Airsoft – un joc pentru iubitorii de adrenalina

Probabil toata lumea a auzit de paintball si airsoft, insa parerea mea este ca airsoft reprezinta o varianta imbunatatita de joc de echipa, pentru ca te scoate din monotonie, nu te murdaresti (bine, probabil daca te impiedici si cazi o sa te si murdaresti, dar nu ca in cazul bilelor de vopsea 🙂 ), este tactic si se bazeaza pe onoare. 

Scurt istoric al airsoftului

Originare din Japonia inca din anii ’70, armele airsoft au venit ca o alternativa de a scapa de controlul strict al armelor practicat in aceasta tara (unde armele nu pot fi detinute decat de cadrele militare) pentru ca sunt replici ale armelor adevarate. Initial, amatorii de senzatii tari foloseau aceste arme echipate cu bile de mici dimensiuni pentru a trage la tinta, insa in scurt timp si-au dat seama ca cei care sunt impuscati nu se ranesc – iar de aici pana la dezvoltarea unui joc de succes nu a mai fost decat un singur pas.

Pe la mijlocul anilor ’80, armele airsoft au inceput sa fie folosite in scop pur recreational de persoane de toate varstele in cadrul jocului cu tenta militara cu acelasi nume, desfasurat intr-un cadru ce simuleaza un conflict. Pe langa orice alta regula de joc, cea mai importanta este cea bazata pe corectitudine si onoare, pentru ca cei loviti trebuie sa confirme ca au fost impuscati (din moment ce bilele nu lasa niciun fel de urme).

Echipamentul minim necesar pentru a practica airsoft

Popularitatea jocului a crescut exponential si a ajuns in toata lumea, inclusiv la noi. Pentru a-l juca avem nevoie de un echipament minim, care sa contina o replica de airsoft (puteti alege pistoale airsoft in functie de buget si de preferinte), consumabilele necesare (bile, gaz, uleiuri, solutii de curatare), precum si ochelari speciali pentru protectia ochilor sau o masca speciala pentru a apara aceasta zona a fetei, pentru ca aceasta este singura zona in care bilele ar putea face daune.

Dupa ce ai echipamentul – nu mai trebuie decat sa-ti aduni prietenii, colegii de munca, rudele sau alte persoane cu care iti face placere sa iti petreci timpul liber intr-un mod activ, solicitant, care creste adrenalina. Important este sa fiti minim doua persoane, insa cu cat mai multe – cu atat mai bine. Mergeti intr-un spatiu privat intr-o locatie special amenajata (trebuie sa fie un spatiu privat, pentru ca din punct de vedere legal armele de airsoft nu pot fi afisate si expoatate in public) si lupta poate incepe! 🙂

Exista destul de multe cluburi si grupuri care practica acest sport, iar pentru a putea cumpara o arma utilizatorul trebuie sa fie major. Unul dintre locurile de unde puteti cumpara atat arme, cat si consumabile sau echipament tactic este Airsoft6, un magazin online care ofera o modalitate de deconectare din cotidian pentru pasionatii de echipament militar, de armata sau de aventura inca din anul 2013.

Ca si producatori de arme si echipamente, cei mai importanti sunt in Japonia, China si Taiwan, insa exista producatori mai mici pe toate continentele.

Ce tip de joc ti se potriveste?

Exista mai multe tipuri de jocuri de airsoft, intre care cel mai comun este cel de eliminare, in care se stabilesc 2 (sau mai multe) echipe care trebuie sa se elimine reciproc. Regulile difera (spre exemplu, dupa un anumit timp de asteptare poti reintra in joc).

Capturarea steagului – poate avea diverse variatiuni, insa ideea de baza este capturarea steagului in cat mai scurt timp.

Dezamorsarea “bombei” / Plantarea “bombei” – bomba fictiva trebuie descoperita si dezamorsata, respectiv amplasata intr-o anume locatie, evident cu diferite reguli suplimentare.

Parerea mea este ca ar trebui sa le incercati pe toate pentru a vedea ce va place cel mai mult. 🙂

In concluzie, airsoft este un joc de echipa, bazat pe corectitudine, inspirat de realitate, care iti solicita atentia si iti dezvolta instinctul de supravietuire. In momentul in care ti-ai procurat echipamentul minim, ai gasit un loc care sa se potriveasca dorintelor tale si ai gasit si echipa alaturi de care sa evadezi intr-o lume in care tu poti fi salvatorul (sau personajul negativ, dupa preferinte) – nu-ti ramane decat sa te implici si sa dai ce ai mai bun intr-un joc cu adrenalina maxima.

Sursa foto: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + five =