Top 4 lucruri pe care uitam sa le curatam

Ducem niste vieti active si agitate, suntem plecati la serviciu mare parte din zi, avem copii sau hobby-uri care ne ocupa timpul – de aceea de multe ori locuinta noastra si curatarea acesteia trece pe un plan secund.

Nu trebuie sa ne simtim vinovati pentru asta, pana la urma o casa locuita nu poate fi impecabila tot timpul si este normal, insa din cand in cand ar trebui sa ne gandim si la locurile care de cele mai multe ori “scapa” din curatenia de zi cu zi, care presupune stergerea prafului, datul cu aspiratorul si cu mopul etc.

Iata cateva lucruri din casa care sunt probabil mai murdare decat va asteptati:

Partile ferestrei pe care nu le vede nimeni

Exteriorul ferestrei ramane de cele mai multe ori necuratat sau curatat superficial, atat pentru ca nu se va uita nimeni cu atentie acolo niciodata, ci si pentru ca de multe ori este dificil de facut acest lucru, din cauza sistemului de deschidere a geamurilor din locuinta voastra. Insa cel putin marginea cauciucata care mentine inchiderea ferestrelor etansa ar trebui curatata de doua ori pe an cu o carpa umezita cu un amestec de apa si otet.

Aparatul de facut cafea

Majoritatea aparatelor de facut cafea din ziua de astazi sunt foarte usor si intuitiv de folosit. Insa, precum se specifica in manualele de folosire, si acestea trebuie curatate periodic. Depozitele de calcar cauzate de apa prea dura, stropi de cafea care poate au cazut in spatiul de stocare al aparatului sau chiar zat de cafea si alte impuritati pot afecta durata de viata a aparatului si bineinteles ca nu este igienic de folosit asa. Se gasesc destul de multe solutii pentru decalcifiere pe care le puteti folosi pentru curatarea aparatului, care au pe spate specificatiile exacte de folosire.

Salteaua pe care faci yoga sau sport

Mucegaiul si bacteriile sunt doar cateva dintre lucrurile care se dezvolta intr-o saltea umeda de transpiratie. Chiar daca folosesti doar salteaua ta la sala si nu din cele pe care le gasesti acolo disponibile – tot trebuie sa fii foarte atent la curatenie. Din cand in cand ar trebui sa faci un amestec de un sfert de ceasca de otet si o ceasca de apa, din care sa pulverizezi pe saltea pe ambele parti. Mai apoi sterge cu o carpa uscata, curata si lasa salteaua sa se usuce complet, dupa care o poti strange si depozita pana la urmatoarea folosire.

Masina de spalat rufe

Masina de spalat rufe, chiar obiectul pe care-l folosesti pentru a mentine curatenia – este cel care are si el nevoie de cand in cand de o spalare, deoarce se pot acumula depozitari de detergent, balsam, mizerie sau celule moare ale pielii, care raman pe haine. Exista substante in comert pe care le poti folosi pentru a curata masina de spalat, insa un program de clatire cu apa fierbinte si inalbitor este suficient pentru a o face impecabila!

Voi ce alte obicte murdare mai stiti?

Sursa informatii: oprah.com / Sursa foto: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × two =