Cum isi petrec femeile timpul de dinaintea sarbatorilor de iarna?

Romancele acorda o mare importanta pregatirii meselor festive. Cu toate ca noua din zece femei asociaza perioada sarbatorilor cu decorarea casei si a bradului, ele petrec de trei ori mai mult timp la cumparaturi pentru alegerea ingredientelor, iar apoi in bucatarie, pentru prepararea retetelor.

3 din 10 femei fac alegeri sanatoase si in perioada sarbatorilor

Atunci cand vine vorba despre alegerea meniului, 40% dintre ele aleg retetele traditionale, pe care le reinterpreteaza pentru a fi mai sanatoase (26%), inlocuind ingredientele considerate nesanatoase, reducand cantitatea acestora (de exemplu, a maionezei) sau alegand procedee mai naturale de preparare, sau le reinterpreteaza pentru a fi mai spectaculoase (12%), optand pentru ingrediente de calitate si dedicand mai mult timp pregatirii acestora.

Cu toate ca peste jumatate dintre femei recunosc faptul ca in perioada sarbatorilor consuma alimente mai bogate caloric decat in mod normal, un numar destul de mare dintre ele isi pastreaza obiceiurile sanatoase: adapteaza retetele traditionale la stilul lor de viata, consuma cantitati mari de fructe si legume proaspete, mentin un numar fix de mese si gustari sau isi pastreaza tonusul, fie chiar si cu plimbari mai lungi sau mici sesiuni de exercitii.

9 din 10 femei aleg marcile preferate, cu care nu dau niciodata gres

 Calitatea data de nutrienti este un criteriu important, dupa cel al gustului si al aspectului preparatelor.

De asemenea, 95% dintre femei sunt de acord ca multitudinea gusturilor vine din combinatii bine gandite, si nu dintr-o farfurie plina cu mancare.

Cu toate ca perioada sarbatorilor este una mult mai agitata, cautarea retetelor si asezarea platourilor fiind considerate printre cele mai stresante activitati, sapte din zece romance sunt de parere ca de Craciun au mai multa pofta de viata decat in restul anului.

O sugestie din partea Floriol este sa inlocuim clasica friptura pentru masa de Craciun cu o inedita rulada de curcan cu rodie. Este doar una dintre retetele clasice reinventate smart si disponibile in sectiunea „Festiva” din aplicatia Mood Food by Floriol. Aplicatia ofera o portie generoasa de inspiratie, printr-o serie de retete, adaptate in functie de starea de spirit.

rulada-de-curcan-cu-rodie

 

Toate datele de mai sus sunt rezultatele celui mai recent studiu realizat de Floriol, cu o luna inainte de sarbatorile de iarna. Studiul Romancele si masa de sarbatori a fost realizat in luna noiembrie 2016 la comanda Floriol, prin platforma IVox, pe un esantion reprezentativ de 1000 de femei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani, din mediul urban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − twelve =