Noutatile lunii ianuarie (partea a doua)

Asa cum v-am obisnuit deja, revin cu noutatile acestei luni – informatii pe care le-am aflat din diverse comunicate de presa primite si pe care m-am gandit ca ati vrea si voi sa le aflati. ­čÖé 

Regal muzical la Sala Radio: GABRIEL CROITORU si RAZVAN SUMA in Dublul concert de Brahms

Prima zi a lunii februarie aduce un regal muzical pe scena Salii RadioGABRIEL CROITORU ÔÇô violonistul care canta pe vioara lui Enescu – si violoncelistul RAZVAN SUMA se intalnesc vineri, 1 februarie (19.00) pe scena Salii Radio pentru a interpreta ÔÇô alaturi de ORCHESTRA NATIONALA RADIO – Dublul concert in la minor pentru vioara, violoncel si orchestra, semnat de Brahms.

Gabriel Croitoru a obtinut, din anul 2008 dreptul de a canta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, ce a apartinut lui George Enescu, instrument aflat in administrarea Muzeului National ÔÇ×George Enescu”. Violoncelistul Razvan Suma este cunoscut publicului larg mai ales gratie turneelor sale nationale derulate sub titlul “Va place…?” (Va place Bach? Va place Brahms? Va place Tango? s.a.).

Concertul se desfasoara sub bagheta dirijorului NOAM ZUR, dirijor principal al Orchestrei Simfonice de Stat din Salta (Argentina) si dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Dubrovnik (Croatia).

Controversatul Urs de Aur revine acas─â! – TOUCH ME NOT va fi lansat ├«n cinema ├«n Rom├ónia pe 15 martie, ├«nsotit de seria de dezbateri POLITICILE CORPULUI

THE NEW YORK TIMES – “Tulbur─âtor de intens, imposibil de uitat…
Corpul ca un t─âr├óm miraculos.”

´╗┐THE HOLLYWOOD REPORTER – “Un tur de for╚Ť─â captivant.
O explorare a sexualit─â╚Ťii care deschide noi orizonturi.”

C├ó╚Ötig─âtor al Ursului de Aur ╚Öi al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale, TOUCH ME NOT va fi lansat oficial ├«n cinematografele din Rom├ónia pe 15 martie 2019 ├«n cadrul Festivalului Interna╚Ťional de Drepturile Omului ONE WORLD. Lansarea va fi ├«nso╚Ťit─â de seria de dezbateri publice POLITICILE CORPULUI, ├«n care protagoni╚Ötii filmului, activi╚Öti pentru drepturile omului din toate col╚Ťurile Europei, vor intra ├«n dialog direct cu publicul rom├ón despre subiectele sensibile ╚Öi de actualitate explorate ├«n film.

Cu sprijinul Institutului Cultural Rom├ón ╚Öi al Uniunii Cinea╚Ötilor din Rom├ónia, dezbaterile TOUCH ME NOTÔÇöPoliticile Corpului au ├«nso╚Ťit impresionanta c─âl─âtorie interna╚Ťional─â a filmului ├«n cele mai importante festivaluri ale lumii, precum ╚Öi pricipalele lans─âri┬á├«n cinematografe din Europa ╚Öi America de Nord, fiind g─âzduite de evenimente ╚Öi institu╚Ťii prestigioase ca┬áMOMA (Muzeul de Art─â Modern─â din New York), ICA (Institutul de Art─â Contemporan─â din Londra),festivalurile interna╚Ťionale de film Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London etc.

Intense Fitness – dep─â╚Öe╚Öte-╚Ťi limitele ╚Öi devino cea mai bun─â versiune a ta

Descoper─â Intense Fitness,un program de fitness revolutionar ╚Öi d─â startul unei provoc─âri care te va reinventa! Particip─â la antrenamente cu eficien╚Ť─â dovedit─â, un plan de nutri╚Ťie personalizat ╚Öi o comunitate de care te vei ata╚Öa instant!

Alexandru Valah, master trainer ╚Öi owner Intense Fitness, al─âturi de echipa sa de antrenori, te ajut─â s─â ├«n╚Ťelegi mecanismul unei schimb─âri spectaculoase ╚Öi ├«╚Ťi ofer─â motiva╚Ťie pentru ob╚Ťinerea rezultatelor dorite. 

Ia parte la transform─ârile Intense Body Change ├«n Bucure╚Öti, Constan╚Ťa, Bra╚Öov sau Cluj ╚Öi atinge-╚Ťi obiectivul ├«n numai 6 s─âpt─âm├óni. Alege dintre 4 ora╚Öe, 6 s─âli ╚Öi 10 speciali╚Öti! 

Eat smart for faster results –Dieta nu reprezint─â doar o decizie pe termen scurt, ci o etap─â esen╚Ťial─â ├«n schimbarea modului de via╚Ť─â. Nutri╚Ťioni╚Ötii Intense Fitness sunt al─âturi de tine ├«ntr-un proces complex de transformare, cu un plan nutri╚Ťional personalizat, special conceput pentru a se potrivi nevoilor tale – fie c─â dore╚Öti s─â scazi ├«n greutate, s─â modifici procentul de ╚Ťesut adipos ori s─â cre╚Öti masa muscular─â. 

Intense Fitness este un program revolu╚Ťionar de transformare corporal─â cu durata de 6 s─âpt─âm├óni, creat ├«n┬á2014┬áde Alexandru Valah, master trainer cu peste 10 de ani experien╚Ť─â.┬á

Românii au adunat 1,8 milioane de ore de mișcare în 2018, echivalentul a 213 ani, consumând un miliard de calorii

2018 a fost anul cu cea mai intens─â activitate sportiv─â ├«n re╚Ťeaua 7card, utilizatorii re╚Ťelei adun├ónd 1.863.000 ore de mi╚Öcare, echivalentul a 77.525 de zile ╚Öi a 213 ani, ├«n care au ars un milliard de calorii, arat─â un studio care analizeaz─â activitatea abona╚Ťilor celei mai mari re╚Ťele de centre sportive din Rom├ónia, ├«n perioada ianuarie-decembrie 2018. 

7card este un abonament unic la o re╚Ťea de peste 650 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive ╚Öi de relaxare din Rom├ónia. Abonamentul este oferit ca beneficiu extrasalarial angaja╚Ťilor din peste 1.500 de companii ╚Öi pe parcursul anului 2018 a fost folosit de peste 70.000 de angaja╚Ťi. ├Än 2018, la ╚Öapte ani de la ├«nfiin╚Ťare, compania care a lansat abonamentul 7card, Benefit Seven, a ajuns la o cifr─â de afaceri de 7 milioane de euro.

Studiul arat─â c─â 53% dintre abona╚Ťii activi sunt femei ╚Öi 47% b─ârba╚Ťi. Media de v├órst─â a utilizatorilor este de 30 de ani, ├«n timp ce 26 de ani este v├órsta abonatului cu cele mai multe vizite la centrele de relaxare ╚Öi sport.

Fitness&aerobic a fost activitatea cea mai popular─â ├«n majoritatea ora╚Öelor din re╚Ťeaua 7card, urmat─â de cycling, zumba, kangoo jumps la Bucure╚Öti, arte mar╚Ťiale, squash ╚Öi pilates la Bra╚Öov, dansuri ╚Öi ├«not la Cluj, ├«not, cross fit ╚Öi kangoo jumps la Ia╚Öi, dansuri, tae boo ╚Öi tenis la Timi╚Öoara.

S-au pus la vânzare ultimele locuri la marea premieră We Will Rock You din 10 aprilie.

Musicalul-fenomen pe hiturile trupei Queen, cu peste 20 de milioane de spectatori ├«n ├«ntreaga lume, Will We Rock You, este aproape sold out pentru prima sa reprezenta╚Ťie ├«n Rom├ónia pe 10 aprilie la Sala Palatului.

Zilele acestea au fost puse ├«n v├ónzare ultimele bilete pentru premiera din 10 aprilie, iar fanii muzicii Queen care vor s─â fie printre primii spectatori ai acestui super musical mai pot g─âsi locuri bune la casa de bilete a S─âlii Palatului.

Pentru cei care nu pot ajunge la premier─â e anun╚Ťat┬áun program de presale pentru cel de-al doilea spectacol de pe 11 aprilie.

Cel mai a╚Öteptat spectacol al lui 2019, We Will Rock You, este o poveste electrizant─â, o super produc╚Ťie rock  ├«n spiritul legendarei trupe Queen ├«n regia ╚Öi coregrafia lui R─âzvan Mazilu, cu peste 20 de arti╚Öti ├«n 3 ore de show incendiar despre puterea muzicii live, a libert─â╚Ťii ╚Öi iubirii ├«ntr-o lume a viitorului. Produc╚Ťia de la Bucure╚Öti beneficiaz─â ╚Öi de sprijinul continuu al echipei care a lucrat la primul musical We Will Rock You de la Londra, Mary Hammond de la Royal Academy of Music ╚Öi Stuart Morley, directorul muzical al versiunii britanice a musicalului.

BARZA lanseaz─â Amniotest – autotest pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic

├Än timpul sarcinii, bebelu╚Öul este protejat de lichidul amniotic, un lichid transparent ╚Öi complet steril, care asigur─â un mediu cu temperatur─â constant─â, men╚Ťine cordonul ombilical ├«n pozi╚Ťie normal─â pentru a asigura cantitatea optim─â de oxigen, ajut─â la dezvoltarea tonusului muscular ╚Öi a oaselor ╚Öi la dezvoltarea corespunz─âtoare a pl─âm├ónilor. 

Astfel, lipsa unei cantit─â╚Ťi suficiente de lichid amniotic, care poate fi determinat─â de ruperea prematur─â a membranelor, reprezint─â un risc at├ót pentru mam─â, c├ót ╚Öi pentru dezvoltarea normal─â a copilului. Complica╚Ťiile materno-fetale ale ruperii premature a mebranelor pot consta ├«n na╚Ötere prematur─â, prolapsarea cordonului ombilical, corioamniotit─â, dezlipirea prematur─â a placentei.

Senza╚Ťia de pierdere de lichid care poate fi amniotic este frecvent─â ├«n timpul sarcinii, ceea ce poate fi o cauz─â important─â de stres.

Ce este amniotestul ╚Öi cum se utilizeaz─â?Barza Amniotest este un autotest non-invaziv pentru detectarea scurgerilor de lichid amniotic cu o acurate╚Ťe mai mare de 97,06%. Este u╚Öor de utilizat ╚Öi interpretat ╚Öi permite monitorizarea continu─â, timp de 12 ore, a pierderilor intermitente de lichid.

Absorbantul test se fixeaz─â pe slip ╚Öi ├«┼či schimb─â culoarea atunci c├ónd vine ├«n contact cu lichidul amniotic, care are o valoarea a pH-ului mai mare de 6,5 unit─â┼úi. 

Cutia include 3 absorbante-test. Fiecare absorbant poate fi purtat până la 12 ore.

Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 4 =