Instaleaza-ti sisteme fotovoltaice on grid prin Casa Verde sau alte programe guvernamentale

Programul Casa Verde le permite romanilor sa se foloseasca de energia regenerabila pentru incalzirea locuintei, iar acest lucru e valabil indiferent daca e vorba de schimbarea sistemului de incalzire existent sau instalarea unui astfel de sistem pentru o casa noua. Ei pot sa primeasca subventie pentru panouri solare sau fotovoltaice, cu conditia sa foloseasca aceste sisteme pentru incalzirea locuintei. Instalarea de sisteme fotovoltaice on grid cu Casa Verde e un exemplu bun, exista insa si alte programe guvernamentale care au o componenta verde.

Daca prin Casa Verde sunt favorizate panourile solare, care sunt special concepute pentru a obtine energie termica in locuinta, prin alte programe se pot obtine fonduri pentru cumpararea si instalarea subventionata a panourilor fotovoltaice, destinate obtinerii de energie electrica pentru locuinta. Indiferent de tipul de instalare dorita, ideea de baza e ca utilizatorul casnic sa isi poata instala sistemele solare fotovoltaice, prin care sa foloseasca energia regenerabila de la soare pentru a-si produce singur energia, atat cea electrica, cat si cea termica.

Un sistem fotovoltaic on grid este un sistem de panouri conectat la reteaua de energie electrica. El este format din panourile fotovoltaice, invertoare, controlere de incarcare si baterii. Energia solara este convertita in electricitate de catre celulele fotovoltaice care compun panourile, dupa care ea este stocata in baterii si folosita direct pentru alimentarea consumatorilor, iar o parte poate fi “injectata” in retea.

Unii dintre noi stiu ca exista sisteme fotovoltaice off grid si on grid, primele fiind pentru cei care vor sa devina complet independenti din punct de vedere energetic si au o casa intr-o locatie in care nu exista acces la reteaua de energie electrica. Sistemele on grid sunt mai putin complicate si mai usor de instalat decat cele off grid, de aceea au si un pret mai mic. Ele sunt cele mai recomandate pentru utilizatorul de rand.

Daca vrei sa incepi de pe acum sa iti instalezi un sistem fotovoltaic si ai un acoperis de tabla, poti alege un sistem fotovoltaic on grid de 3KW din magazinul E-acumulatori. Exista solutii si pentru acoperisurile din tigla. O parte din investitie iti poate fi decontata daca te incadrezi intr-unul dintre programele guvernamentale prin care se ofera subventii.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − three =