Pufosenie la puterea a treia

“Ce frumos, a venit primavara!”, gandesc in timp ce ma rasucesc de pe o parte pe alta in patul meu, strangand in brate perna pufoasa. Dar nu am timp sa mai lenevesc, ma trezesc instantaneu cand imi amintesc ca astazi vin parintii mei in vizita.

Repede, repede, sa ma imbrac cu bluza mea preferata, alba si pufoasa. Ma uit in stanga – ma uit in dreapta: sotul meu nu e de gasit nicaieri, iar parintii mei ar trebui sa apara in jumatate de ora! Deschid frigiderul – cam bate vantul!

Ce ma fac? Fuga la magazin, mai mult alerg decat merg! Sa ajung sa iau ceva bun de pus pe masa, cu siguranta parintii mei vin infometati de pe drum si sincera sa fiu – si mie mi s-a cam facut foame! Din fericire stiu exact cum pot sa-i impresionez: paine proaspata, rosii mari si zemoase si cea mai pufoasa crema de branza.

Ma intorc acasa zambind, plutind pe norisori pufosi, gandindu-ma ca am mai scapat dintr-o incurcatura! Intru in apartament – sotul ma ia la rost: “Unde ai disparut? Nici macar nu ti-ai luat telefonul cu tine! Ai tai trebuie sa apara in orice clipa! Noroc ca m-am trezit eu mai devreme si am fost sa iau cate ceva de mancat! Ti-am luat crema de branza pufoasa care iti place tie!”

Incep sa rad, iar privirea lui nedumerita e de milioane! Nu apuc sa ma linistesc sa-i povestesc ca fix pufosenie din aia buna am luat si eu, cand apar si parintii mei. Punem de cafea, ne asezam la masa sa mai povestim, cand mama se trezeste: “Ah, era sa uit! Ia punga de pe hol si vezi ca ti-am luat crema ta de branza preferata, doar stim ca esti fan branza dintotdeauna!”

Acum e randul parintilor mei sa ne priveasca nedumeriti in timp ce eu si sotul meu radem de nu mai putem! Ce sa mai zic – in casa e pufosenie la puterea a treia! Ce bine, mai multa pentru mine!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Postari similare

2 Replies to “Pufosenie la puterea a treia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *