Lumina potrivita iti da o stare de bine

Suntem intr-o fuga continua – alergam sa facem totul, ni se pare ca 24 de ore intr-o zi sunt prea putine pentru a rezolva tot ce avem in plan, uitam sa ne alocam o clipa de ragaz, in care sa bem un ceai fierbinte si sa citim macar cateva pagini din cartea aceea care sta pe noptiera de cateva saptamani bune.

Va suna cunoscut scenariul? Din pacate mie da, din ce in ce mai des, asa ca am decis sa fac ceva pentru mine, sa-mi creez un spatiu al meu de relaxare, de liniste, unde sa ma pot energiza dupa o zi plina si obositoare. Usor – usor mi-am amenajat una din camerele casei in stilul meu, usor romantic, usor vintage.

Nu-mi trebuie multe: o biblioteca mare in care sa asez toate cartile care se tot aduna, o canapea confortabila in care sa ma intind lenes, un pled moale si colorat care sa-mi dea o stare de bine, o perna mare in care sa ma afund cand afara incepe sa se insereze. Ah, si sa nu uit ce era mai important: lumina!

Am nevoie de o lumina calda, care sa ma impresoare, sa ma faca sa ma simt acasa, sa nu-mi oboseasca privirea. Si din fericire becurile nu mai sunt ce-au fost: nu mai avem la dispozitie doar clasicul bec care a disparut de ceva timp de pe piata, acela care se infierbanta teribil si se ardea cu un “poc” cand ti-era lumea mai draga.

Acum se gasesc o multime de becuri, de toate formele si marimile, dar daca trebuie sa aleg – eu aleg un bec vintage de fiecare data. Mi se par elegante, rafinate, au atatea forme din care poti alege. In plus, parca ma simt asa usor aruncata in trecut, intr-o lume mai simpla, in care “timpul era rabdator cu oamenii”, asa cum spune Marin Preda la inceputul cartii sale “Morometii”.

In plus, daca adaugam si un corp de iluminat in acelasi stil, efectul este garantat. Putem alege dintr-o multime de corpuri de iluminat vintage pe cel potrivit pentru noi si pentru locuinta noastra. Nu este nevoie sa renovam intreaga camera – imediat se va simti diferenta cu un singur corp de iluminat.

Iata si cateva exemple de becuri si corpuri de iluminat de pe site-ul SavElectro – cele care mi-au placut mie cel mai mult:

Care este modelul vostru preferat de becuri si de corpuri de iluminat?

Sursa foto: poza principala – pixabay.com / poze produse – site-ul SavElectro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + 8 =