de autor, 11 albume cu colecții, dar prezent și pe 28 de compilatii, Nicu Alifantis a susținut până în prezent peste 5200 de concerte în tară și în străinătate, fiind astfel unul dintre cei mai prolifici cantautori contemporani. Activitatea sa include și apariții editoriale – volume de poezie, proză sau memorialistică. 


AWAKE 2019 anunta nume noi: Lady Leshurr, Dirtyphonics live si multi altii

Dupa ce in luna decembrie echipa festivalului a anuntat primele nume din line-up-ul acestui an (Netsky, JP Cooper,Pussy Riot, De Staat, Triggerfinger si AJ Tracey), AWAKE anunta si mai multe nume pentru un mix perfect si o experienta imersiva memorabila. Lady Leshurr, Dirtyphonics live, Moonlight Breakfast si The Mono Jacks sunt doar cativa din noii artisti confirmati pentru cea de-a treia editie AWAKE. 

Lady Leshurr va captiva publicul festivalului cu note de grime si rap. Leshurr s-a facut remarcata cu viralul „Queen’s Speech”. Seria a ajuns deja la cea de-a 7-a parte, in timp ce Leshurr a lucrat in paralel piese noi: „Black Panther” si „R.I.P.” si a vandut concerte sold-out in cele mai mari orase ale lumii.  

Dirtyphonics vin cu show-ul lor live de Hybrid, drum and bass, dubstep si drumstep. Trupa franceza a colaborat de-a lungul timpului cu nume recunoscute mondial (Linkin Park, Skrillex, Kaskade, Modestep, Marilyn Manson) si a energizat publicul unora dintre cele mai importante festivaluri internationale. 


Incep inscrierile la Can Art&Design Festival

Asociaţia Alucro – Every Can Counts România dă startul înscrierilor la concursul Can Art&Design Festival, prin care dozele din aluminiu sunt transformate în obiecte de design vestimentar şi interior.

Concursul se află la cea de-a VI-a ediţie şi propune noi secţiuni: Design Vestimentar (secţiunea Îmbrăcăminte şi Încălţăminte; secţiunea Accesorii), Design Interior (secţiunea Obiecte decorative; secţiunea Obiecte de iluminat; secţiunea Mic mobilier) şi Can Bag Design (realizarea unui design grafic despre reciclare, care poate fi imprimat pe sacoşă). Premiul pentru fiecare secţiune este de 500 euro, iar pentru secţiunea Can Bag Design, 300 euro. 

Pentru a creşte nivelul de conştientizare privind importanţa colectării, reciclării şi refolosirii dozelor din aluminiu, dar şi pentru a încuraja cât mai mulţi oameni să răspundă provocării concursului, Asociaţia Alucro a pregătit o lucrare reprezentativă care va face obiectul unei expoziţii prezentate în mai multe locaţii publice din Bucureşti.

Înscrierile se fac pe platforma www.canartdesignfestival.ro, până la 15 mai 2019. Regulamentul complet este disponibil pe site-ul concursului.


Tendințele primăverii în modă și beauty le găsești la Veranda Mall

La Veranda Mall primăvara a adus lansări ale celor mai proaspete noutăți în materie de modă și frumusețe. Aici găsești noile piese cheie ale sezonului, precum și produsele de make-up & îngrijire ale momentului, totul la o calitate garantată și prețuri atractive.

Fie că ești în căutarea unei ținute potrivite pentru o ieșire cu prietenii în oraș sau pur și simplu cauți ceva care să se potrivească pentru evenimentele speciale pe care le ai în plan în următoarea perioadă, la Veranda Mall găsești tot ceea ce ai nevoie. 

Mall-ul din zona pieței Obor a Capitalei este o destinație pentru cumpărători atât pentru selecția de magazinele de modă și lifestyle, food, drinks & leisure, wellness & entertainment, cat și pentru magazinele dedicate frumuseții și îngrijirii. Din aceste magazine poți achiziționa toate noutățile care te pasionează. 

Toate aceste noutăți au putut fi testate weekendul trecut la cea de-a 5 a ediție a „Academiei de Stil”. Evenimentul s-a desfășutat în centrul comercial și s-a bucurat de prezența a peste 400 de doamne și domnisoare, ce au beneficiat de transformări spectaculoase cu ajutorul make-up artiștilor și a hair-stiliștilor.


Hochland relansează gama de specialități sub numele „Atelier”

Hochland, liderul pieței de brânzeturi din România, relansează gama de brânzeturi maturate în Salina Praid. Astfel, la doi ani de la lansare, gama Brânză Praid va avea o nouă identitate vizuală și un nou nume – Atelier,totul sub conceptul creativ „Gustul Zilelor Bune”. Noua denumire surprinde caracterul artizanal, specific acestei game.

Odată cu anunțarea noii identități, celor două sortimente aflate deja pe piață – Atelier Brânză Praid Natur și Atelier Brânză Praid (alintată) cu Vin – li se alătură un nou sortiment: Atelier Brânză Praid Cremoasă– cu o culoare mai deschisă,oconsistență mai cremoasă și un gust mai delicat.

Toate cele trei sortimente de brânzeturi din gama Praid Atelier sunt create după rețete originale și 100% românești, în Fabrica Hochland de la Sovata și maturate artizanal în Salina Praid. Diferența dintre cele trei rețete este dată de mixul de culturi folosite și de perioada de maturare. În funcție de toate acestea, brânzeturile capătă gusturi unice și texturi diferite de la o rețetă la alta.

„Gama Atelier e o inițiativă importantă pentru noi, prin care ne dorim să contribuim la dezvoltarea gusturilor consumatorilor noștri și să îi încântăm cu experiențe cât mai autentice și pozitive. Prin noul concept – Gustul Zilelor Bune – ne-am gândit să inspirăm consumatorii să sărbătorească mai des momentele speciale ale fiecărei zile, cu o brânză rafinată, însoțită de un pahar cu vin” a declarat Andreea Marincescu, Director de Marketing, Hochland România.


Trăsături mângâiate de cel mai wow grooming kit de la Rowenta

Hey, lady, știm că această lună îți este dedicată, dar nu uita nici de el… merită răsfățat! Fie că își dorește barba perfectă de 3 zile, un stil à la David Beckham sau poate look hollywoodian, cu aparatele de stilizat barba și părul Rowenta AirForce Precision & Ultimate complimentele nu se lasă așteptate. 

Stilizare rapidă cu minim de efort– Arată-i că ești atentă la nevoile lui și fă-i cunoștință cu Rowenta AirForce Precision, aparatul care îl va ajuta să își stilizeze barba în mod confortabil și fără efort. Piele sensibilă? Niciun stres! Aceasta este protejată cu ajutorul sistemului Soft Contour, special creat pentruzonele delicate ale feței. 

Iar dacă timpul nu îi permite o aranjare meticuloasă, AirForce Precision îi va deveni cel mai bun “prieten”. Precizia extremă a lamelor V-Sharp din titan asigură o tăiere eficientă. În plus, cu ajutorul tehnologiei exclusive de aspirare de la Rowenta, până la 90% din firele de păr tăiate vor fi aspirate, iar suprafețele rămân curate. El este mulțumit, iar tu bucuroasă că ai scăpat de grija dezordinii din baie! 


Colorează-ți fiecare zi de primăvară

Culorile vesele ale primăverii marchează noua gamă de balerini din piele naturală de la Diane Marie. Înseninează-ți ziua cu balerini bleu sidef, roz pudrat, sau nude cu fundițe supradimensionate.

Balerinii colorați sunt adorabili și plini de farmec și te vor binedispune de fiecare dată când îi vei încălța. În plus, sunt ușori de purtat și îi poți asorta cu o mulțime de ținute, fie că mergi la birou, la film, sau la o plimbare prin parc. 

Descoperă online sau vino în noul magazin Diane Marie din Calea Moșilor 199, București, să probezi noua colecție Primăvară-Vară 2019. Lasă-te purtată de culorile naturii!


Studiu BioMania.ro. Românii vor să trăiască mai sănătos: 87% includ săptămânal în alimentație băuturi bio pe bază de planteB

Popularitatea băuturilor vegetale a crescut în ultimii ani și în rândul persoanelor care nu au probleme de sănătate. Peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturile vegetale, iar în topul preferințelor – aceștia aleg să le includă în meniu la micul dejun împreună cu cereale. Aceste date reies dintr-un studiu realizat de BioMania.rope un eșantion de 500 de persoane. 

87% includ săptămânal în alimentație băuturi bio pe bază de plante

Tendința către o viață sănătoasă este în creștere la nivelul României și este determinată fie de dorința de a înlocui laptele cu băuturi vegetale BIO (49%), fie din dorința de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe, precum migdalele sau cocosul. 36% dintre respondenți consumă zilnic băuturi vegetale și 21% o dată la două zile. 

Doar 8% afirmă că alegerea lor e motivată de un regim alimentar restrictiv (cum ar fi diabetul).

Principalul criteriu de selecție atunci când vine vorba despre achiziționarea băuturilor vegetale este reprezentat de ingrediente (68%). Românii acordă o importanță mai mică prețului în procesul de decizie – doar 7% considerând drept criteriu principal costul.

Bugetul mediu lunar pentru băuturi vegetale: maxim 100 de lei

72% dintre români sunt interesați de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 lei pentru achiziția produselor din gama băuturile vegetale.


 

Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Sursa foto principala: unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × four =