Guest post: Spuneti adevarul copiilor: Mos Craciun NU exista!

Povestea acestui articol, pe scurt: ma intalnesc cu Oana la Food Bloggers si-si aminteste ca undeva, candva in secolul asta ii propusesem sa scrie la mine #peblog, urmand sa fac si eu acelasi lucru. I-am spus ca eu scriu la ea atat timp cat imi da o tema provocatoare. Ceva care sa ma faca sa fiu creativ. Inteligent. Ma rog, ati inteles voi.

Dupa ce se gandeste ea un pic, imi spune: Cum ai convinge unui copil ca Mos Craciun NU exista ori ca el exista. Bineinteles, am ales prima varianta dintr-un unic motiv: asta este varianta reala. Adevarata.

Acum, dupa ce am ales tema, am deja prima problema. Si mi-am dat seama ca unele chestii nu le-as putea face. Nu as putea sa-i spun la 12 ani ca Mos Craciun nu exista dupa ce vreo … 12 ani i-am spus ca da. Nu as putea sa ma prezint in fata lui si sa-i spun senin ca l-am mintit.

Bonus, apoi ar urma sa-i spun ca trebuie sa-mi spuna tot timpul adevarul si numai adevarul, sa nu ma minta niciodata. Eu l-am mintit, recunosc senin ca am facut-o, dar el n-are voie s-o faca. Deci nu, asta nu se poate. Sau nu pot eu sa fac.

Drept urmare, daca vreodata voi avea copii, desi (momentan) nu-mi doresc asta, i-as creste intr-un spirit al ADEVARULUI. Caci noi ne crestem copiii mintindu-i constant. Ca sa-l convingi sa intre in casa, sa nu se mai joace, ii bagi o minciuna; ca sa-l convingi sa manance tot din farfurie il minti. Ca sa-l convingi sa nu manance ceva de pe jos il minti (cea mai misto minciuna: nu baga in gura, e caca). Ii promiti cate-n luna si-n stele apoi dai din umeri. Ii spui ca n-ai, ii spui ca toata munca ta e pentru el si alte aberatii de genul.

El, copilul, incepe sa inteleaga conceptul de MINCIUNA UTILA, asa ca incepe si el sa minta. Cand ia o nota mica iti spune ca nu ti-a zis de ea sa nu te enervezi, “spre binele tau”. Cand face o boacana la fel. Tu te enervezi, dar el de fapt face ceea ce l-ai invatat tu sa faca.

Iar chestia cu bosorogul ala care aduce cadouri este cea mai intalnita minciuna. Cea mai intalnita, cea mai draguta, cea mai nevinovata.

Cine spune aceasta minciuna este un om bun, are suflet misto, are spiritual sarbatorilor in el (orice ar insemna asta), in timp ce spune adevarul este grinci (asa se scrie-n romaneste 😀 ), este lipsit de suflet, nu iubeste copiii. Pana si popa cel atat de atent la pacate te indeamna sa-ti minti astfel copilul. Porunca aia Biblica nu se aplica aici.

Deci, ca sa ma fac inteles: nu as putea convinge niciodata un copil mintit 10-12 ani ca ceea ce i s-a spus pana atunci e o minciuna. Sau dac-as face-o parintii lui n-ar mai vorbi cu mine. “Dragule, parintii tai te indeamna sa nu minti, dar pana acum te-au mintit. Ei erau Mos Craciun, unul te mintea sa te duci sa te culci, celalalt iti punea cadouri sub bradul de Craciun. Uite, stai intr-o seara toata noaptea langa bradul de Craciun, fara sa adormi, si ai sa vezi ca nu vine nimeni pe horn sa-ti puna tie cadouri. Mos Craciun nu exista, dar ei au considerat ca minciuna asta e pentru tine. Credeau ca-ti fac un bine.” Deci, serios, in afara de asta habar n-am ce ar trebui sa zic.

Daca aud ca un copil de 6 ani STIE ca Mos Craciun nu exista pe bune ca-mi vine sa merg la parintii lui si sa le strang mana. Am incredere ca acel copil va ajunge un cetatean bun, corect, onest, pe care se pune baza.

In final trebuie sa ma prezint: Emil Calinescu sunt, detinator a noua bloguri. Trei dintre ele sunt in poza de mai sus, alte 3 sunt Politicalinescu.ro, Minunat.eu si LaStadion.eu. Pe celelalte 3 va trebui sa le descoperiti singuri. Daca nu reusiti, apelati cu incredere la Mos Craciun. El sigur va poate ajuta. 🙂

Si multumesc Oanei ca a gazduit acest articol. Sper sa primeasca multe cadouri de Craciun, de la apropiati, de la rude, de la colegi, de la “mosi secreti” si sa se bucure de ele. Iar voi, cei care ati citit acest articol, sper sa dati mai departe vestea senzationala aflata: MOS CRACIUN NU EXISTA! Salutari DE SARBATOARE tuturor!

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *