Recomandare lectura: Anul in care te-am intalnit de Cecelia Ahern

Astazi va prezentam un roman motivational scris de Cecelia Ahern – Anul in care te-am intalnit. Cecelia Ahern este nascuta in Dublin si o cunoasteti cu siguranta ca autoare a cartii PS Te iubesc. Romanul de debut al Ceceliei a fost tradus in peste 50 de tari din intreaga lume si a fost ecranizat cu Hillary Swank si Gerald Butler in rolurile principale.

Sa revenim la Anul in care te-am intalnit: pe o straduta din Dublin locuieste Jasmine, o antreprenoare plina de talent. Jasmine iubeste doua lucruri: munca ei si pe sora mai mare, o tanara cu sindromul Down.

Jasmine fondeaza companii de la zero, le creste si apoi le vinde. Pana intr-o zi, cand partenerul ei de afaceri face imposibilul: o concediaza pe Jasmine. De ce? Pentru ca el vrea sa pastreze afacerea, nu sa renunte asa cum face Jasmine.

Fortata de imprejurari, Jasmine va sta un an in somaj, numit si “vacanta de gradina”. Insomniile nu-i dau pace, prilej sa il remarce pe vecinul ei Matt, un fel de Andrei Gheorghe al radioului local.

Matt este divortat si de asemenea proaspat concediat tocmai pentru atitudinea defaimatoare la adresa persoanelor cu sindrom Down. Este de inteles reticenta Jasminei in prezenta lui.

Cei doi ajung treptat sa se cunoasca mai bine. Incet-incet Jasmine descopera ca nu totul este ceea ce pare, iar cei doi isi gasesc afinitati si sprijin in celalalt. Impreuna, Jasmine si Matt invata sa isi intreaca slabiciunile. Matt invata sa fie responsabil in prezenta persoanelor vulnerabile, cum sunt fii lui si sora Jasminei.

Jasmine la randul ei se ocupa incet-incet de gradina din fata casei. Inlocuieste betonul cu plante sezoniere, si are mereu noi legume si flori gata sa prinda viata. Jasmine invata “sa creasca” gradina in orice anotimp. Fosti profesionisti pasionati pana la epuizare de munca lor, acum invata sa se bucure de viata, sa isi gaseasca noi pasiuni, sa traiasca si in afara orelor de program, sa faca lucruri bune pentru comunitatea de pe strada lor.

Cu ce ar trebui sa ramaneti dupa citirea acestei carti? Anul in care te-am intalnit nu este o lectura de dragoste. Este despre cum poti gasi speranta acolo unde o cauti mai putin. Despre cum iti revii dintr-un eveniment de impact in viata ta, pas cu pas. Despre oameni surprinzatori si sprijin acolo unde il astepti mai putin. Despre cum iti poti descoperi noi talente atunci cand ai ramas fara job. Despre dragostea si grija oamenilor din jur, vecini sau familie.

Nu toate povestile au ca erou un print pe cal alb. Uneori e deajuns un paj de la curte pentru a deschide inimi si sterge griji.

Cartea este disponibila atat online, cat si in majoritatea librariilor din tara.

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Acest articol ne-a fost trimis de Elena, colaboratoarea noastra, pe care o puteti gasi aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 17 =