Casa noua pentru 56 de copii defavorizati

In satul Oneaga din Botosani, preotul Stefan Musteata doreste sa asigure o casa si o scoala unei comunitati formate din 56 de suflete salvate de la avort, parasite de parinti sau ramase orfane.

Proiectul face parte dintr-un program social mai amplu de salvarea a copiilor, intitulat “Impreuna pentru viata” initiat de Fundatia Nektarios si se doreste strangerea de fonduri pentru ridicarea Asezamantului Social-Educational “Sfantul Efrem cel Nou” din satul Oneaga (comuna Cristesti, judetul Botosani).

Centrul va avea o suprafata construita de 1.400 mp si va gazdui o gradinita cu programul normal, o biblioteca universala cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practica profesionala pentru tineri si un centru de promovare si consultanta in domeniul agricol. Pana acum s-au construit subsolul, parterul, etajele 1 si 2, insa pentru finalizarea intregului asezamant se estimeaza un cost de 200.000 de Euro.

Odata construit, centrul nu necesita fonduri suplimentare pentru functionare, deoarece preotul Stefan a implementat deja un plan pentru autosustinerea economica a asezamantului: infiintarea unei ferme agricole, patru sere, patru depozite (8.000 mp), un atelier mestesugaresc universal, crescatorie de pasari, prisaca, o plantatie de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc. De asemenea, va fi construit un centru de informare turistica si o tabara de recreere pentru activitati cultural-educative, schimburi de experienta, simpozioane, tabere de lucru si voluntariat.

Le multumim oamenilor cu suflet care ne-au fost alaturi in acest demers, atat cu materiale de constructii, financiar, chiar si cu un cuvant bun. Am facute progrese foarte mari fata de anul trecut si ne apropiem usor-usor de finalizarea intregii lucrari”, declara preotul Musteata Stefanel Radu, presedintele Fundatiei Nektarios.

Cei care doresc sa ajute la construirea asezamantului pot accesa acest link.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 3 =