Tu-ti inseli emotional partenerul?

Daca esti apropiata de un alt barbat, care nu este partenerul sau sotul tau, cu care poti vorbi despre orice, care simti ca te asculta si te intelege – inseamna ca-ti inseli partenerul? Este o intrebare delicata, la care din pacate raspunsul inclina spre “da”. O relatie presupune doua aspecte – cel sexual si cel afectiv. Iar daca cineva iti implineste unul din aceste aspecte, chiar daca nu este cel sexual – e ca si cum iti inseli partenerul.

De fapt, de multe ori partenerul este mai ranit daca afla ca exista o persoana cu care poti discuta mai usor decat o faci cu el. Multi barbati pot ierta usor o relatie sexuala cu altcineva, pentru ca se gandesc ca a fost bazata doar pe atractie, fara sentimente, pe cand o relatie afectiva poate durea mult mai tare.

Iata cateva semne care iti arata ca ai trecut aceasta limita:

1. Iti consumi multa energie emotionala cu persoana respectiva si incepi sa ii povestesti lucruri pe care nu i le spui nici macar partenerului – sperante si visuri, lucruri care ar putea sa te conecteze de fapt cu partenerul tau.
2. Te imbraci mai frumos atunci cand stii ca te vei intalni cu persoana respectiva.
3. Iti faci un scop din a gasi cai sa petreci timp cu persoana respectiva, iar acel timp devine foarte important pentru tine.
4. Te-ai simti vinovata daca partenerul tau v-ar vedea impreuna sau daca ar stii despre ce vorbiti.
5. Ii povestesti lucruri despre casnicia ta, despre certurile voastre si despre sentimentele fata de partener.
6. Ascunzi cat de mult timp petreci vorbind cu persoana respectiva, fie ca e fata in fata, la telefon, prin email etc.

Aceste relatii pot fi destul de greu de oprit, insa trebuie sa dai casniciei sau relatiei tale o sansa si trebuie sa-ti dai seama unde sunt problemele, ce anume te-a facut sa te indepartezi de partener. Este mai bine sa vorbesti sincer cu partenerul si sa incerci sa rezolvi problema, fara a arunca vina asupra cuiva, fara a cauta scuze.

Speram sa nu fiti in aceasta situatie delicata – insa daca sunteti, cel mai bine ar fi sa va ganditi ce vreti sa faceti in continuare, aceasta situatie nu este sanatoasa pentru niciunul dintre cei implicati.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti intra pe sectiunea Relatii CityFemme.

Sursa articol: webmd.com / Sursa foto: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + 19 =