Gianina Corondan pentru CityFemme: “Sunt pasionata de oamenii pasionati”

Gianina Corondan este o bucuresteanca get-beget care isi desfasoara activitatea de peste 15 ani in lumea divertismentului romanesc si care s-a remarcat tot timpul ca o prezenta iesita din tipare, energica si joviala.

Prezentatoare Radio si TV, entertainer, MC, actrita, cantareata – acestea sunt doar cateva dintre ipostazele cu care Gianina ne-a obisnuit de-a lungul timpului. Iar astazi o sa o cunoastem si mai bine, pentru ca a fost de acord sa ne raspunda catorva intrebari pe CityFemme. 🙂

1.Despre artista Gianina Corondan stie multa lume, insa mai putini cunosc persoana. Cum este omul Gianina Corondan, ce anume te motiveaza, care sunt pasiunile tale?

Si eu, care aveam impresia ca-s o carte deschisa… Nu-s diferita cu mult de aparitiile publice, poate de aceea uneori si eu confund ipostazele.

Omul-care-sunt are pasiunea sa descopere, sa invete, sa afle cum se desavarsesc lucruri si vieti. De aceea am si initiat proiectul “Vizita de Lucru”, prin care ma transform in lucrator in fabrica, uzina, birou, atelier, muncesc cot la cot cu oamenii si demonstrez astfel ca omul cat traieste invata, ca romanul este inventiv si muncitor, in ciuda celor ce se mediatizeaza.

Sunt pasionata de oamenii pasionati cred. As sorbi la nesfarsit lectiile lor de viata, explicatiile despre munca lor, sclipirea magnetica din ochii lor, i-as urma indeaproape cu drag. Si mai e si frumusetea plaiurilor pe care locuim. Vreau sa refac prin mica mea traiectorie imaginea sifonata a unei tari formidabil de blande, talentate si vesele.

2. Ce importanta ocupa sportul si alimentatia sanatoasa in viata ta si care a fost varsta la care ai constientizat importanta lor?

Intotdeauna am fost o fire jucausa. Fiind neastamparata, am facut sport nu neaparat constient, nu cu program. Am simtit nevoia sa ma misc. Dar nu am facut ceva in mod special. La fel si cu alimentatia. Am mancat ce apucam, dupa cum se gaseau bucatele la vremea aceea. Dar am realizat ca la tara, la bunici gustul era mai intens, obrajii se imbujorau mai tare, bolile nu se lipeau de noi. Cam dupa 30 de ani am realizat ca e important sa alegem numai ce este cules proaspat sau preparat de maini oneste.

Nu ne-au invatat in scoala ca unele mancaruri nu sunt ce par a fi. Nu hranesc, ba din contra, otravesc. Asa ca pe parcurs a trebuit sa ne dezvoltam noi un alt simt, al pipaitului produsului alimentar. Iar restul este sansa.

La fel si cu sportul, am realizat ca e cazul sa-l integrez in viata mai mult decat urcand scarile la bloc sau alergatul dupa autobuz. Si am pornit la un drum asistat, cu profesionisti prin preajma, e important sa-ti fie alaturi oameni care sunt atrasi de domeniu, care cerceteaza si se documenteaza neobositi, fiindca nu concep viata altfel. Profesionisti.

3. Pe partea de beauty, care sunt produsele care nu iti lipsesc din geanta si care este ritualul tau de fiecare zi?

De beauty vorbind, urmez tot asa, sfatul unei profesioniste, Mirela Vescan, make-up artist. Ea mi-a spus ca am nevoie de o crema hidratanta, de mascara si putin ruj, cam asta am cu mine in cele mai multe ocazii, dar daca-s cu bicicleta renunt, fiindca “ma fardez” cu noxele masinilor din trafic, se stie ca Bucurestiul e printre cele mai poluate capitale europene.

4. Pe CityFemme punem si mult accent pe carti. Care este ultima carte care te-a impresionat si pe care ne-ai recomanda-o?

Ultima carte pe care am citit-o este “Sfirsit de sezon” de Marius Chivu, o carte de proza, cu povestiri pe care el le-a observat inaintea noastra intamplandu-se in jur. O citesti cu nesat, atent suplimentar daca ai fost si tu surprins ca personaj in randurile ei.

5. Ce reprezinta pentru tine participarea la evenimente sportive in echipa TeamHOSPICE? Ce te-a determinat sa sustii cauza?

Participarea la evenimentele sportive in echipa TEAM HOSPICE este o onoare. De cand am aflat de Hospice Casa Sperantei, acum multi ani, am ramas perplexa la ideea ca grija oamenilor in putere poate sa se indrepte si spre cei carora nu li s-au mai dat sanse. Asa ceva nici nu ne-ar fi trecut prin cap, pare mereu ca exista urgente mai mari. Nu e asa. Fiecare om conteaza.

Experienta din vizitele la sediile Hospice mi-a arata cum te poate imbogati si ca voluntar aceasta experienta. Poti afla lucruri, poti simti, poti urca in al noualea cer de fericire ca cei ingrijiti cu pricepere sunt de asemenea fericiti in aceasta clipa si datorita tie. E o onoare deci sa reprezint niste luptatori, niste caractere puternice care poate sunt slabite putin de boala, dar care au tot dreptul sa se bucure impreuna cu ceilalti de frumusetea vietii, in deplinatatea ei.

Asa ca alerg, joc baschet, ma arunc in apa, ce-o fi important pentru ei eu am sa fac, fiindca vreau sa-i reprezint, cu firavele mele puteri.

Dacă vrei să participi în #TeamHOSPICE la semimaratonul Bucureștiului, te poți înscrie direct pe http://team.hospice.ro/. După ce te-ai înscris, anunță-ți prietenii și roagă-i să te susțină. Cu ajutorul vostru, HOSPICE poate oferi gratuit pacienților îngrijirea de care au nevoie. Fii un optimist veritabil și vino pe 12-13 mai să faci pași pentru speranță!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 12 =