Noutatile lunii martie (partea a treia)

Doar o saptamana am lipsit de pe aici, iar inbox-ul meu s-a umplut de noutati! Se vede ca a inceput din plin primavara! 🙂 Va las asadar cu multe noutati ale lunii martie! In prima sectiune – Teatru, Arta & Cultura – sunt multe evenimente care au loc zilele viitoare, asa ca aruncati o privire si luati-va bilete la ce va tenteaza, daca mai gasiti! 🙂

TEATRU, ARTA & CULTURA

ANALIA SELIS  și ”TANGO SIMFONIC” la SALA RADIO

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită abandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS (care acum ceva vreme a acordat un interviu pentru CityFemme), toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores. Cunoscuta solistă argentiniană propune o abordare autentică a tangoului și a valsurilor argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce. 

Evenimentul se va derula alături de Orchestra de Carmeră Radio, dirijată de JOZSEF HORVATH,cu participarea talentatului bandoneonist argentinian OMAR MASSAși a pianistului și compozitorului JULIAN CAEIRO (care semnează și aranjamentele muzicale).

Repertoriul concertului va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc. Prima ediție a proiectului ”Tango Simfonic”inițiat de Analia Selis s-a derulat între 2015 și 2018 și s-a bucurat de un mare succes pe scenele din România și din străinătate, toate concertele fiind sold-out. 

………………………………………………………….

CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL : MATEMATICA ȘI ARTA

SAMSUNG

Duminică 24 martie 2019, de la ora 11.00, la Sala ATELIER, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL, Prof. Viorel Barbu prezintă conferinţa cu tema MATEMATICA ȘI ARTA.

Conferința își propune să răspundă la următoarele întrebări: Este matematica frumoasă? Există apropieri între limbajul matematic și poezie? Cum au influențat teoriile matematice tehnicile și ideile artiștilor? Care este relevanța matematicii în arta clasică și modernă? Există o poetică matematică, de fapt? –  Prof. Viorel BARBU.

Despre Prof. Viorel Barbu

Născut la 14.06.1941 în Deleni, Vaslui. Studii liceale la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și Liceul „Costache Negruzzi” din Iași (1954-1959). Studii universitare la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Facultatea de Matematică (1959-1964).

………………………………………………………….

“VISUL” în Campania “Artiştii pentru artişti”

Teatrul Masca se alătură, și în acest an, Campaniei “Artiștii pentru Artiști”, direcţionând către Fondul de Solidaritate Teatrală încasările obţinute din vânzarea biletelor la spectacolul “VISUL“, care se va juca în data de 23 martie, la ora 19.00. Pentru această reprezentație, biletele se pot achiziționa doar de la casa de bilete a Teatrului Masca. Fiecare bilet cumpărat poate însemna nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret. Sumele strânse din vânzarea de bilete se pot dona în Fondul de Solidaritate Teatrală (Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei).

Campania Națională „Artiştii pentru artişti”, ajunsă la cea de-a 18-a ediție, este realizată în parteneriat cu instituţiile de teatru din Bucureşti şi din ţară, cu scopul de a veni în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor pentru care scena rămâne o frumoasă amintire.

………………………………………………………….

În 2018 a câștigat Festivalul de Pian de la New York: pianistul Florian Mitrea în concert 100% Beethoven la Sala Radio!

Un eveniment dedicat 100% ”titanului” BEETHOVEN, pianistul multipremiat internațional FLORIAN MITREA– care în 2018 a câștigat Festivalul Internațional de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul său în celebra sală de concerte Carnegie Hall – și dirijorul LADISLAU HORVATH– concertmaestru al orchestrei italiene Maggio Musicale Fiorentino, sunt ”ingredientele” unei seri muzicale de neratat! În interpretarea ORCHESTREI NAȚIONALE RADIOveți asculta două compoziții semnate de Beethoven: Concertul nr. 1 în do major pentru pian şi orchestrăși  Simfonia a V-a(cunoscută și ca Simfonia Destinului).

Muzician cu o bogată carieră internaţională, Ladislau Horvath colaborează de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta, în cadrul apreciatei orchestre italiene din Florența: Maggio Musicale Fiorentino. În anul 2006 a fost numit și dirijor principal și concert-maestru al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creată de cunoscutul dirijor italian Riccardo MUTI), cu care a susținut numeroase concerte.

………………………………………………………….

SofistiCAT – Salonul Internațional Felin București

Peste 200 de pisici din toate colțurile lumii vor putea fi admirate la SofistiCAT – Salonul Internațional Felin București, care va avea loc în zilele de 23-24 martie în Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, București.  

Deschis în ambele între orele 10-17, Salonul Internațional Felin integrează cele mai importante două organizații mondiale ale crescătorilor de feline: Fédération Internationale Féline (FIFe) și The International Cat Association (TICA).Publicul va avea astfel ocazia de a cunoaște două sisteme de arbitrare – FIFe (european) și  TICA (american) – și, în egală măsură, posibilitatea de a admira exemplare feline care nu sunt prezente în evenimentele dedicate unui singur sistem.

La această ediție, vizitatorii vor putea admira rasa Lykoi, supranumită pisica vârcolac (werewoolf cat), datorită asemănării cu un lup. SofistiCAT are ca principale puncte de atracție competițiile “BEST IN SHOW”, în care cele mai frumoase pisici se vor întrece pentru un loc pe podium.  Două prestigioase jurii internaționale vor evalua superbele exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Burma, Devon Rex, Don Sphynx, Exotică, Lykoi, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Sacră de Birmania, Singapura, Sphynx, Scottish Fold, Scottish Straight. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.        

………………………………………………………….

O premieră în Festivalul Internațional „George Enescu”: Festivalul Copiilor 

Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră – Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.

Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copiiva reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end. 

Concertele din Festivalul Enescu vor fi prezentate de artiștii Operei Comice într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a  menține atenția copiilor, de maxim 30 de minute, păstrând în același timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentații, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susținută de muzicienii Operei Comice pentru Copii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 și 12 ani, vor putea intra și ei, alături de adulți, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internațional organizat de România. 

Festivalul „George Enescu”pentru Copiiva fi organizat de Opera Comică pentru Copii din București la sediul său din Calea Giulești nr. 16, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Concertele vor avea loc în cele patru week-end-uri de festival, respectiv 31 august – 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie și 21-22 septembrie 2019. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 1 mai 2019 pe Bilete.ro, la prețul de 25 de lei.

………………………………………………………….

PREMIERĂ LA CINEMA CITY: EROII DISNEY JUNIOR VIN PE MARELE ECRAN

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Kion și Vampirina, dar și Bingo și Rolly le dau întâlnire copiilor la Cinema City, într-o proiecție specială de episoade în premieră din cele mai îndrăgite seriale ce rulează pe canalul Disney Junior. Astfel, copiii își vor vedea eroii preferați din serialele „Mickey și piloții de curse”, „Garda felină” și „Vampirina”, în episoade noi, într-o experiență cinematografică interactivă și incitantă.

Gazda evenimentului va fi Mickey Mouse interactiv, care îi va antrena pe copii, în pauza dintre episoade, la joacă și distracție, în cel mai vesel party la cinema. Vor fredona cântecele preferate și vor dezlega puzzle-uri și jocuri educative alături de Mickey și trupa lui de piloți de curse, de Vampirina și de Prietenii cățeluși.

Proiectul „Disney Junior În Cinema” este organizat pentru prima dată în România de Disney Junior în parteneriat cu Cinema City România și distribuit de Forum Film. Proiecțiile vor avea loc în zilele de sâmbătă, 23 martie, și duminică, 24 martie, în toate cele 26 de cinematografe Cinema City din țară: Bucureşti (AFI Cotroceni, Mega Mall, ParkLake, Sun Plaza), Arad (Atrium Mall), Bacău (Arena Mall), Baia Mare (VIVO!), Brăila (Brăila Mall), Cluj-Napoca (Iulius Mall și VIVO!), Constanţa (City Park și VIVO!), Deva (Shopping City), Drobeta-Turnu Severin (Severin Shopping Center), Iaşi (Iulius Mall), Piatra Neamț (Shopping City), Ploieşti (AFI și Shopping City), Piteşti (VIVO!), Suceava (Iulius Mall), Târgu Jiu (Shopping City), Târgu Mureş (European Retail Park), Timişoara (Iulius Mall și Shopping City), Galați (Shopping City) și Râmnicu Vâlcea (Shopping City). 

………………………………………………………….

Trăiește din plin primul film Marvel cu o supereroină în rol principal, în formatele IMAX și 4DX

„Captain Marvel” – unul dintre cele mai așteptate filme ale acestui an – aduce pe marile ecrane povestea unuia dintre cei mai puternici eroi din Universul Cinematografic Marvel. Doar la Cinema City, impresionanta producție poate fi vizionată în formatele spectaculoase IMAX și 4DX. 

Iubitorii de cinema știu deja: formatul IMAXînseamnă o geometrie specială a săli, efecte vizuale uluitoare, imagini clare precum lacrima, culori strălucitoare și un sunet zguduitor. Iar pentru a le oferi spectatorilor o experiență cu adevărat imersivă, prin care să simtă că sunt chiar acolo, alături de Carol Danvers aka Captain Marvel, de-a lungul aventurii ei intergalactice, regizorii Anna Boden și Ryan Fleck au formatat „Captain Marvel” special pentru formatul IMAX, o serie de secvențe fiind redate cu 26% mai mult din punct de vedere al imaginii. Astfel, doar în sălile T IMAX de la Cinema City, pe cele mai mari ecrane de cinema din țară, fanii Marvel vor putea vedea cel mai bine războiul intergalactic dintre cele două rase extraterestre.

Captain Marvel, personajul principal jucat de actrița Brie Larson, dobândește o forță extraordinară, precum și abilitatea de a zbura, astfel că, pentru a arăta puterea noii supereroine Marvel și a intensifica trăirile spectatorilor, au fost implementate cele mai detaliate și delicate efecte 4DX, care îi vor ține pe cei din sală complet captivați.

………………………………………………………….

PRODUSE

Cum ne protejăm sistemul imunitar la trecerea de la un anotimp la altul

Schimbările de anotimp și fluctuațiile bruște de temperatură ne pot afecta serios imunitatea, dezechilibrând întregul organism.

Iată mai jos câteva reguli esențiale care vă pot ajuta să susțineți sistemul imunitar la trecerea de la sezonul rece la sezonul cald:

 • Evaluați-vă starea de sănătate minimum o dată pe an
 • Urmați un regim alimentar echilibrat
 • Nu neglijați orele de somn
 • Mențineți-vă echilibrul emoțional
 • Alocați 30 de minute zilnic activităților sportive
 • Apelați la soluții naturale pentru modularea sistemului imunitar 

Vitaminele, mineralele, acizii grași Omega-3, probioticele, anumite plante, extractele biologice contribuie la modularea imunității, la creșterea capacității de luptă a organismului cu agenții patogeni, la reducerea episoadelor de boală și buna reglare a mecanismelor de apărare. 

Pentru a vă susține imunitatea la trecerea dintre iarnă și primăvară, puteți apela la SystemWell® Ultimate Immunity™, cea mai avansată formulă de imunitate de la Secom®, cu peste 30 de ingrediente, printre care vitaminele A, C și D, minerale: fosfor, zinc și seleniu, și extracte de plante, ca: usturoi, păpădie, măslin, cimbru, rozmarin și brusture. Acestea susțin funcționarea întregului sistem imunitar, de la nivel circulator, limfatic, epidermic, sistemic, celular și digestiv.

SystemWell®  este inclus alături de alte suplimente alimentare pentru imunitate în campania “Imunitate pentru fiecare” ce se derulează până la finalul lunii martie și în cadrul căreia puteți câștiga 40000 de premii instant și unul din cele 7 premii mari, oferite prin tragere la sorți:  o excursie la un centru de SPA de lux de 5 stele la Roma, biciclete Pegas sau smart-watch-uri.

………………………………………………………….

PERONI NASTRO AZZURRO ÎȘI LANSEAZĂ NOUA IDENTITATE VIZUALĂ, LA 14 ANI DUPĂ LANSAREA ÎN ROMÂNIA

Peroni Nastro Azzurro, berea premium italiană numărul 1 în lume*, își rafinează identitatea vizuală –  introduce un nou logo și lansează pe piața din România o nouă sticlă și un nou pahar, însoțite de un ambalaj și o identitate vizuală ce includ elementele iconice ale brandului. Această reînnoire reprezintă cea mai semnificativă schimbare a brandului la nivel global din 2005 și confirmă poziționarea ca simbol al inconfundabilului stil italian la nivel mondial.

Inspirată din pasiunea pentru viața trăită frumos, noua identitate Peroni Nastro Azzurro este caracterizată de un design nou, simplu, elegant și creat cu mare atenție, ce are la bază istoria bogată a brandului, vizibilă prin introducerea unor elemente istorice. 

„Peroni Nastro Azzurro este un brand atemporal, cu o puternică componentă de tradiție și o origine autentică ce exprimă stilul italian consumatorilor săi. Noua sticlă și noul pahar duc mai departe personalitatea Italiei moderne cu un design minimalist, inspirate în același timp din istoria brandului. Sperăm ca noua imagine să fie apreciată de către consumatorii din România și să-i transpună într-o stare de spirit italiană care le aduce bucurie atunci când degustă un Peroni Nastro Azzurro.”, declară Bogdan Jianu, Brand Manager Peroni Nastro Azzurro.

Ambalajele care dezvăluie noua identitate vizuală Peroni Nastro Azzurro sunt disponibile în reţelele de comerţ modern şi tradiţional din România de la începutul lunii martie și includ sticla nereturnabilă de 330ml, varianta de 500ml disponibilă la doză și sticlă returnabilă, precum și Peroni Piccola la 250ml.

………………………………………………………….

OPI lansează noi produse Luxury din gama ProSpa

OPI anunță extinderea gamei ProSpa – produse de lux pentru îngrijirea mâinilor și a picioarelor, inspirate de tehnicile de îngrijire facială. Datorită succesului colecției inițiale, OPI vine cu noi produse și servicii destinate să îți ofere o piele mai fină, perfect hidratată și totodată o experiență inedită la salon. 

Produsele noi sunt: Mănușile pentru hidratare în profunzime ProSpa Advanced Softening Gloves și Soșetele pentru hidratare în profunzime ProSpa Advanced Softening Socks. Ambele produse sunt de unică folosință și sunt saturate cu Ulei de Macadamia, Ulei de Cocos, Vitamina Eși Unt de Shea pentru a hrăni chiar și cea mai uscată piele. De asemenea, partea care acoperă degetele este detașabilă, pentru a-ți permite să îți realizezi manichiura/pedichiura, în timp ce ai parte de un răsfăț spa de lux.  

“Atunci când am gândit conceptul ProSpa, ne-am dorit să ne concentrăm asupra produselor și tehnologiilor inovatoare de îngrijire a pielii delicate a feței, pe care să le transpunem în produse destinate îngrijirii mâinilor și picioarelor. Aspectul final al manichiurii/pedichiurii este influențaț nu numai de culorile lacurilor de unghii și de modelele pentru care optăm, ci și de condiția pielii. Fiind brandul de salon numărul 1 în lume, este foarte important pentru noi să ajutăm saloanele să ofere clienților experiențe cât mai complete și mai relaxante. ”, declară Suzi Weiss-Fischmann, Co-Founder și Brand Ambassador OPI. 

………………………………………………………….

Remix este unul dintre cele mai mari magazine online din Europa cu haine noi sau aproape noi, pentru toată familia

Reîntregiți garderoba de Primăvară-Vară a întregii familii cu piese vestimentare noi sau aproape noi, din materiale de calitate, în linii clasice sau moderne, la prețuri accesibile, de pe remixshop.com, unul dintre cele mai mari magazineonline din Europa.

Pe remixshop.com, oferta de articole de îmbrăcăminte și accesorii pentru femei, bărbați și copii pentru noul sezon este variată atât în branduri, cât și în modele și paletă de culori. Poți alege dintr-o selecție de mii de produse la modă, cu sau fără etichetă. 

Remix Second Hand vine cu o multitudine de avantaje pentru iubitorii modei care încurajează curentul “Green Fashion”:

 • Peste 10.000 de produse noi în fiecare zi
 • Prețuri în scădere cu -5% în fiecare zi, de la ora 16:00, ajungând până la un discount de -75%
 • Utilizatorii Remix beneficiază zilnic de promoții și reduceri suplimentare
 • Livrare rapidă în orice localitate din țară
 • Peste 5.000 de branduri luxury, mid-range și budget cu notorietate la nivel global

De asemenea, dacă doriți să eliberați spațiul din dressing de hainele și accesoriile pe care nu le purtați, le puteți transmite către vânzare prin serviciul “Vindeți către Remix”. Astfel, puteți suplimenta venitul familiei și puteți comanda noi produse vestimentare de pe Remix. Mai mult, puteți face o faptă bună donând o parte din sumă către SOS Satele Copiilor România.

………………………………………………………….

DIVERSE (Tech, CSR, Campanii)

Revoluție digitalăîn România – dialog personalizat în E-commerce

Pentru prima dată în România, o nouă soluție de marketing transformă conversațiile online, dintre clienți și firme, în unele care au loc în timp real, bazate pe nevoile acestora. Interfața digitală, care duce sistemul de mesagerie la un alt nivel, se numește LINK Conversations și poate fi considerată un precursor al standardului RCS (Rich Communications Services), ce urmează a fi implementat în viitor peste tot în Europa. Acest tip puternic de mesagerie conversațională presupune utilizarea mai multor canale de comunicare într-un singur sistem și se poate aplica în orice domeniu de activitate, indiferent de dimensiuni. Comunicarea directă cu firmele în funcție de nevoile și dorințele fiecărui client devine relevantă și eficientă, astfel încât era spam-ului se apropie de sfârșit. 

„Interfața LINK Conversations, furnizată de LINK Mobility Group, este unică pe piața din România și combină în același timp mai multe canale – Messenger, RCS și chat în fereastra browserului, primul contact cu clientul realizându-se cu ajutorul smartphone-ului. Aceasta permite comunicarea, de exemplu, prin trimiterea unui SMS cu un link care duce clientul la pagina de chat. Prin comunicarea cu chatbot-ul, utilizatorul își poate rezolva situația, folosind rich media, butoane, caruseluri cu link-uri și partajare de locație. ” a declarat Corneliu Diaconu, National Sales & Marketing Manager LINK Mobility România, parte a LINK Mobility Group. 

Cu o experiență și tradiție de peste 20 de ani, LINK Mobility Group este principalul furnizor de comunicații mobile din Europa, specializat în mesagerie, servicii digitale și informații de date. 

………………………………………………………….

Instagram Stats 2019: Cifrele celor mai bune branduri din lume dezvăluite.

Planable și ProductLead, două start-up-uri românești cu focus puternic pe marketing și tehnologie, și-au unit forțele pentru a lansa un raport complet despre activitatea pe Instagram a top 100 de branduri la nivel mondial. 

S-au analizat cele mai populare 100 de branduri și peste 1200 postări.

 • Când vine vorba de numărul de aprecieri Industria AUTO este cea mai populară
 • Industria de BEAUTY stârnește cele mai multe comentarii
 • Se comunică preponderent prin IMAGINI
 • National Geographic excelează la capitolul conținut de calitate
 • Starbucks conduce industria FMCG

Puteți consulta întregul raport și diagramele aici.

………………………………………………………….

Fundația Comunitară București anunță proiectele câștigătoare la Fondul IKEA pentru Egalitate de GenB

#SiEuReusesc – comunitatea învingătoarelor din București – și TRANScendentsunt proiectele selectate pentru finanțare de juriul Fondului IKEA pentru Egalitate de Gen. Cele două proiecte vor fi susținute timp de trei ani cu un buget total de 630.450 de lei. Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen, dezvoltat de IKEA România și Fundația Comunitară București, a fost lansat în decembrie 2018 și a primit 25 de proiecte eligibile din București și județul Ilfov.

Primul proiect, numit #SiEuReusesc – comunitatea învingătoarelor din București – își propune să crească pe termen lung autonomia și relațiile bazate pe solidaritate, pentru femeile și copiii supraviețuitori ai violenței domestice. Femeile care se eliberează de violență vor putea parcurge un traseu de dezvoltare personală ce poate culmina cu sprijinirea altor femei. Comunitatea învingătoarelor din București va fi dezvoltată pe baza lecțiilor învățate din proiectul pilot desfășurat deja în Sibiu. Proiectul va fi implementat de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.) în parteneriat cu Asociația ANAIS șiva fi susținut cu 140.150 lei pentru primul an de implementare. 

Al doilea proiect selectat este TRANScendent, implementat de Asociația MozaiQ.Proiectul își propune să îmbunătățească calitatea vieții și independența financiară a femeilor transgender din București, prin crearea unui program de organizare comunitară, informare și integrare în muncă cu sprijinul companiilor locale. Proiectul va fi susținut cu 70.000 lei pentru primul an de implementare.

…………………………………………………………

Caravana educaţională Guerilla Verde – 10 ani de educaţie ecologică cu proiecţii de film, dezbateri şi concursuri 

În perioada martie – mai 2019 se desfăşoară ediţia aniversară a caravanei educaţionale Guerilla Verde, la 10 ani de la lansare, şi este marcată printr-o ediţie specială dedicată şcolilor – o competiţie naţională de colectare a deşeurilor, numită ECOmania. În 2009, Guerilla Verde a devenit prima caravană de film cu mesaj ecologic din România şi, de atunci, a inspirat peste 27.000 de elevi şi studenţi către un comportament responsabil faţă de mediu, prin intermediul proiecţiilor de film cu mesaj ecologic, dezbaterilor şi concursurilor. Începând din 2015, caravana Guerilla Verde este eveniment satelit al Green Week – cel mai mare eveniment european dedicat mediului organizat de Comisia Europeană. 

Ediţia din acest an a caravanei Guerilla Verde îşi propune să contribuie la conştientizarea elevilor privind importanţa colectării selective a deşeurilor şi îi provoacă la o competiţie care îi poate trimite într-o tabară de vară. ECOmania este competiţia derulată sub umbrela Guerilla Verde, prin care elevi din peste 18 oraşe colectează doze din aluminiu şi au şansa de a câştiga o tabără de vară pentru întreaga echipă. Elevii au la dispoziţie 30 de zile pentru a colecta dozele şi pentru a le valorifica în aparatele inteligente din reţeaua 

EcoCan (www.reciclaredoze.ro), până la 12 aprilie 2019. Participarea la competiţie presupune şi derularea unor activităţi de educaţie ecologică din care să înţeleagă de ce este important să colecteze separat deşeurile şi cum pot contribui la un mediu mai puţin poluat.

…………………………………………………………

Roboții Modulab la European Robotics Forum

SWEEP și robotul umanoid InMoov

Laboratorul de design și tehnologie Modulab, cu o experiență de peste 10 ani în inovații tehnologice, lansează primul prototip de robot industrial dezvoltat și fabricat într-un cadru independent din România. Robotul industrial de curățenie SWEEP poate fi văzut în cadrul expoziției EU Robots, alături de un robot umanoid open source InMoov. Evenimentul are loc la Hotel Marriott București(Calea 13 Septembrie nr. 90) în perioada 20-22 martie.

Modulab este cunoscut pentru instalațiile interactive și aplicațiile tehnologice pe care le dezvoltă în artă, publicitate și în muzee. Inventatorii Modulab au creat instalații care au la bază robotica și inteligența artificială (roboți care desenează, instalații cu sisteme AI integrate), precum și inovații în domenii conexe: prima proiecție pe mediu volatil din lume, prima suprafață interactivă haptică, primii mușchi pneumatici realizați într-un context DIY.

În toamna lui 2019, Modulab organizează un amplu proiect cultural plecând de la robotică și inteligență artificială, care se va finaliza cu o expoziție de roboți caartă și roboți în artă.

…………………………………………………………

Maratonul Nisipului 2019: “Vrem să dăm #RESTART sportului în școală”

 În ultima zi din luna martie 2019, staţiunea Mamaia va redeveni capitala europeană a sportului de masă. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul internațional Maratonul Nisipului este cea mai mare competiție de alergare din Europa, care se desfășoară integral pe nisip.

În premieră, evenimentul sportiv de la malul mării va lansa cursa “Campionii Școlii”, o competiție dedicată copiilor și adolescenților. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani și va cuprinde următoarele distanțe: 300m, 400m, 800m, 1.200m și 1.600m.

Startul va fi dat  duminică, 31 martie 2019, la ora 11.00, din fața sediului Radio Constanța – stațiunea Mamaia, Vila nr. 1, pe faleza stațiunii.

Contribuția de participare este 25 lei de elev, însă sumele strânse vor fi returnate integral, sub formă de materiale și echipamente sportive, instituției de învățământ care va avea aliniați cei mai mulți participanți la start. 

Înscrierile se pot face online până pe 25 martie 2019, pe site-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro, unde se găsește și regulamentul competiției.

Informatiile & fotografiile apartin comunicatelor de presa primite

Sursa foto principala: unsplash.com


1 Trackback / Pingback

 1. Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven + 13 =