Noutatile lunii octombrie (partea a doua)

Am lipsit cam mult de acasa in ultima vreme, asa ca incep saptamana printr-un articol de nouati, pentru ca s-au strans destul de multe in inbox-ul meu. 🙂

Muzeul ascuns! – „Pași spre renașterea Muzeului Teatrului Românesc”

În perioada 15 octombrie – 14 decembrie 2018, foaierul „Tapiserie” de la etajul 1 al Sălii Mari a TNB va găzdui, succesiv,  3 expoziții tematice, dedicate unor mari actori care au marcat istoria centenară a Teatrului Național: Aristide Demetriade, Ana Luca și Ion Petrescu.

Aceste expoziţii fac parte din proiectul cultural „Pași spre renașterea Muzeului Teatrului Românesc”. Iniţiat de Asociaţia Art Conservation Support (ACS), în parteneriat cu Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale” şi este consacrat unei serii de activități destinate atât publicului larg de toate vârstele, cât și specialiștilor în conservarea patrimoniului cultural material.

Cele trei expoziții de la TNB vor putea fi vizitate de toți spectatorii care vin seară de seară la spectacolele de la Sala Mare, de participanții la tururile ghidate de luni, precum și – la cerere – de specialiștii interesați de istoria teatrului românesc.

Vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, costume, fotografii, obiecte și documente inedite (manuscrise, afișe, imagini de arhivă) care fac parte din colecția Muzeului Teatrului Național. O parte dintre aceste exponate au fost supuse unor atente intervenții de conservare-restaurare. Începând din acest an, expertul restaurator Dr. Aurelia Pomponiu a restaurat magistral o parte din costumele din colecția Muzeului TNB.

Prin proiectul „Pași către renașterea Muzeului Teatrului Românesc” se va continua procesul de restaurare,  cu o serie de lucrări de artă plastică (pictură în ulei pe pânză și grafică) de care se vor ocupa restauratorii Ioan Darida și Dana Postolache.


Conferinţele Teatrului Naţional din Bucureşti – “De ce alegerile parlamentare din Republica Moldova de la începutul anului viitor sunt importante pentru România?”

În cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional din Bucureşti, Duminică 21 octombrie 2018, de la ora 11.00, la Sala Mică, MAIA SANDU prezintă conferinţa cu tema “De ce alegerile parlamentare din Republica Moldova de la începutul anului viitor sunt importante pentru România?”

“La 27 de ani de independență, Republica Moldova este, probabil, în cel mai jos punct al existenței sale. Cel puțin o treime din populație și-a pierdut încrederea că poate construi un viitor demn acasă și a plecat din țară, iar oamenii care au rămas sunt cuprinși de un sentiment de deznădejde profundă. Corupția și guvernarea proastă sunt cauzele principale ale situației șubrede în care a ajuns Republica Moldova. Pentru a distrage atenția de la abuzurile comise, partidele politice au exploatat intens clivajele din societate, aceasta fiind în continuare adânc divizată între cei care sunt gata să renunțe la democrație, asociind-o cu guvernele care au cauzat corupția, sărăcia și migrația, sperând că modelul estic, autoritar, i-ar putea scăpa de mizerie și cei care vor să trăiască într-o țară liberă, după modelul occidental.

Slăbirea instituțiilor statului prin capturarea acestora de către guvernarea oligarhică, subminarea procesului democratic, inclusiv prin anularea alegerilor locale din Chișinău și modificarea sistemului electoral în favoarea partidului socialiștilor și în detrimentul partidelor pro-europene de opoziție, lipsa oricărui sprijin popular pentru partidul de la guvernare, dar care ține cu orice preț să păstreze puterea, reprezintă riscuri majore pentru asigurarea unor alegeri libere și corecte și, respectiv, pentru rezultatul acestora.

Menținerea puterii de către regimul Plahotniuc-Dodon în forma existentă sau în oricare altă formă va conduce la schimbarea, cel puțin pe termen mediu, a structurii alegătorilor în favoarea celor care votează pentru partide apropiate regimului de la Kremlin. Situația demografică, migrația masivă pe segmentul pro-european și reticența guvernării de a crea condiții pentru participarea diasporei la vot vor lipsi Republica Moldova de masa critică de alegători pro-democrație.

Ce poate face România pentru ca Republica Moldova să nu piardă ultima luptă pentru democrație? Vom căuta răspunsuri împreună”. (Maia SANDU)

————————————————————————————————–

1 din 3  persoane cu psoriazis se gândește la suicid

Experiment social: Ana Morodan s-a pus în ipostaza unei persoane afectate de psoriazis pentru a vedea cum reacționează oamenii

Societatea Română de Dermatologie continuă demersul de conștientizare și informare asupra psoriazisului în cadrul campaniei „PSO, dincolo de piele – Acceptă-mă, susține-mă, apropie-te!”. Campania are în acest an mesajul central –  psoriazisul nu este o boală contagioasă și urmărește să tragă un semnal de alarmă cu privire la stigmatizarea socială și profesională a persoanelor cu psoriazis. În acest sens, cu implicarea Anei Morodan în calitate de ambasador, a fost realizat un experiment social prezentat în cadrul celor două materiale video ale campaniei, menit să surprindă reacțiile oamenilor atunci când intră în contact cu o persoană care suferă de psoriazis.

O boală cronică ce reapare periodic pe parcursul vieții și nu poate fi vindecată, psoriazisul afectează 125 de milioane de persoane în întreaga lume. Din cauza percepției greșite, manifestările bolii se regăsesc dincolo de suprafața vizibilă a pielii, cu implicații severe la nivel psihosocial și în viața de zi cu zi a pacienților: 1 din 3 bolnavi se gândește la suicid și, din cauza discriminării la locul de muncă, 50% dintre pacienți relatează o calitate a vieții scăzută2.

Pentru că se consideră în mod greșit că este o boală transmisibilă, oamenii evită să intre în contact direct cu pacienții, ducând la stigmatizarea și izolarea lor: 10% din populație consideră că psoriazisul poate fi infecțios, 24% nu ar forma un parteneriat cu o persoană bolnavă, 20% nu ar intra într-o piscină alături de un pacient cu psoriazis3. Psoriazisul devine astfel o afecțiune a cărei manifestare depășește nivelul pielii și afectează, printre altele, cariera bolnavilor: 23% dintre pacienți și-au ales cariera profesională fiind condiționați de boală2.

Stigma socio-profesională asociată scade semnificativ calitatea vieții bolnavilor, aceștia ajungând să se confrunte cu un nivel crescut de depresie: 60% suferă de episoade depresive, dar și alte consecințe psihosociale negative precum rușine, furie, îngrijorare și jenă.

Pe platforma https://www.psoriazis.info/ și pagina de Facebook Afla totul despre PSO, persoanele cu psoriazis, dar și toți cei interesați, pot afla mai multe despre boală, pot adresa întrebări medicilor, primesc sfaturi din partea specialiștilor sau își pot împărtăși povestea.

Conform Organizatiei Mondiale a Sănătății, psoriazisul este declarat a 5-a cea mai importantă boală cronică netransmisibilă, împreună cu boli precum diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare sau respiratorii. Psoriazisul este o afecțiune cutanată cronică, care apare pe un fond genetic, sub influența anumitor factori declanșatori.

————————————————————————————————–

STUDY IN ARTS, business meets arts la cea de-a doua ediție a singurului târg educațional specializat din România

După succesul primei ediții, organizatorii revin cu târgul STUDY IN ARTS, o a doua ediție care pune accent atât pe oferta educațională din domenii ca modă și design, cât și luxury, marketing sau business, reunind unele dintre cele mai renumite licee și universități din lume. Pe 24 noiembrie, STUDY IN ARTS aduce față în față profesioniștii și reprezentanții celor mai importante școli din lumea vibrantă a artei și a business-ului, cu elevii, studenții și persoanele pasionate de aceste domenii, facilitându-le tinerilor interacțiunea cu experți renumiți la nivel internațional.

Târgul educațional va avea loc pe data de 24 noiembrie la ARCUB, în intervalul orar 10.00-18.00. Anul acesta oferta este extrem de bogată: facultăți de business, marketing, arhitectură și design interior, fashion, styling, fotografie, beauty, comunicare audio-video, business de produs, digital media, artă culinară, branding, mastere în domeniu sau cursuri scurte de câteva săptămâni. Noutatea acestei ediții este extinerea și în zona artelor și împletirea lor cu zona de business, tot mai necesară indiferent de domeniu.

La eveniment vor participa reprezentanți ai universităților: International University of Monaco, Business & Hotel Management School Switzerland, Istituto Europeo di Design Milano, Royal Academy of Arts Hague, Business School Lausanne, Istituto Marangoni, Canadian International Student Services – Toronto, Falmouth University, University of Suffolk , IUBH – University of Applied Sciences, Vatel – Bordeaux, De Montfort University, Globe Business College Munich și ai liceelor: Le Rosey – Geneva, Chelsea Independent College – Londra, Kensington Park School – Londra.

————————————————————————————————–

Pășește încrezătoate într-o nouă etapă din viață, cu Mastrelle Meno

Ca femei, ca mame, ca iubite suntem obișnuite toată viața să avem grijă de cei din jur, de cei pe care îi iubim. Dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm de noi și să neglijăm unele aspecte, care țin de îngrijirea noastră, mai ales când corpul trece printr-o serie de schimbări și ne cere ajutorul. Acesta este și cazul menopauzei.

Știai că 75% dintre femeile la menopauză se confrunta cu bufeuri, iar perioada în care se manifestă aceste stări nesuferite este de 3-5 ani? Acestea se manifestă prin senzații de căldură intensă, însoțite de transpirație, palpitații și ritm cardiac crescut. Un episod poate dura între 30 de secunde și 30 de minute, iar pe parcursul unei zile femeile pot avea și 20 de astfel de episoade.

Toate aceste tulburari somatice alături de transpirații nocturne, tendința de îngrășare, scăderea libidoului și atrofie vaginală cu care se confruntă femeile la premenoupauză și menopauză sunt cauzate de schimbările hormonale care au loc în organismul lor. De asemenea, dezechilibrul hormonal conduce la tulburări psihice cum ar fi irascibilitate, plâns facil, stări depresive și la tulburări cognitive precum modificări ale atenției, memoriei și scăderea capacității de concentrare.

Dacă te confrunți cu astfel de simptome, dar nu ești sigură că acestea sunt cauzate de apropierea menopauzei îți propunem să încerci Mastrelle® Meno test. Astfel, simplu, ușor și în doar 1-5 minute vei ști sigur. Odată identificată cauza apare întrebarea ce poate fi făcut pentru ameliorarea senzațiilor neplăcute și restabilirea echilibrului hormonal –  soluții putând fi Mastrelle Meno I Mastrelle® Meno II.

Mastrelle® Meno test pentru menopauză este un test pentru determinarea concentrației hormonului FSH (hormon foliculostimulant) în urină, determinând astfel dacă persoana care l-a utilizat este sau nu la menopauză. Este ușor de folosit acasă, în orice moment al zilei, iar rezultatul poate fi aflat în 1-5 minute.

Mastrelle® Meno I este un supliment alimentar ce calmează simptomatologia specifică menopauzei, pe bază de de extracte vegetale (Cimicifuga racemosa, Vitex agnus-castus, Rhodiola rosea, Melissa officinalis) și vitamina B6. Acesta ameliorează bufeurile și transpirațiile nocturne, combate oboseala, tulburările de somn, neliniștea și iritabilitatea.

Mastrelle® Meno II este un produs complex și inovativ ce restabilește echilibrul hormonal la menopauză și post-menopauză, susține sănătatea sistemului osos, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățește elasticitatea pielii și fortifică părul. Prin aportul de izoflavone din soia, vitamine și calciu, Mastrelle® Meno II se adresează tuturor tulburărilor care intervin în perioada menopauzei și post-menopauzei.

————————————————————————————————–

Krups Evidence – Da swipe dreapta unei cafele reusite!

Searching for Mr. Right? Stim cat de important este pentru tine ca ”el” sa cunoasca secretul unui Ristretto, sa nu spuna ”nu” unui delicios Cappuccino si sa fie cel mai bun cand vine vorba de un Espresso desavarsit! Relaxeaza-te, cautarea a luat sfarsit! It’s a Match!

Spune ”da” dragostei la prima vedere si alege Krups Evidence, espressorul automat care te face sa exclami ”He’s the one!”. 🙂

Exigenta si perfectionista din fire, stii cat de important este pentru tine sa gasesti un espressor care sa se ridice la rangul de ”Mr. Perfect”. Cu un design elegant, dar simplu de utilizat, Evidence de la Krups iti ofera o experienta a cafelei fara egal, in confortul casei tale.

Tu detii controlul atunci cand vrei sa prepari bautura favorita, deoarece Krups Evidence este prevazut cu interfata intuitiva OLED. Easy!

#Goodtoknow daca preferi cafeaua Dark, nu trebuie decat sa apesi pe buton iar aceasta va fi exact cum iti doresti: amazing! In plus, datorita functiei Double Cappuccino, poti prepara doua bauturi cu lapte concomitent, printr-un simplu gest.

Indiferent daca preferi un Espresso, un Cappuccino sau un ceai, fie el Darjeeling sau un delicios English Breakfast, Krups Evidence «has them all!», intre cele 15 bauturi presetate, gata oricand pentru a fi incercate. Deci, ce spui de un ceai in doi?

It tastes like love J ! Krups Evidence are incorporata tehnologia Quattro Force ce optimizeaza fiecare pas cheie din procesul prepararii unui espresso, de la macinare si presare, la percolare si drenaj. In functie de intensitatea si tipul de bautura selectata, poti seta rasnita metalica pentru o macinare grosiera sau fina si poti alege rapid intensitatea dorita a cafelei.

————————————————————————————————–

Scapă de balonare și de senzațiile asociate acesteia cu Balonix®MED

Auzim frecvent de balonare și aproape fiecare dintre noi a experimentat cel puțin o dată în viață această senzație neplăcută. Deși nu este o afecțiune gravă, balonarea poate fi extrem de supărătoare, deoarece este însoțită, în general, de dureri abdominale, eructații, gaze intestinale sau constipație.

Excesul de gaze de la nivelul tractului gastrointestinal este cauzat de un dezechilibru între eliminarea gazelor și producerea lor. În mod normal, în tractul gastrointestinal gazele există ca urmare a digestiei alimentelor, a activității bacteriilor care constituie flora intestinală, precum și a obiceiurilor alimentare: consumul băuturilor carbogazoase, al bomboanelor, al gumei de mestecat, al lichidelor băute cu paiul, deglutiția rapidă a lichidelor sau a alimentelor solide, vorbitul în timpul meselor.

Pentru a lupta rapid și eficient cu aceste probleme, ai acum Balonix®MED – comprimate masticabile pe bază de simeticonă – substanță activă ce luptă cu succes împotriva balonării și a disconfortului asociat acesteia.

Iată de ce merită să încerci Balonix®MED atunci când te confrunți cu balonarea:

Comprimatele se dizolvă imediat și au efect țintit, rapid și sigur. Simeticona, ingredientul activ din Balonix®MED, are mecanism fizic de acțiune, nefiind absorbită de organism. Produsul are gust plăcut, de lămâie, și poate fi administrat și copiilor cu vârste mai mari de 6 ani.

Balonix®MED comprimate masticabile este indicat pentru tratamentul simptomatic al afecţiunilor însoţite de acumularea excesivă de gaze la nivel abdominal, ameliorând balonarea, meteorismul, eructațiile, tensiunea abdominală.

Este recomandat și în prevenția formării gazelor abdominale în exces, după intervențiile chirurgicale, dar și pentru pregătirea unor explorări abdominale cu scop de diagnostic cum sunt: radiografia, ecografia și colonoscopia, pentru facilitarea examinării medicale a abdomenului.

————————————————————————————————–

Secom® lansează Alive!® Gummies, multivitamine pentru copii sub formă de jeleuri vegetale

La sosirea toamnei, toți părinții își doresc să le ofere celor mici susținerea necesară pentru a trece cu bine peste provocările sezonului rece. Dar ce putem face dacă cel mic nu este deloc fanul legumelor și al fructelor și strâmbă din nas atunci când trebuie să își ia vitaminele? Secom® îți vine în ajutor și lansează în portofoliul de Pediatrie – sub umbrela renumitului brand internațional Alive!™ – un nou supliment alimentar pentru copii: Alive!® Gummies Multi-Vitamin for Children.

Alive!® Gummies are o formulă complexă ce susține necesarul de vitamine și minerale al copiilor de peste 2 ani, contribuind la dezvoltarea fizică și psihică a celor mici și la funcționarea normală a sistemului imunitar. În plus, fiind disponibile sub formă de jeleuri vegetale, cu arome naturale de cireșe, portocale și struguri, Alive!® Gummies vor deveni rapid vitaminele favorite ale copilului tău.

Noul Alive!® Gummies, supliment alimentar natural din portofoliul de Pediatrie Secom®, conține 12 vitamine   (A, C, B5, E, D3, B6, acid folic, B1, B2, niacină, B12, biotină), 2 minerale (zinc și iod), precum și colină și inozitol. Formula sa, special creată pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani, asigură nutrienții necesari dezvoltării fizice și psihice a celor mici și ajută la menținerea unui nivel optim de energie pe parcursul întregii zile.

Până la vârsta de un an, creierul copilului își completează jumătate din procesul de creștere și ajunge la 75% din mărimea pe care o avea la maturitate, conform studiilor. După această vârstă, vitaminele B1, B2, B6, B12, C, biotina și iodul pot ajuta la funcţionarea normală a sistemului nervos, precum și la menținerea sănătății psihice prin aportul de acid folic.

————————————————————————————————–

Până pe 23 octombrie mai poți înscrie proiecte de tip SMART CITY în competiția națională RO SMART în Țara lui Andrei

Ultimele zile de înscrieri în competiția națională de proiecte „RO SMART în Țara lui Andrei”, o competiție care urmărește să pună tehnologia în sprijinul dezvoltării sustenabile a comunităților din România. 23 octombrie este ultima zi în care se mai pot înscrie proiecte de tip  SMART CITY.

Proiectele câștigătoare pot primi finanțări de până la 45.000 de euro fiecare, mentorat din partea angajaților OMV Petrom și consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life is Hard.Toate detaliile legate de competiție, modalitatea de înscriere a proiectelor cât și documentele necesare înscrierii se găsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

Ce proiecte pot fi depuse în RO SMART în Țara lui Andrei?

Soluțiile înscrise pot urmări direcții precum: eficientizarea consumului de resurse, îmbunătățirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat între cetățeni – administrațiile publice, monitorizarea și gestionarea eficientă a datelor, creșterea calității vieții cetățenilor din comunitate.

Inițiatorii pot propune proiecte SMART în 8 domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agricultură, energie și mediu.

În competiţie se pot înscrie organizaţii neguvernamentale, instituții publice, autorități ale administrației publice locale sau unități și instituții de învățământ din sistemul de stat din orice localitate din România. Persoanele fizice se pot înscrie în competiție în parteneriat cu una dintre entitățile menționate anterior.

————————————————————————————————–

O procedură simplă făcută la naștere poate salva mii de bebeluși

Skin-to-Skin în Prima Oră După Naștere– așa cum este deja cunoscută procedura la nivel mondial – reduce rata mortalității neonatale cu până la 22 %, arată cercetări de aproape 30 de ani, susținute public de Organizația Mondială a Sănătății.

Este vorba despre așezarea nou-născutului sănătos pe pieptul mamei, în contact direct piele-pe-piele, imediat după naștere, în ceea ce specialiștii de la noi denumesc „Ora Magică”.

Rata mortalității neonatale în România este mult peste media europeană (se înregistrează o medie de 7,6 decese la 1.000 de nou-născuti, față de o medie europeană de 3,6 la mie – conform unui raport publicat de INS în 2017), impactul pe care l-ar avea implementarea procedurii și la noi ar fi major, subliniază Sorana MUREȘAN, Președintele Asociației ProMAMA, Consultant în alăptare IBCLC și specialist Ora Magică.

În condițiile unei nașteri fără complicații – naturală sau cezariană -, întoarcerea nou-născutului pe pieptul mamei are numeroase avantaje, printre care:

  • bebe se liniștește mai repede (plânge, în medie, cca 15 secunde, vs 15 minute în cazul celui separat de mamă), își reglează temperatura corpului și ritmul cardiac și inițiază imediat alăptarea (în primele 2 ore după naștere are cel mai puternic reflex de supt pe care îl va avea vreodată);
  • mama este protejată de riscul hemoragiilor post-partum, hiper-tensiune și frisoane.

În acest context, Asociația ProMAMA a implementat Programul în România în 2012, alături de specialiștii de la Healthy Children Institute și de atunci promovează această practică în rândul viitorilor părinți, al specialiștilor și cadrelor medicale.

“Imediat după naștere, nou-născutul trece printr-o perioadă dificilă, o perioadă de acomodare la noul mediu. El schimbă complet mediul în care trăiește și se găsește într-o stare de nesiguranță. Punerea copilului pe pieptul mamei îl face să se simtă în siguranță și liniștește foarte mult nou-născutul, facilitându-i acomodarea la mediul exterior. Legătura care se formează între mamă și copil în această Oră magică influențează relația dintre mamă și copil și determină sănătatea fizică și emoțională a copilului pentru toată viața.”  Dr. Cătălin HAIDUC – Șef Secție și Coordonator Obstetrică Ginecologie în cadrul Medicover Romania

Această procedură a început să fie studiată în detaliu încă din anii ’90 de către specialiștii de la Institutul Healthy Children din SUA, în colaborare cu Institutul Karolinska din Suedia – cel care desemnează laureații premiilor Nobel pentru Medicină și Fiziologie.

————————————————————————————————–

IKEA lansează LURVIG, o colecție pentru toți cei care iubesc și cresc animale de companie

Toți iubitorii de animale spun că pisicile și câinii de care au grijă fac parte din familie. Animalele noastre de companie trăiesc alături de noi acasă și ne bucurăm să le avem prin preajmă în fiecare zi, chiar dacă uneori ne ascund pantofii sau rod cablurile. Cum ar fi însă dacă am încerca să le oferim propriul lor spațiu în casele noastre? Acesta este ideea de la care au pornit designerii IKEA atunci când au creat LURVIG, o gamă accesibilă și durabilă care se integrează perfect în locuințele oamenilor. LURVIG este o colecție creată pentru a ne face și mai frumoasă viața alături de câini și pisici și care va fi lansată în magazinul IKEA Băneasa începând cu 8 octombrie.

Animalele de companie sunt prezente în tot mai multe locuințe din întreaga lume. De exemplu, 32% dintre locuitorii din București și împrejurimi au un animal de companie. Dintre aceștia, 56% sunt proprietari de câini și 22% proprietari de pisici. IKEA dorește să ofere o gamă relevantă pentru cei mai mulți oameni care dețin animale de companie, o gamă cu un design modular, cu produse care se integrează natural în fiecare locuință, la un preț accesibil. LURVIG este o colecție creată în colaborare cu designeri iubitori de animale și medici veterinari autorizați, concepută pentru a ajuta zi de zi în toate aspectele vieții alături de pisici sau câini.

„În ziua de astăzi animalele de companie fac parte din familie și sunt prezente în tot mai multe locuințe. Dacă privim către competitori, foarte puțini de pe piață abordează acest domeniu din perspectiva design-ului de interior,” declară Peter Bondesson, project leader al colecției LURVIG, IKEA of Sweden.

Colecția este concepută folosind culori asortate cu gama IKEA. Mai mult, LURVIG include un pat pentru pisici care se integrează perfect în etajera KALLAX și versiunea în miniatură a uneia dintre canapelele noastre, replicată pentru animale.

————————————————————————————————–

Cu o creștere anuală de 10.6%, IKEA România continuă să investească în oameni și în experiența clienților

În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), IKEA România a atins vânzări de 609.348.334 Lei (fără TVA), în creștere cu 10.6% față de anul de catalog anterior. Numărul total de produse cumpărate a fost mai mare de 18.6 milioane, peste 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul și aproape 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.IKEA.ro.

„Suntem foarte bucuroși să vedem că IKEA România continuă să fie una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din Europa și asta datorită echipei noastre dedicate din România, care a ajuns acum la aproape 1100 de angajați. Pe măsură ce ne apropiem de deschiderea magazinului IKEA Pallady, am continuat să investim în accesibilitatea gamei noastre pentru cât mai mulți oameni din România prin deschiderea recentă a primelor două puncte de colectare din Timișoara și Brașov, iar noi puncte sunt în curs de dezvoltare în alte trei orașe,a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE.

Din totalul celor 18,6 milioane de produse IKEA care au ajuns în casele românilor, 62,4% au fost articole de mobilier și 37,6% accesorii. Cea mai bine vândută familie de mobilier de dormitor a fost HEMNES, cu 29.452 de bucăți, în timp ce gama de lenjerii de pat NATTJASMIN a fost cea mai populară în categoria accesorii, cu 68.871 bucăți vândute, iar albul a fost preferat de cei mai mulți dintre cumpărători. Când vine vorba de IKEA FOOD, cel mai mai bine vândute au fost chifteluțele suedeze cu peste șase milioane de bucăți, în timp ce lungimea de 474 de km a celor aproape trei milioane de hot-dogs vânduți ar acoperi distanța de la București la Constanța dus-întors.

Textele & fotografiile folosite apartin comunicatelor de presa primite

1 Trackback / Pingback

  1. Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 5 =