“Gardianul celor cinci vieti” de Nica Stevens

Am citit “Gardianul celor cinci vieti” de Nica Stevens la recomandarea uneia dintre prietenele mele de la clubul lunar de carte, de la care am si primit aceasta draguta carte pentru adolescenti. 🙂

Pentru ca desi am trecut de ceva vreme de varsta adolescentei – am citit acest roman publicat de editura Unicart in doar cateva ore, intr-o singura zi. Si mi-a placut tare mult, recunosc. Mi-am amintit de nelinistea specifica varstei de 17 ani, cand ti se pare ca tu stii mai bine decat adultii ce trebuie sa faci, cand ti se pare ca esti suficient de matur incat sa-ti iei viata in propriile maini, insa nu stii prea bine in ce directie s-o apuci.

Tot cam atunci apar si primii fiori ai dragostei, in care incerci sa-i ghicesti sentimentele persoanei dorite pe baza expresiilor, pe baza gesturilor, pe baza comportamentului. Iar cand dragostea se amesteca si cu ceva mistere si forte supranaturale – bineinteles ca nu poti sa lasi cartea jos din mana pana nu descoperi deznodamantul.

Pe scurt, povestea este urmatoarea: Vivien, o adolescenta de 17 ani care locuieste cu bunicul ei foarte bogat si care doreste sa o vada avocata, la fel ca si el, pleaca in vacanta de vara sa petreaca ceva timp cu tatal ei. Aici, intr-un parc national canadian tanara il va reintalni pe Liam, prietenul ei din copilarie, care este insa schimbat si foarte rece fata de ea.

Intrigata de comportamentul lui deloc prietenos, tanara va incerca sa descifreze ce sta la baza acestui fel de a se purta. Nu trece mult si ii va afla secretul – acesta are un simbol pe piept, ale carui semnificatii le vor descoperi pe parcurs. Usor-usor, intre cei doi se infiripa mai mult decat o prietenie, in acelasi timp fiind si urmariti de persoane care vor sa la faca rau.

Ajutati fiind si de prieteni si de membrii unei organizatii secrete, cei doi vor pune cap la cap piesele puzzle-ului si vor afla de ce este Liam atat de important si cine se afla pe urmele lui.

Cartea este draguta, se citeste usor, are o poveste cursiva, este scrisa in principal din perspectiva eroinei si te tine captivat de la inceput pana la sfarsit. M-am relaxat citind-o si mi-a placut sa aflu finalul povestii dintre Vivien si Liam, care este un nou inceput si ar putea lasa loc pentru o continuare.

De fapt, mi-a deschis pofta pentru genul asta de povesti pentru adolescenti, cu povesti supranaturale, iar weekend-ul acesta am urmarit toata seria de filme Twilight. Poate o sa imi fac timp sa va povestesc cum mi se pare acum, dupa 10 ani de la primul film din serie. 🙂

Pentru alte recomandari de lectura puteti citi mai multe in sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: arhiva personala

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − 11 =