Mamaliguta cu bacon si branza la cuptor

Nu sunteti prea pricepute in bucatarie, dar vreti sa-i faceti partenerului o surpriza frumoasa? V-ati saturat de salate sau mancare rece? Asta e o reteta pentru oricine stie sa faca mamaliga! Si BONUS: este foarte gustoasa!

Ce trebuie sa faceti? Titlul e mai mult decat sugestiv โ€“ cam asta e tot ce trebuie sa faceti: sa puneti la cuptor mamaliga cu branza si bacon. ๐Ÿ™‚

Ingrediente pentru 2-3 portii:

  • 300 g malai grisat
  • 500 ml apa
  • 250 g bacon
  • 300 g branza (de preferat mai sarata)
  • 50 g unt
  • 1 ou

In prealabil trebuie sa pregatiti mamaliga: puneti apa intr-un vas si putina sare si asteptati sa fiarba. Apoi adaugati malaiul in ploaie, amestecand si avand grija sa nu se faca cocoloase. Lasati sa fiarba conform timpului indicat pe punga.

Intre timp, taiatii fasii baconul si apoi caliti-l intr-o tigaie antiaderenta (fara sa mai adaugati ulei), pentru a-si lasa surplusul de grasime.

Iar branza puteti fie sa o dati prin razatoare, fie sa o faceti bucati mai marisoare, depinde cum preferati.

Intr-un vas intins puneti aproximativ jumatate din cantitatea de mamaliga si intindeti-o intr-un strat uniform. Apoi adaugati bacon, branza si untul (bucatele) pe toata suprafata, in cantitatea pe care o doriti. Adaugati restul de mamaliga in mod uniform, apoi turnati oul batut.

Nu va mai ramane decat sa dati minunatia asta la cuptor, pana se rumeneste oul de deasupra. Puteti sa mai adaugati branza rasa deasupra dupa ce preparatul e gata.

Noi nu am mai avut rabdare sa se raceasca, dupa cum se vede si din poze, insa atunci cand nu mai este fierbinte โ€“ este foarte usor de portionat.

Pofta buna!

2

3

 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *